DIBLA DESIGN AWARDS 2020 - КОИ СА НОВИТЕ ИМЕНА НА СЦЕНАТА НА БЪЛГАРСКИЯ ДИЗАЙН?!

  • 28.01.2021
  • Всички

Щастливи сме да съобщим, че най-важното събитие в сферата на интериорния и продуктов дизайн у нас бе проведено повече от успешно! Петото поредно издание на DIBLA DESIGN AWARDS 2020 написа част от историята на интериорния дизайн в България както заради уникалният си формат, така и поради изключително големият интерес от страна на участници, партньори и зрители. Усилията ни се отплатиха и обратната връзка, която получихме веднага след излъчването на конкурса, бе чест за нас.

Предизвикателствата ни амбицираха допълнително

Традиционно, DIBLA DESIGN AWARDS има задачата да представи най-успешните интериорни дизайнери в страната, давайки им сцена за изява. С цената на месеци усилен труд, целият екип на Dibla успя да реализира една новаторска идея, превърнала DIBLA DESIGN AWARDS 2020 в неповторимо преживяване, до което успяха да се докоснат многократно повече хора спрямо досегашните четири издания. Предизвикателствата, пред които се изправихме около въвеждането на новия формат на събитието, всъщност допринесоха за по-добрите резултати, които постигнахме тази година. В тази различна година, която ние в екипа наричаме "новото време", бихме искали да благодарим на всички, които за пореден път повярваха в смелите ни идеи и допринесоха дори и по нов начин да  съберем елита на гилдията за пореден път!

Дългоочакваната дата на онлайн стрийминга бе 28 януари - дата, която ще остане в историята на българския дизайн, особено за тези, които бяха отличени! Традиционно провеждаме събитието през ноември, но изместването на Церемонията не попречи на успеха й. Всъщност, отлагането увеличи и без това огромният интерес към юбилейното пето издание на DIBLA DESIGN AWARDS 2020. Очакванията ни за многократно по-широка аудитория спрямо изминалите години се потвърдиха. Подобни стойности биха били невъзможни при традиционното физическо провеждане на това събитие, което в случая бе невъзможност поради усложнената епидемиологична обстановка в страната. 

АКО СТЕ ПРОПУСНАЛИ ДА НАБЛЮДАВАТЕ ИЗЛЪЧВАНЕТО НА ЦЕРЕМОНИЯТА, ВСЕ ОЩЕ НЕ Е КЪСНО ДА ГО НАПРАВИТЕ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ В РАМКИТЕ НА ТАЗИ ГОДИНА. ВИДЕОМАТЕРИАЛ ОТ СЪБИТИЕТО ЩЕ БЪДЕ ДОСТЪПЕН ОНЛАЙН НА САЙТА:

www.dibla-awards.com

 

Успешният отзвук на събитието надмина очакванията ни

Това, на което най-много се надявахме, се потвърди - форматът на събитието бе очаквано успешен поради иновативния си характер и многото свързани с него положителни аспекти. Онлайн излъчването на Церемонията позволи демонстрация на последните тенденции и новости в света на интериорния дизайн както и поглед върху най-добрите проекти, изпълнени в страната през 2020-та година. Това разкри нови хоризонти пред всички участници, като същевременно послужи за източник на  ценни насоки и информация за всички потенциални инвеститори, планиращи да използват услугите на най-добрите в бранша. 

Нашата основна мисия винаги е била да популяризираме дизайна у нас и да деминстрираме нагледно световното му ниво. В този ред на мисли, DIBLA DESIGN AWARDS 2020 бе поредна стъпка в изграждането на заслужения авторитет на интериорните дизайнери в страната и всеки заинтересован има възможността да се убеди в изключително високият професионализъм на всички участници от първа ръка. Екипът ни постигна целта си – създадохме изцяло нов начин, по който демонстрирахме недвусмислено, че интериорният дизайн у нас е на труднодостижимо ниво.

Достигането до широк кръг от заинтересовани лица бе сред основите преимущества, от които участниците в тазгодишното издание на конкурса се възползваха и ще продължават да се възползват. Освен нагледно представяне на върховете в дизайна у нас и отличаване на най-добрите сред най-добрите, ние се погрижихме и новостите да не свършат дотук. Бизнесите, свързани с интериорния и продуктов дизайн, имат възможността да достигнат до необятна аудитория чрез собствен виртуален щанд в новаторското интерактивно изложение, което Dibla изгради за първи път в България. 

Най-добрите сред най-добрите получиха лично своите заслужени награди

Водещият на Церемонията по награждаването Костадин Крантев, познат на зрителите от предишните издания на конкурса, имаше удоволствието да бъде подпомаган в представянето на участниците и победителите от Натали Трифонова – едно от най-популярните лица в телевизионния ефир у нас. 

Родните интериорни дизайнери имаха честта да бъдат оценявани от авторитетно жури, съставено от световноизвестни експерти в областта като Федерико Делроссо, Изабел Пинтадо, Виторио Де Батисти Беси, Хасегава Аой, Атила Верес, Симоне Савиоли и други изявени професионалисти, някои от които са университетски преподаватели във водещи университети по дизайн. 

Победителите във всяка от категориите получиха своите награди лично. Fimera Design Studio бяха отличени за работата им в категорията „Жилищен интериор – Апартамент“ за невероятният си проект „Апартамент на брега на езерото“. В категорията „Жилищен интериор – Фамилна къща“ статуетката грабна TANNE design studio в лицето на Татяна Станчева за неповторимата атмосфера, постигната с проекта „Къща в Лозен“.

Йордан Ганевски стана победител в категорията „Обществен интериор – Ресторант“ с работата си по проекта Desizo Monni Exclusive Club, а Генчо Радев заслужено спечели приза за „Обществен интериор – Хотел“ за интериора на комплекс Utopia Forest . В категорията „Обществен интериор – Bar&Dinner” победители станаха KALA DESIGN STUDIO за реализираният интериор на Winter garden Martini Restaurant&Bar, а Cache atelier спечелиха наградата за „Обществен интериор – Офис и работна среда“ за впечатляващият проект Garitage Investment & Management Office Space. Cityscape Architects бяха отличени за най-добър проект в категория „Обществен интериор – Магазин и изложбена площ“ за проекта Супермаркет LIFE, а Adimari Studio станаха победители в раздел „Обществен интериор – Спа и фитнес“ с изключителния интериор на Fitness FLEX.

Наградата за „Профил на годината“ заслужено отиде при SYNERGY DESIGN, а с усърдната си работа и отлични резултати студиото Cityscape Architects спечели най-високото признание – наградата „Дизайнер на годината“. Освен призовото място в категорията „Обществен интериор – Магазин и изложбена площ“, студиото бе номинирано за същата категория с проекта за Супермаркет Фантастико FF44 в Банкя, както и за раздела „Обществен интериор – Ресторант“ с неповторимият интериор на ресторант Кория.

Членовете на журито, както и участниците, изразиха отличните си впечатления от иновативният подход на екипа на Dibla към провеждането на конкурса и оцениха високо организацията му. Всички те споделиха, че участието в конкурса е въпрос на престиж и насърчиха дизайнерите да изпращат своите проекти. През настоящата година платформата на Dibla ще се превърне в най-бързият начин даден интериорен проект да достигне до номинация за DIBLA DESIGN AWARDS.

Екипът на Dibla подготвя редица новости в бранша - предстои пълно обновяване на Платформата, което ще даде много нови възможности на интериорните проектанти да се представят пред потребители в страната и... чужбина. Очаква се обновяване на условията за кандидатстване в Dibla Design Awards 2021, които ще дават възможност на кандидатите да наблюдават потенциалните си конкуренти в реално време още днес, за да се подготвят стратегически за желаната от тях категория. Годината тепърва започва – следете уебстраницата на платформата Dibla, за актуална информация и новини – предстоят много нови неща от Dibla и Dibla Design Awards скоро! 

Благодарни сме за положителният отзвук, както и за подкрепата. Това ни амбицира да работим още по-усърдно за популяризиране на успехите на гилдията у нас. Подготвили сме много изненади за нашата широка аудитория през 2021г!

 

Междувременно, можете да си припомните най-важните моменти от Церемонията по награждаването:

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА БЪДЕТЕ ЧАСТ ОТ БЛЯСКАВАТА ЦЕРЕМОНИЯ ПО НАГРАЖДАВАНЕ, ГЛЕДАЙТЕ ЗАПИСА ОНЛАЙН НА:

www.dibla-awards.com

 .............................................................................................................................................................................................

Партньори на Dibla Design Awards:

                                    

                  

 .............................................................................................................................................................................................

Дигитално изложение:

                                                                                

 .............................................................................................................................................................................................

Медийни партньори за церемонията 2020:

                                             

                  

Добави Коментар
Няма добавени коментари