CORIAN© от ЙАФ БЪЛГАРИЯ

  • 07.04.2023
  • Всички

Над половин век след представянето си на пазара Corian© продължава да впечатлява дизайнерския свят с уникалните си характеристики, а възможностите му за приложение все още не са достигнали своите граници. От ЙАФ България, ексклузивен представител на Corian© за страната ни, ще научим повече за този елитен материал, които ще отговори на изискванията и на най-взискателните клиенти.

Corian© е иновативен минерален материал с акрилна спойка. Предлага се на пазара във вид на плоскости, които за от разлика от камъка, могат да бъдат обработвани с конвенционални дърводелски инструменти. По този начин, без крупни инвестиции в специализирани режещи машини, могат да бъдат материализирани дизайнерски обекти от всеки сръчен мебелист. Друго предимство на Corian© пред камъка е топлата му, приятна на допир повърхност.

Цветове в дълбочина

Съставът на Corian© включва минерала алуминиев хидроксид и спойка от акрилни смоли (PMMA). Резултатът е компактна, хомогенна структура с висока издръжливост. Пигментите, за разлика от повечето плоскости, проникват в цялата му дълбочина. Благодарение на хомогенността на материала повърхностите не се лющят. Тъй като за разлика от камъка структурата му не е пореста, материалът не абсорбира вода, други течности или оцветявания: Corian© е 100% водоустойчив. Неговите повърхности са изключителни хигиенични, не задържат мръсотия и не предлагат среда за развитие на патогени. Благодарение на тези си предимства Corian© е предпочитан за приложения със завишени изисквания към хигиената като напр. в здравни заведения, лаборатории, гастрономията и санитарни помещения.

Колекцията на Corian© предлага впечатляващ избор от цветове и десени. Цветовете са изключително дълготрайни, не се влияят от UV лъчи, устойчиви са на поява на петна. Почистването също е безпроблемно – достатъчна е конвенционална битова химия. Повърхностите предлагат добра износоустойчивост, но дори при захабяване с времето за възстановяване на първоначалния им външен е достатъчно единствено шлайфане.

Свобода на формата

Може би най-впечатляващото предимство на Corian© е слепването на отделни елементи в едно монолитно цяло без видими фуги. Така в комбинация със своята термопластичност, този уникален материал дава възможност за постигане на невероятно многообразие от форми и размери. Огънати, неправилни и сложни пространствени структури – основното ограничение при Corian© е въображението на твореца. Материалът може да бъде фрезован, гравиран, инкрустиран, позволява сублимационен печат. Налични са опалесциращи и модели за задно осветяване. Според предпочитанията на клиента при полирането може да бъде постигнат матов или гланцов ефект. 

Освен под формата на плоскости Corian© се предлага и във вид на готови, дизайнерски вани и мивки. При комбинация с плот лесно се постигат ефектни, преливащи една в друга повърхности без видими шевове. Благодарение на перфектно съгласуваните по цвят лепила дори е възможна поправка на механично повредени елементи без следи. Колко са материалите, които го могат?

Инвестиция за поколения

Макар и на вид деликатен, Corian© е изключително издръжлив материал. При него ексклузивното излъчване и функционалността вървят ръка за ръка. Corian© се справя с почти всяко предизвикателство, предлага огромни възможности за употреба както в интериора, така и на открито. С него дизайнера е свободен да твори пространства, без резерви за издръжливостта и практичността на резултата. Трябва да добавим, че Corian© е нетоксичен материал без вредни емисии, напълно безопасен за здравето и сертифициран за контакт с храни.

Въпреки че през последните десетилетия на пазара се появиха разнообразни аналози на Corian©, оригиналът си остава недостижим във своите характеристики, богатство от цветове и най-вече в лекотата на обработка и безупречността на крайния резултат. Материалът се произвежда в съответствие със строги стандарти за качество и екологични норми с акцент върху намаление на отпадъците и потреблението на енергия на всички етапи от производствения процес. Ще разпознаете оригинала по търговската марка Corian®, чийто ексклузивен представител за България е ЙАФ.


ЗА КОНТАКТИ:

0886 665 866
[email protected]
www.jaf-bulgaria.com
с. Мусачево ул. София 11
гр. Варна, ул. Уста Кольо Фичето 33


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория. 

Добави Коментар
Няма добавени коментари