100-ТЕ НАЙ | DESIGN>PEOPLE | 01-03 АПРИЛ 2016

  • 05.04.2016
  • Всички

Какво се случва когато 100-те най в дизайнерската гилдия остяват молива и компютъра на бюрото си и хвърлят симетрично подреден куфар със селектирани тоалети в багажника...

...отправят се към Пловдив, град на артисти с дългогодишна култура и традиции в гостоприемството на специални мероприятия. Съвпадение или по-скоро естествено стечение на обстоятелствата, това се случва в първия ден от годината, носещ усещане за лято.

01 април 2016 е ден, който остана в историята, но нека не сме толкова широкопарни. Ден, който по-скоро остави отпечатък в нея и постави началото на една нова вълна от спомени, силни приятелства и здрави партньорства. За първи път в България 100-те най-изявени интериорни дизайнери се събраха на едно място, без очаквания, дори без предположения, защо оставят отговорните си ангажименти в офиса, за да отделят времето си на една идея, която дори не разбираха.  

Идеи са се зарaждали и преди, но реализацията на идеите, професионализмът и градивната концепция доведоха екипа на dibla.com до абсолютен успех още в самия старт на ПЪРВАТА ГОДИШНА СТРАТЕГИЯ за развитие на бизнеса в сферата на интериорния дизайн в България, с първото мащабно събитие DESIGN>PEOPLE, по думите на участниците.

Description: E:\S1\DIBLA\2016 - red\D_P\Media 2\Нова папка\Dibla_0139.jpg

С невъзможност да прикрият усмивката от лицата си, домакините от платформата посрещаха гостите в рамките на първите часове от събитието. А усмивките се появяваха заразително от човек на човек и за тях не бяха отговорни единствено метеорологичните обстоятелства! Гостите бяха настанени в луксозен хотел, който напълно отговаряше на нивото им и на нивото на случващото се.

Description: E:\S1\DIBLA\2016 - red\D_P\Media 2\Нова папка\Dibla_0170.jpg

Иновативното настаняване на официалната вечеря предизвика озадачени лица, но лицата бързо придобиха плам, характерен за човек, който среща новото. А новото те провокира, разпалва любопитството ти и желанието ти да изучаваш, да опознаваш този срещу теб и да научаваш от него, а и ти да го научиш.

Description: E:\S1\DIBLA\2016 - red\D_P\Media 2\Нова папка\Dibla_0663.jpg

DESIGN>PEOPLE бе открито с приветствени думи на двама от представителите на платформата – Симона Стоянова и Генчо Гоев. И въпреки, че думите не бяха твърде много, лицата на 100-те най многократно променяха изражението си. Сдържани и сериозни, в резултат на доброто си възпитание, удивени от заключенията ни, изненадани от статистиката, впечатлени от концепцията, замислени за самите тях и значимостта си в пазарната икономика, горди от оценката на другите, озадачени от случващото се и впечатлени от положения труд, в края на речта на Гоев, дизайнерите останаха безмълвни, а те рядко са такива. И въпреки, че думите не бяха твърде много, предизвикаха много теми за размисъл и емоции, които оставиха отпечатък. Колко стои зад 100-те най?! 40 000 000, професионализъм и удоволствие за потребителя.

Description: E:\S1\DIBLA\2016 - red\D_P\Media 2\Нова папка\Dibla_0737.jpg

А отговорът на този въпрос бе демонстриран от dibla.com с големия подарък, който платформата бе подготвила за гостите на DESIGN>PEOPLE – абсолютно доказателство на всичките ни твърдения. Първото издание на годишния каталога на DIBLA - „Най-доброто от интериорния дизайн през 2015“ – луксозното издание, без никакъв аналог до сега, бе раздадено на самата вечеря и предизвика неочаквана изненада и възторг с мащаба и резултата, който демонстрира. Изданието само по себе си е потвърждение, че ще бъде издавано в началото на всяка следваща година, а целта му е да отразява и популяризира резултатите, постигнати в интериорното проектиране за изминалата година.

 

С това издание DIBLA  се превърна от най-голямата онлайн платформа за интериорни и продуктови дизайнери в реално физическо измерение на дизайнерската гилдия.

Description: E:\S1\DIBLA\2016 - red\D_P\Media 2\Нова папка\Dibla_0885.jpg

Вечерта очаквано прерастна в приятна неформална среда за разговори, запознанства и изграждане на нови контакти между колеги и пратньори, а непознатите започваха да стават приятели.

Description: E:\S1\DIBLA\2016 - red\D_P\Media 2\Нова папка\Dibla_3518.jpg

Вторият основен ден от събитието започна с кафе, заредени лица и презентационен панел на 10 от най-утвърдените и преспективни компании предлагащи продукти и услуги в различни сегменти в сферата на интериора - DJIA, F2 by NIKROM, NOLA7, Призма, BAUHAUS, Carpet Max, Diem, Ideal Standard, Salex и Schneider Electric. Това са фирмите включени в ГОДИШНАТА ПАРТНЬОРСКА ПРОГРАМА НА DIBLA.COM.

Description: E:\S1\DIBLA\2016 - red\D_P\Media 2\Нова папка\Dibla_3023.jpg

Презентациите бяха подготвени по модел на западни утвърдени платформи за презентиране и се оказаха поредното успешно начинание на DIBLA. Всяка фирма разполагаше с 20 минути за представяне на новите си тенденци, продукти и партньорска програма. Залата за 130 души бе изпълнена през целия ден, дизайнерите следяха с интерес представената информация, дори представителите на фирмите откриха възможности за сътрудничество помежду си и слушаха с не по-малък интерес представянията на останалите партньори.

Description: E:\S1\DIBLA\2016 - red\D_P\Media 2\Нова папка\Dibla_3347.jpg

Логично, презентационният панел премина в неформална продължителна кафе пауза с луксозни пенливи вина и бе пълноценна възможност, която осигури достатъчно време на всички участници да обсъдят нови възможности за работа помежду си, конкретни проекти за съвместна реализация и дискусии след представеното по-рано през деня.Description: E:\S1\DIBLA\2016 - red\D_P\Media 2\Нова папка\Dibla_3440.jpg

Интересът на участниците един към друг и приятното прекарване заедно, не остави неуползотворено време между кафе паузата и втората вечеря.

          Description: E:\S1\DIBLA\2016 - red\D_P\Media 2\Нова папка\obrabotka.jpg

Организаторите се бяха погрижили за доброто настроение и вечерта продължи в един от актуалните елитни клубове в града. Там лицата вече не бяха непознати, а усмивките със сигурност не бяха в резултат на слънцето, макар и някои от тях да не изчезнаха от лицата до самия му изгрев.

Description: E:\S1\DIBLA\2016 - red\D_P\Media 2\Нова папка\PLA_1540.jpg

Приятна музика, много шотове и уиски, и въпреки това останаха и спомени.

           Description: E:\S1\DIBLA\2016 - red\D_P\Media 2\Нова папка\PLA_1702.jpg 

Екипът на dibla.com отправя своето официално БЛАГОДАРЯ за доверието и топлите думи на всички гости, партньори, медийни партньори и нашият фотограф Пламен Андреев, който успя да запечата емоции и моменти, които дълго ще носят част от приятните усещания, които изпитахме всички.

Радваме се, че в куфара на връщане е царувал творчески хаус, че на лицата остана много от лятната усмивка и че 100-те най ще оставят молива и компютъра в офиса без да се замислят при следващата ни покана, а за нея няма да чакате до КОЛЕДНОТО ПАРТИ, ОБЕЩАВАМЕ!

Description: E:\S1\DIBLA\2016 - red\D_P\Media 2\Нова папка\Dibla_3244.jpg

Добави Коментар
Аспарух Аспарухов
Оставям този коментар, не като представител на фирма партньор, а като обективен наблюдател и човек със скромно участие в този мащабен за България проект. Бях изключително впечатлен от организацията, професионализма и новото, на което беше организирано всичко, ...за всички участници.... нямам думи, интелигентни, забавни, професионални, достъпни, отворени и позитивни. Това е дървото, от което искам да е направена моята Dibla, за да направи връзката ми с всички много по-здрава и истинска.