За dibla.com


ПРОФЕСИОНАЛНА ПЛАТФОРМА ЗА ИНТЕРИОРЕН И ПРОДУКТОВ ДИЗАЙН

Създадена е през 2003 г. като форум на интериорни и продуктови дизайнери, където те да обменят опит и да споделят идеи. Оттук стартират някои от най-популярните и вече утвърдени в страната и в чужбина български имена в бранша.

В началото на 2014 г. dibla.com претърпя прераждане и коренна промяна, за да отговори на новите изисквания на времето, истинските потребности на гилдията и очакванията на потребителите на дизайнерския продукт. Благодарение на възможността свободно да се регистрират и представят, обновената платформа за кратко време обедини стотици активни дизайнери и публикува огромно – и постоянно нарастващо – количество проекти. Така dibla.com се превърна в най-ползотворното и перспективно място за изява на интериорни и продуктови дизайнери.

От своя страна, потребителите на интериорен продукт могат, благодарение на новите възможности на сайта, лесно да филтрират и да откриват подходящи дизайнери или екипи, с които да работят по даден проект, използвайки бутоните:


 + ВЪЗЛОЖИ ПРОЕКТ
ПОГЛЕДНЕТЕ ГОРЕ В ЛЯВО В МЕНЮ ДИЗАЙНЕРИ

и „Изпрати запитване към автора“ (под снимката/логото в профила на всеки автор). Потребителят може да получи вдъхновение и впечатления от богата галерия с най-добрите осъществени интериорни проекти; да сравнява и следи нивото, на което професионалистите предлагат услуги; да опознае и съпостави работещите в бранша и да подбере сред богата гама от утвърдени у нас и в чужбина родни дизайнери такъв, който отговаря на критериите и изискванията му.


+ ЗАПИШИ СЕ ДА ПОЛУЧАВАШ ЗАДАНИЯ ОТ „ДИБЛА
ФОРМА ЗА ЗАЯВКА ОТ ПРОЕКТАНТИ

Огромното количество проекти, което Платформата представя, по естествен път ни доведе до идеята за учредяването на наградата „Дизайнер на годината“. Тя се връчва по време на най-мащабното събитие за бранша в страната – Dibla Design Awards.

Церемонията по награждаването е с фокус в три направления:
• „Дизайнер на годината“ – отличие за особен принос към българския интериорен дизайн;
• Професионален профил в „Дибла“ – отличие за активност в Платформата и ниво на предлаганата услуга;
• „Обществен и жилищен интериор“ – награждаване на най-добрите интериорни проекти за изминалата година;

Всички инициативи, проекти и събития на „Дибла“ са водени от основната цел да отразяват и популяризират нивото на дизайна в България. Успешното ни сътрудничество в множеството начинания и проекти е онази нужна искра, която да вдъхновява творците да се развиват, самоусъвършенстват и учат нови неща, които да прилагат в своите проекти. Това по естествен път повишава нивото на дизайна в страната.

С нашата Годишна партньорска програма предоставяме на водещи фирми, обслужващи бранша, уникални възможности за създаване на нови формални и неформални контакти, лесно, целево и ефективно представяне на информация, продукти и услуги пред най-големите им дистрибутори – дизайнерите.

ЕКИПЪТ НА „ДИБЛА“ РАЗРАБОТВА ПОСТОЯННО ОБОГАТЯВАЩА СЕ ПАЛИТРА ОТ СЪБИТИЯ И ДЕЙНОСТИ:

 • провежда DIBLA DESIGN AWARDS - безспорно е един от най-успешните проекти на „Дибла“, както и събитието с най-голям авторитет и популярност сред професионалистите в бранша. Съревнованието разполага със свой собствен сайт, който позволява на всички заинтересовани бързо и лесно да получат достъп до необходимата информация – dibla-awards.com. Официалната церемония по връчването на националните награди за интериорен дизайн и обявяването на „Дизайнер на годината“ не просто привлича вниманието на многобройна публика и влиятелни медии, но и успява да го задържи месеци наред преди и след церемонията;
 • провежда DESIGN > PEOPLE - двудневният ежегоден национален форум за представяне на материали, технологии и нововъведения в областта на интериорния дизайн. „Дибла“ предоставя възможност на 100-те най-активни дизайнери от Платформата да получат необходимите сведения за успешна работа през годината. Форумът има за цел да оптимизира времето за достигане на информацията от фирмите до дизайнерите и стратегически се организира в началото на всяка календарна година;
 • издава „НАЙ-ДОБРОТО ОТ ИНТЕРИОРНИЯ ДИЗАЙН ЗА ГОДИНАТА“ – луксозен годишен каталог, в който намират място най-забележителните проекти от изминалата година, както и отличените в съревнованието Dibla Design Awards;
 • среща дизайнерите и бизнеса в редица формални и неформални събития с различен мащаб и характер през цялата година;
 • провежда анкети и проучвания сред гилдията;
 • организира възлагането на конкурси

и много други.

СЪС СВОЯ МАЩАБ, РАЗНООБРАЗИЕ ОТ ПРОЯВИ И ДЕЙНОСТИ, НИВО НА ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ И НЕПРЕКЪСНАТО РАЗВИТИЕ DIBLA.COM НЯМА АНАЛОГ У НАС.


 

КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ПЛАТФОРМАТА

Ако се нуждаете от дизайн или услугите на дизайнер:
За да оптимизираме времето за подбор на подходящия за нуждите ви проектант, екипът ни създаде бърз и лесен начин да разглеждате галерия от многобройни проекти, използвайки различни филтри по критериите, които ви интересуват. 

 

ОСНОВНО МЕНЮ НА ПЛАТФОРМАТА:
dibla | Новини | Проекти | Дизайнери | Конкурси    „Търсене...“   Вход 
 


dibla – „начална страница“
На тази страница нашият екип подбира и извежда най-привлекателната информация от новини и публикувани проекти.
 


 

Новини 
Тук можете да разгледате всички новини, публикувани в Платформата, и да се информирате за събитията в областта на интериорния и продуктов дизайн в България. Използвайки „Търсачка“ на страницата „Новини“, можете да изберете категория, по която да филтрирате, и лесно да се осведомите за сегмента, който ви интересува. 
 

+ ПУБЛИКУВАЙ НОВИНА
РЕГИСТРАЦИЯ НА ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА

С тази регистрация вие кандидатствате за една от петте позиции за представяне на актуални продукти и услуги в най-голямата онлайн платформа за интериорен и продуктов дизайн.

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НОВИНИ
НАПРАВЕТЕ ВАШАТА РЕГИСТРАЦИЯ СЕГА

Регистрирайки се за бюлетина на Платформата, всеки месец ще получавате най-актуалните новини в бранша, както и информация за най-добрите реализирани проекти от авторите в „Дибла“.Проекти
Това е най-привлекателната страница, в която потребителите могат да разгледат богата галерия от проекти, да проследят рейтинга на всеки от тях, да сравнят различни стилове интериорни решения. Подреждането е по дата на публикуване от най-скорошни към по-стари. За ваше улеснение можете да използвате търсачката на страницата, разположена над проектите.

Филтрите към търсачката ви дават многобройни варианти за комбиниране на избраните от вас критерии. След въвеждане на желаното, страницата се презарежда и показва всички проекти, които отговарят на зададените условия. Един от най-важните филтри е „Най-висок рейтинг“ – рейтингът е сбор от гласовете на всички потребители, харесали проекта.

Една от най-често използваните комбинации на филтри в сайта:
ЖИЛИЩЕН ИНТЕРИОР + Най-висок рейтинг + Реализиран проект – виж резултатите ТУК

Избраният от вас проект се зарежда в отделна страница, която ви позволява да разгледате цялата информация за него. От дясно на проекта е посочен авторът с бърза връзка към неговия профил, в който ще откриете всички негови проекти, информация за контакт и общия му рейтинг в Платформата. Ако желаете да направите запитване към този автор, използвайте бързия бутон под снимката/логото му „Изпрати запитване към автора“.

В случай че не можете да изберете проектант само на база прегледаните проекти в профила му, колебаете се между няколко различни профила, работата на твърде много проектанти ви е допаднала или изобщо не знаете по какви критерии да подбирате и имате нужда от помощ, можете да се обърнете директно към нас чрез бутона:
 

 ВЪЗЛОЖИ ПРОЕКТ
ФОРМА ЗА ЗАЯВКА ОТ КРАЕН ПОТРЕБИТЕЛ

Чрез този бутон вие изпращате запитването си директно към платформата „Дибла“, след което то бива обработено от нашия екип. Ще имаме нужда от основна информация за предстоящия ви проект, за да съставим задание към проектантите, които желаят да го разработят.

ЗАПИШИ СЕ ДА ПОЛУЧАВАШ ЗАДАНИЯ ОТ „ДИБЛА
ФОРМА ЗА ЗАЯВКА ОТ ПРОЕКТАНТ


 

Дизайнери
Тази страница ви дава възможност да се запознаете на едно място с всички професионални профили и да намерите подходящия дизайнер за вашите нужди. При зареждане на страницата профилите автоматично се подреждат от нови към по-стари. За ваше улеснение можете да използвате търсачката и филтрите на страницата. На страницата на всеки профил ще откриете информация за контакт със съответния дизайнер, всички негови публикувани проекти, както и общия му рейтинг. Последният се формира от гласуването за всички негови проекти в Платформата.

Избирайки „Град“, ще откриете колко професионалисти практикуват в посочения от вас град. Всеки собственик на профил в Платформата сам е направил своята регистрация, което гарантира, че информацията за контакти и публикуваните проекти са актуални.

Най-често прилаганите филтри в тази страница са „Най-много публикувани проекти“ и „Най-висок рейтинг“.


 

Конкурси
В менюто „Конкурси“ се публикува актуална информация за предстоящи и настоящи конкурси, както и резултатите от изминали такива от страната и чужбина. Това е изключително важен сегмент не само за студенти и млади таланти, но и за професионалистите от най-високо ниво в бранша. Конкурсите, които се публикуват на страницата, често или са инициирани от Платформата, или тя е партньор в организирането им. Страницата ви позволява да предложите конкурс, който сте забелязали или провеждате, а търсачката, която се намира в хоризонталната лента над всички обявени конкурси, ви дава възможност лесно да проверите кои от конкурсите са активни, както и да видите резултатите от вече проведени такива. Чрез въвеждането на подходящата ключова дума можете лесно и бързо да откриете информация за конкретен конкурс. Редовното следене на меню  „Конкурси“ гарантира, че преди всички ще научите предстоящите дати на провеждане, както и повече информация за най-мащабния и реномиран конкурс за интериорен дизайн в страната – Dibla Design Awards, който се провежда в три основни направления: „Дизайнер на годината“ – отличие за особен принос към българския интериорен дизайн; Професионален профил в „Дибла“ – отличие за активност в Платформата и ниво на предлаганата услуга; „Обществен и жилищен интериор“ – награждаване на най-добрите интериорни проекти за изминалата година; Dibla Design Awards безспорно е един от най-успешните проекти на „Дибла“, както и събитието с най-голям авторитет и популярност сред професионалистите в бранша.  Националното съревнование дава уникална възможност на най-добрите осъществени проекти в страната и техните автори да бъдат забелязани и отличени в толкова мащабна церемония, че да придобият известност не само в професионалните среди, но и сред широка аудитория от потребители, инвеститори и медии.

+ КОНКУРС
НАПРАВЕТЕ СВОЕТО ЗАПИТВАНЕ


*** Търсачка в основното меню ви позволява да търсите информация в целия сайт по ключови думи.


 

Вход
Това е бутон, който професионалисти в Платформата използват, за да се регистрират или да влязат в своя профил, когато публикуват проекти.


Професионален профил
С регистрацията си в Платформата всеки проектант става част от отразяването на нивото на дизайна в България. Всеки автор е отговорен за начина, по който крайният потребител се информира за нивото на предлаганите услуги. Благодарение на публикуваните проекти в Платформата, можем да онагледим как се развива дизайнът и какви са актуалните и водещите течения. Направената регистрация дава възможност на специалисти в бранша да създадат свой профил, да въвеждат данни, които да им помогнат при тяхното популяризиране, и благодарение на общия трафик на Платформата да изградят нови контакти и да открият бъдещи клиенти и партньори.

Регистрацията в Платформата е безплатна и дава възможност да публикувате неограничен брой ваши проекти. Във всеки един момент можете да редактирате публикуваната от вас контактна информация и проекти, както и да споделяте всички проекти от профила си. Това ви дава възможност да поддържате профила си в Платформата винаги актуален и да сте независими при публикуване и редактиране на информация.

Доверието ви да създадете свой професионален профил в dibla.com ни ангажира да популяризираме дейността ви, да ви информираме за новини и събития в областта на дизайна. Всеки един регистриран проектант в Платформата приоритетно получава информация и правото да е част от всички инициативи и събития на „Дибла“:

 • извеждаме ваши проекти на началната страница в dibla.com; всеки изведен проект се споделя и във Фейсбук страницата на Платформата и други социални мрежи;
 • споделяме и отразяваме ваши проекти в някои от водещите медии в областта на дизайна;
 • публикуваме ваши проекти в хартиеното издание на Годишния каталог „Най-доброто от интериорния дизайн за годината“;
 • участвате в различни събития през годината: Dibla Design Awards,  DESIGN > PEOPLE, Tie Up, „Коледата е дизайнерска“ и др.
 • получавате задания за проектиране, ако предварително сте заявили желанието си за това:

„Дибла“ предлага възможности за съвместна работа с проектанти, фирми производители и вносители на продукти и предлагащи услуги в сферата на интериора и крайни потребители на дизайнерския продукт или услуга.

Дългогодишното ни тясно сътрудничество и близост с едни от най-популярните и работещи дизайнери в страната ни позволяват да анализираме съществуващите модели на работа и утвърдените практики на фирмите, обслужващи бранша. Водени от желанието да подобрим общуването и нивото на предлаганите услуги, създадохме услуги, чрез които можете да представяте своята дейност и продукт, както и ГОДИШНА ПАРТНЬОРСКА ПРОГРАМА, с която да направим фирмата и продуктите ви разпознаваеми сред дизайнерската гилдия и крайните потребители.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ КАК ДА РАБОТИТЕ С „ДИБЛА“
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ФИРМИ И КРАЙНИ ПОТРЕБИТЕЛИ

Използвайте формата за контакт с нас или телефонен номер 0700 70 111, за да направите запитване за услугите и възможностите за работа с „Дибла“, а ние ще се постараем да ви отговорим в максимално кратък срок с възможно най-ефективното за вашия казус предложение.

 

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НОВИНИ
НАПРАВЕТЕ ВАШАТА РЕГИСТРАЦИЯ СЕГА

Регистрирайки се за бюлетина на Платформата, всеки месец ще получавате най-актуалните новини в бранша, както и информация за най-добрите реализирани проекти от авторите в „Дибла“.