Amaron Herringbone - ДИЗАЙН И ТЕХНОЛОГИЯ В ЕДИН ПРОДУКТ

  • 11.03.2022
  • Всички

Класическа английска рибена кост e модел, който се завърна преди няколко години. "Рибената кост" присъства днес в различни елементи от интериора - завеси, килими, декоративни панели.... Досега този модел на пода беше запазен изключително за масивното дърво. Но и това се промени! 

Amaron Herringbone  е изработен от SPC винилови панели с минерална сърцевина. Новата колекция на Arbiton е създадена, за да съчетае класическия дизайн с модерна технология, водоустойчив и износоустойчив под за цялото пространство (до 200м2 без дилатация). Новото поколение подови настилки на Arbiton са с много нисък коефициент на топлоустойчивост (EN12664 до 0,033 m²K / W) и по-ефективни при използване на подово отопление.

Така актуалните панели тип рибена кост AMARON HERRINGBONE се предлагат на българския пазар от НОЛИНА в 10 различни декора! … и още над 30 други дървесни декора на Arbiton floor.

ОТ РИМСКАТА ИМПЕРИЯ ДО ДВОРЕЦА НА КРАЛИЦАТА НА АНГЛИЯ

Моделът с рибена кост датира от времето на Римската империя. Името е свързано с характерното подреждане на елементите. Римляните са полагали своите каменни пътеки точно по този начин, правейки ги по-устойчиви, здрави и по-стабилни. Типичният модел се появява и през 13-ти век в дизайна на катедралата Санта Мария дел Фиоре във Флоренция. Днес можем да видим подови настилки от рибена кост в Лувъра в Париж, наред с много други места. Досега класическата английска рибена кост се предлагаше само от естествено дърво, което обаче трудоемко за полагане и изисква специфична поддръжка .

Колекцията Amaron Herringbone от Arbiton е първият в света под от рибена кост с минерална сърцевина - HD MINERAL CORE®. В резултат на използваната технология, виниловите панели се характеризират с висока издръжливост. Устойчиви са и на атмосферни условия – не се свиват под въздействието на температурата и не се разширяват при влага. Те са изключително подходящи за полагане върху подово отопление, също така могат да се използват в коридори и кухни. Благодарение на свойствата си, дори и положени в плаваща система, те не изискват допълнителни дилатационни фуги, което ни позволява да създадем един красив, свързан под в целия дом - полагане на до 200m2 панели. Не е необходимо да се използват прагове или профили под вратите.

LVT панелите на Arbiton са революционен продукт. Твърдата им минерална сърцевина (HD Mineral Core®) перфектно провежда топлината. Това е истински пробив в дизайна на подови настилки. Класическата английска рибена кост се полага без необходимост от залепване, благодарение на своята 5G КЛИК СИСТЕМА за монтаж. Чрез виниловите панели Amaron Herringbone можем да се насладим на класическия модел рибена кост по некласически начин. Този модел идва с цялата елегантност, автентичност и традиционен стил, но без шлайфане и притеснение от повреда на пода. На външен вид те са неразличими от истинското дърво, но с всички удобства на керамичните плочки.

Наличните декори за Amaron Herringbone са направени с матово покритие, деликатно, но в същото време реалистично. Десетте нюанса на дъб, проектирани в студио A.Design, ще ви отведат в различни краища на света, за да намерите вдъхновение и да създавате интериори в различни стилове - хармонична комбинация или пикантна с контрасти, вие избирате.


ЗА КОНТАКТИ:

0886 087 267
[email protected]
Facebook, Instagram


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория.

Добави Коментар
Няма добавени коментари