АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА И HTB CONFERENCE

  • 01.03.2019
  • Всички

Динамично. По всичко личи, че такова ще бъде началото на месец март за строителния бранш у нас. От 6 до 9 март в Интер Експо Център ще се проведе бизнес събитието за сектора в България – международното изложение Архитектурно-Строителна Седмица.

Организаторите на изложението са разделили изложбените зали в три направления: „Вътрешни довършителни работи“, „Врати, прозорци, фасади и профили“ и „Грубо строителство и външни довършителни работи“. На площ от над 8500 кв.м щандовете си ще разположат фирми от България, Германия, Италия, Англия, Полша, Китай, Румъния, Турция, Иран. Изданието се оформя като най-мащабното от десетилетие насам.

Във фокус се превръщат съвременното строително оборудване и проектиране, технологии и инструментариум, довършителните дейности и интериорни материали и технологии, модерното вертикално планиране и ландшаф, индустриалното строителство, софтуерът, BIM, виртуалната реалност, 3D-принтирането за строителния сектор. Малка част от акцентите на изложението ще бъдат различните видове мазилки, окачени фасадни системи, иновативни системи за стени и подове, фасадно осветление и покривни решения от последно поколение.

Изложението „Архитектурно-строителна седмица“ ще ви предложи и богата съпътстваща програма. Съвременните технологии и подходи ще бъдат „под светлините на прожекторите“ през първия изложбен ден, 6 март. Камарата на архитектите в България (КАБ) организира конференция „Съвременни архитектурни практики в България“. В същия ден изложението е домакин и на дискусия, посветена на нормативните изменения, засягащи строителните и техническите правила за безопасността при пожари и отражението им при изграждане на топлоизолации. Дискусията е организирана от Българската асоциация за изолации в строителството (БАИС). 6 март ще бъде и денят, в който за 11-и път ще се проведе конференцията „Вода и енергия“ на БУЛАКВА, организирана от Българската асоциация по водите (БАВ).

Нормативната уредба, образованието, инвестициите, секторните въпроси, проблемите и предизвикателствата. На тези теми ще акцентира мащабна кръгла маса на 7 март, четвъртък. Сили обединяват организаторите – Камарата на строителите в България (КСБ), Камарата на архитектите в България (КАБ), Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП) и Българската асоциация на архитектите и инженерните консултанти (БААИК). В същия ден ще бъде представен и най-новият проект на Българския съвет за устойчиво развитие - платформата за умни материали в зеленото строителство Green Constructor. В нея са обединени подробните данни за материалите, използващи се в зеленото строителство, процесите и сертификационните системи за устойчиви сгради.

Визиите за бъдещето и високите технологии в строителството ще бъдат фокусът на първото издание на HTB Conference, организирана от Интер Експо Център. Тя ще се проведе на 8-и март, а в основата ѝ ще бъде поставен процесът на проектиране. Лекторите в първото издание на HTB Conference ще предоставят обективен поглед върху новостите в процесите, влиянието им и възможностите, които създават.

Динамичен за браншовите организации ще бъде и последният изложбен ден, 9 март. Тогава общите си събрания ще проведат Камарата на архитектите в България и Сдружение „Български врати, прозорци и фасади“.

.............................................................................................................................................................................................

Всички подробности за изложението ще откриете и на buildingweek.bg.

.............................................................................................................................................................................................


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория. 

Добави Коментар
Няма добавени коментари