БЪЛГАРСКАТА СЛЕДА В ЕРГОНОМИЯТА

  • 19.08.2019
  • Всички

Ергономията е наука, от която имаме все по-голяма нужда в натовареното ежедневие. Тя е микс между физиология, социология и инженерство и се занимава със здравето на човека в работната му среда. Рядко обръщаме внимание на какви изпитания подлагаме тялото си по време на работа и го третираме като инструмент, а то всъщност е в основата за професионалния ни успех.  Хората отдавна се опитват да направят мебелите възможно най-удобни за нуждите си. Чарлз Дарвин измисля колелцата за стола в кабинета си, за да достига по-лесно рафтовете със стотици книжа, а още през далечната 1850 г. публицистът Томас Уорън изобретява подвижната облегалка за по-добра опора в кръста.

Така се стига до днешните модели, които предоставят възможност да бъдат персонализирани във всичките си подвижни детайли. Българската следа в иновациите към по-добра лична грижа в офиса е ChairPro – фирма, която вече няколко години специализира в областта на ергономията.

.............................................................................................................................................................................................

ErgoPro

Този стол издига ергономията на пиедестал. Подходящ е за по-високите сред офис служителите, с регулируеми наклон на облегалката и височина на седалката. Масивната му рамка е от алуминиева сплав, изящно оформена и прецизно полирана, а седалката и облегалките за гърба и главата са с рамки от здрави пластмасови отливки, с елегантна форма и тапицирани с опъната мрежеста материя от полиестер. Лумбалната опора е сред ключовите компоненти на стола, способстващи за поддържане на правилната S-образна форма на гръбнака.  

ErgoPro SE

ErgoPro Se притежава специална автоматична поддържаща система за гърба, която позволява оптимално завъртане на талията. Столът се адаптира автоматично към теглото на седящия, към позицията му на седене, както и към ъгъла му на накланяне. Най-важното е, че тази система ще помогне на гърба ви винаги да намира сигурна опора в облегалката. Столът притежава лесни за управление лостове под подлакътниците, които ще улеснят регулирането на височината и наклона на седалката. Освен това мрежата, която е използвана за тапицирането му, позволява постоянно дишане на тялото без запарване. ErgoPro SЕ предлага тиха и спокойна работна среда чрез специално заглушаване на колелцата.

ErgoLux

Името му не е случайност. Това е луксозното издание на серията, което ви позволява да работите и релаксирате, без да помръдвате от стола си. За няколко секунди този модел може да бъде регулиран до последния детайл за индивидуално усещане. Разполага с уникален механизъм, който ви позволява да променяте височината на седалката и наклона на облегалката, докато ръцете ви почиват на подлакътниците. Само с едно натискане на механизма на подлакътника отдясно регулирате височината на седалката. Отляво, със същото еднократно движение, наклонявате плавно облегалката. Така успявате да регулирате стола си само за 32 секунди – 8 пъти по-бързо от другите средства за промяна на позиции. Друга уникална черта на стола е, че наклонът назад на седалката стига до цели 160 градуса – много повече от всеки друг стол. Страхотна позиция за раздвижване на гърба и за релаксиране.

ChairPro 1000H

Чрез красивата си извита форма на облегалката и включена регулируема лумбална опора, ChairPro 1000H е изключително интуитивен към човешките форми и нужди. Опцията за заключване на ъгъла на облегалката и седалката дава възможност за максимално удобна поза. 3D подлакътниците се движат в три различни посоки за оптимален комфорт при работа с клавиатура, осигурявайки постоянна опора за ръцете и премахвайки всяко излишно напрежение при движението им. ChairPro 1000H е стабилен и надежден, а богатият набор от функции го прави страхотен избор за модерно офис-пространство.

ChairPro 1000HL

Предназначен за дълги работни часове, този стол е снабден с пълен набор от ергономични функции. Облегалката на ChairPro 1000 HL е висока с анатомична форма, която следва извивката на гръбначния стълб. Конструкцията ѝ позволява максимално естествена изправена поза в седнало положение като неутрализира натоварването в гръбначния стълб. Абсолютната здравина и маневреност на този стол идват от газовия амортисьор, готов да поеме до 120 кг., алуминиевата 5-лъчева кръстачка и двойните колелца.

ArtWhite

Създаден като един от най-елегантните представители на офис столовете, ArtWhite притежава удобна средно висока облегалка в мрежа, допълващи се като цвят пластмасови компоненти на рамката, основата и подлакътниците. Столът се отличава с опростен механизъм за заключване във вертикална позиция и възможност за настройка на силата на натиск. Подлакътниците са с височинно регулиране. ArtWhite се предлага в различни цветови комбинации и е пример как икономичният бюджет среща комфорта.

.............................................................................................................................................................................................

ЗА КОНТАКТ:

шоурум - гр. София, бул. "Цариградско шосе" 149 , комплекс хотел BEST WESTERN EXPO 

тел.  0700 10 750

[email protected]

www.chairpro.bg

.............................................................................................................................................................................................


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория. 

Добави Коментар
Няма добавени коментари