АКУСТИЧНИ ТАВАНИ И ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА

  • 21.03.2022
  • Всички

Акустичните осветителни тела представляват иновативно решение, съчетаващо качествена светлина, ефектен дизайн и повърхности, които ефективно поглъщат шума в помещението, в което са разположени. 

Предназначение на акустичните осветителни тела

Този вид лампи са мултифункционални и предпочитани. Подходящи са и за дома, и за офиса, и за всякакви други помещения като кафенета, обширни фоайета, конферентни и заседателни зали, както и за библиотеки. 

Осветителните тела с акустична функционалност създават истински комфорт на светлината и звук в пространството. Те могат да концентрират звуковия поток така, че да бъде възможно един говорител да бъде чуван от всички присъстващи в цялото помещение, като същевременно тихите разговори в публиката да останат незабелязани, дискретни и да не безпокоят останалите в залата.

Предимства на осветителните тела с акустични характеристики

Акустичните осветителни тела  ще ви предложат по-добро качество в сравнение с обикновените лампи. Освен това, те ще добавят много повече услуги, които ще ви дарят с комфорт не само на зрението, но и на слуха ви. Всичко това означава здравословна среда, която допринася за по-висока работоспособност и за пълноценно отпускане. 

При всеки от моделите лампи с акустична функция има предвидена регулируема височина, много опции за размери, димируем източник на светлина и други, високотехнологични свойства. Акустичните лампи успешно се комбинират с адекватно изкуствено или естествено осветление, тъй като могат да допълнят изяществото в интериора, правейки помещенията много приятни за обитаване от акустична гледна точка. 

Как се осъществява поглъщането на звук?

Когато се води диалог, звуковият поток се насочва единствено към събеседника и се разпространява най-често във височина към тавана – и по-малко встрани, към стените. Щом достигнат до твърда повърхност, звуковите вълни се отразяват и по такъв начин шумът се разпространява още повече. Поставена над двамата говорещи, лампата с акустични характеристики поглъща именно тези звукови вълни и реално спира техния път. Специалните мембрани в лампата работят като преграда и в същото време не възпират светлината, която тя излъчва.

Разположение на акустичните осветителни тела

Най-правилното място за разположение на този вид осветителни тела е над местата, в които се събират хора – над маси и седалки в кафене, ресторант, в конферентна или заседателна зала. Такива лампи са особено подходящи за разположение над работните места в т. нар. Open Space офис площи, където служителите непрекъснато говорят с клиенти на място или по телефона. В зависимост от специфичните нужди на помещението и характера на работата, осъществяваща се в него, приложенията на тези лампи са много. В допълнение към високоефективното управление на звука, акустичните светлини осигуряват изисканост във визията на цялото пространство.

Разположение на акустичните осветителни тела

Акустичните осветителни тела се предлагат в разнообразие от стилове за различни функции, най-ценните от които са осигуряване на насочена светлина и избягване на визуални отблясъци. Фирма „Поларис Лайтинг“ ви предоставя и LED решения, като всеки от моделите е изграден от висококачествени материали, съобразени със запазване на здравето на хората в дадено помещение. Те имат нисък коефициент на заслепяване (UGR), не дразнят и не заслепяват очите, и наред с естетическите си качества, лампите обединяват функциите звукопоглъщане и топлоизолация. Монтирането на всички модели е лесно и съобразено с тавана на целевото помещение. 


ЗА КОНТАКТИ:


02/85 00 136, 052/68 17 05
[email protected]
[email protected]
www.polarislighting.bg
www.deltalight.com/en


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория.

Добави Коментар
Няма добавени коментари