DESIGN>PEOPLE 2021 - ИНОВАЦИИ НА МОРСКИЯ БРЯГ

  • 21.07.2021
  • Всички

Изпратихме шестото издание на Design>People 2021, най-големият форум за специалисти в областта на интериорния дизайн в България с много усмивки, вдъхновение и най-важното - с много нови приятелства и професионални контакти, които създадохме.

Като всяка година подготвихме интересна, полезна и изключително вдъхновяваща програма за всички гости. Близо 100 от най-добрите специалисти в сферата на интериорния дизайн пристигнаха в хотел RIU® Palace Sunny Beach*****, за да станат част от трите дни на форума, които бяха изпълнени с много възможности за получаване на нови знания, създаване на контакти и представяне на най-новите тенденции в областта на интериорния дизайн. Събитието недвусмислено показа, че интериорният дизайн в България е с много високо качество и страната ни може да претендира, че разполага със специалисти на световно ниво.

Най-важното за едно такова събитие са хората и партньорите, които стават част от него. Тук е мястото да благодарим на всички наши партньори, на страхотните ни лектори и невероятните ни гости, които допринесоха за уникалната атмосфера. Видяхме много нови лица и доста специалисти от цялата страна, като изборът на морска локация допринесе за силно присъствие на хора от Бургас и Варна. Миксът от участници беше изключително разнообразен и това даде прекрасни възможности за нетуоркинг между присъстващите. 

Именно така започна и първата вечер - с официална вечеря в италианския ресторант “Toscana”, където гостите имаха възможност да се запознаят, докато се наслаждаваха на изискана кухня от най-високо ниво.

“За мен беше удоволствие да бъда част от форума Design>People 2021. Организаторите от dibla създадоха атмосфера на изключително висок професионализъм, топ съдържание и възможности за създаване на нови партньорства и нетуъркинг. Благодаря за поканата и поздравления за впечатляващата енергия и ритъм!”

Александър Балабанов, лектор и мениджър в Dynamix Lab

Първата вечер приключи с представяне на новото издание на годишния каталог “Най-доброто в интериорния дизайн за 2020”. То за пореден път събира най-добрите проекти от интериорния дизайн в България за изминалата календарна година, като всеки един от участниците в събитието получи по един екземпляр от луксозното издание. Проектите, които бяха поместени вътре бързо станаха водеща тема на разговор сред гостите, а ние с радост можем да споделим и още един пробив, който направихме с каталога - изданието от тази година е одобрено от Националната библиотека “Св. св. Кирил и Методий” и ще бъде входирано като единственото издание там специализирано в областта на интериорния дизайн. Нямаме търпение най-добрите проекти на българските интериорни дизайнери в каталога да бъдат достъпни за вдъхновение за всички млади специалисти. Това е една от стъпките, които правим за утвърждаване на интериорния дизайн като водеща индустрия в България. 

“Работим по популяризирането на дизайна в България от години. Именно заради това създадохме dibla.com като място, на което могат да се видят на 200 000 изображения от над 5500 различни проекта, чрез което показваме високото качество на работата на българските специалисти и даваме възможност на крайните потребители да намерят подходящ интериорен дизайнер.” 

Генчо Гоев, интериорен дизайнер и собственик на dibla.com 

Първата вечер от DESIGN>PEOPLE приключи с много положителни емоции и всички участници бяха готови за един изключителен втори ден, който беше наситен с презентации за най-големите иновации в областта на интериорния дизайн, новите промени по платформата Dibla.com и добавената стойност, която те дават на интериорните дизайнери, които са регистрирани в нея, както и три вдъхновяващи панела, които дадоха изключително голяма добавена стойност на участниците в събитието. Те бяха водени от трима от най-добрите специалисти в своята област в България въобще. 

Денят започна с презентации на фирмите-партньори на форума - ПАРКЕТЕН СТИЛ, CAMPA, ELECTROSOUND.BG, SICIS и SCHNEIDER ELECTRIC представиха своите най-нови решения, продукти и услуги, които могат да са полезни на специалистите в областта на интериорния дизайн при реализацията на техните проекти. Професионалните презентации бяха на много високо ниво, като добавената стойност беше и за двете страни - презентиращите компании и интериорните дизайнери и архитектите. Бяхме се погрижили за спазването на всички противоепидемични мерки, но без това по някакъв начин да се отрази на комфорта на участниците - беше наета три пъти по-голяма зала от необходимото и бяха добавени двойно повече столове, за да може да се спази нужната дистанция от едно свободно място. 

Допълнителен щрих, който беше направен в удобство на всички участници беше организираната демо-зона, в която всички фирми-партньори бяха изложили своите най-нови продукти и решения в областта на интериорния дизайн. Всички кафе-паузи и коктейлната част се проведоха в изложбената част, за да могат интериорните дизайнери и архитектите да видят презентациите на компаниите на живо в продукт. Този начин на организация на свободното време и пространство беше пилотен за това издание на форума.

“За нас беше удоволствие за поредна година да бъдем част от домакините на събитието “DESIGN>PEOPLE “организирано от нашите партньори Dibla. Както винаги организацията беше на най-високо ниво, а повече от 100 от топ дизайнерите в България взеха активно участие в събитието, на което представихме новостите в домашната автоматизация и дадохме старт на нашия конкурс за ключове в интериора“ Елементи”. Лятното настроение подсилено от близостта на морето само допринесе за още по-големия успех на събитието!

Наталия Петрова, SCHNEIDER ELECTRIC

Денят продължи с презентация на тема “Тенденции в дигиталния маркетинг за 2021”, която беше ценна за почти всички присъстващи. Лекторът Борислава Христова е маркетолог с огромен опит. Тя сподели ценни съвети и обратна връзка към участниците за това как да използват актуалните тенденции в дигиталния маркетинг, за да се позиционират по-добре и да привличат нови клиенти. Публиката беше активно ангажирана и задаваше множество въпроси, а самата Борислава беше във вихъра си и успя да отговори и на най-заплетените питания. 

След това собственикът на dibla.com, Генчо Гочев представи на всички присъстващи новите функционалности и последния ъпдейт на платформата за интериорен дизайн в България - Dibla. Новостите в платформата са ориентирани повече към крайните потребители, които търсят услугите на интериорен дизайнер или архитект. Те дават на хората допълнителни инструменти, които да улеснят търсенето и самия подбор. На първо място платформата е още по-добре изглеждаща за мобилни устройства, а самите посетители на сайта могат да създават свои галерии със снимките от проекти на дизайнери, които са харесали. След което да могат бързо и лесно да влязат в контакт с тях чрез бутона "свържи се с автора". Всички тези нововъведения ще дадат шанс на активните интериорни дизайнери, които качват свои проекти и поддържат профилите си актуални да бъдат по-конкуренти и да бъдат забелязани чрез платформата. Dibla.com прави процесът на свързване на клиента с интериорния дизайнер и възлагането на проект лесен, бърз и удобен. 

Всички присъстващи имаха възможност да попълнят предварително изготвено споразумение между тях и платформата, което дефинира новият принцип на работа. След излизането на платформата извън границите на България, именно те ще бъдат и първите, чиито профили ще са видими за чужбина. Ако сте пропуснали да попълните своето споразумение по време на форума или имате интерес тепърва да попълните такова, моля да се свържете с нас:

ЗАЯВКА ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

моля, попълнете формуляра и ще се свържем с вас

............................................................................................................................................................................................

“Бих искала да благодаря на създателите на единствената професионална платформа за дизайнери в България. Най-вече за смелостта и амбицията им да събират и показват нивото на българските творци. И не на последно място - за изключително полезното ежегодно събитие DESIGN>PEOPLE, на което имаме възможност да обменим опит помежду си и да се запознаем с нови фирми производители, а от тази година да присъстваме и на лекции за личностно развитие. Организацията е чудесна и винаги различна, а времето за отдих превърнато в дизайнерско парти с много смях, танци и забавление. БлагоДаря ви от сърце, че имам възможност да съм част от DIBLA.” 

Мина Картова, интериорен дизайнер 

След обедната почивка, която се превърна в нетуъркинг пауза за създаване на контакти след първите презентации, денят продължи с темата на инж. Велизар Петров - “Ползата от сертифициран проджект мениджър в интериорния екип". Много специалисти в областта на интериорния дизайн за първи път осъзнаха нуждата и важността от сертификация в областта на проектния мениджмънт, особено когато работят с чуждестранни експерти и клиенти. Веднага след събитието се роди идея за създаването на тематичен курс за сертифициране в партньорство с Dibla.com. Ще ви държим в течение по тази тема. До края на деня бяха представени и компаниите COLOR HOME, GROHE, BOLZAN и PRISMA, a събитието беше закрито от Александър Балабанов, който взриви залата със своята тема: "Как да привлечем добри кадри - мотивирането им и задържането им в екипа". Неговият тренинг беше създаден специално за събитието и помогна на всички в аудиторията да съумеят да изградят успешна промяна към по-добро на личностно ниво и след това да пренесат това към екипите и организациите, на които са начело.  

Скоро очаквайте специална публикация, която поставя фокус върху презентациите от събитието. Гордеем се, че успяхме да въведем успешна симбиоза между презентациите на компаниите и такива, които помогнаха на участниците да се развият като по-добри специалисти. 

След края на формалната част последва коктейл, вечеря и едно страхотно плажно парти на коледна тематика, което беше черешката на тортата на DESIGN>PEOPLE 2021. Доказаната формула на нетуъркинга даде възможност на гостите и презентаторите да прекарат време заедно и да обменят полезни контакти и информация докато се забавляваха от сърце. Партито продължи до сутринта, а голяма част от участниците прекараха и неделния ден в разговори на плажа. Перфектната вечер нямаше да е възможна без нашите партньори от Sabranie и Glenfiddich, които подкрепиха събитието.

“Ефектът Dibla: талантливи дизайнери + топ партньори/ продукти = знакови интериори с награди и номинации.

Формулата за идеалното събитие:

- дизайн гости;
- доказани партньори/ продукти;
- безупречна организация от Dibla!

Единствената валидна платформа на дизайн гилдията в България, официално призната и от участници, и от партньори. Само от Dibla могат да съберат на едно място толкова много имена в интериорния дизайн и партньори с продукти от световна класа в стремеж да развият индустрията до следващо ниво!”

Михаил Батанов, BOLZAN 

Ние изпращаме с изключително удовлетворение това прекрасно събитие и благодарим на всички, които станаха част от него. Гледаме уверено към следващата година и седмото издание на DESIGN>PEOPLE, а дотогава ще продължим да правим това, което умеем най-добре - да популяризираме работата на българските професионалисти в областта на интериорния дизайн чрез нашата платформа!

..........................................................................................................................................................................................

ПАРТНЬОРИТЕ В DESIGN > PEOPLE 2021

                                        

                                        

                   

............................................................................................................................................................................................

АКО ИСКАТЕ ДА БЪДЕТЕ ЧАСТ ОТ DESIGN > PEOPLE 2022, КЛИНЕТЕ ТУК

Вие сте фирма и предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория от 100-те най-добри проектанти в бранша.

Добави Коментар
Няма добавени коментари