DIBLA ПРЕДСТАВИ ПРОЕКТИТЕ ОТ "ПРОпорция" ПРЕД ХОТЕЛИЕРСКИЯ БИЗНЕС

  • 01.12.2016
  • Всички

Още в замисъла на конкурса „ПРОпорция“ Dibla Design Awards 2016 – беше внедрена идеята ни да предложим на действителния пазар проектите на участниците. Така авторите им биха намерили възможност за непосредствено осъществяване – и осребряване – на творчеството си, а фирмите от Годишната партньорска програма – ново поле за продуктите си.

Първата конкретна стъпка по обещания път направихме по-малко от две седмици след церемонията по награждаването.

На 23 ноември 2016 г. в хотел Holiday Inn София за първи път в рамките на Югоизточна Европа се проведе най-престижният международен форум в областта на хотелския и туристическия маркетинг – HOTCON – Hotel & Tourism Marketing Conference. След впечатлението, което направи Dibla с конкурса „ПРОпорция“ DDA, тя бе поканена за партньор в събитието и един от четирите основни въпроса в конференцията бе „може ли интериора да бъде магнит за привличането на клиенти“. По темата позицията на Dibla бе изложена от Генчо Гоев, интериорен дизайнер и собственик на платформата. Той бе един от лекторите във форума, редом до едни от най-популярните имена в бранша като Георг Шегел, управляващ директор, хотели Choice International; Laurent Denis, ръководител развитие в Европа, Louvre Hotels Group; Emanuel Tutek, Partner, Horwath HTL SEE; Андреа Кайзер, генерален мениджър, Park Inn Радисън София; Андре Токев, Ресторантьор, ресторанти Андре и Грозд и Христо Христов, изпълнителен директор, Нетинфо. Форумът е своеобразна платформа за обсъждане и споделяне на успешни практики и опит; място, на което се задават посоката на развитие и бъдещите тенденции в областта на маркетинга в хотелиерството и туризма. Събраха се над 80 представители от България, както и такива на редица международни вериги и франчайзи в бранша.

Партньорството на Dibla в международния форум за пореден път затвърди позицията ни на перспективна и работеща платформа за представяне и самоосъществяване на интериорни и продуктови дизайнери, и доказа, че наша основна цел продължава да бъде търсенето на начини за едно по-успешно прилагане на вашите проекти и решения. Не е случаен фактът, че ключово условие в регламента на провелия се конкурс „ПРОпорция“ Dibla Design Awards беше участващите проекти да са реално изпълними, остойностими и използващи конкретни продукти от фирмите-партньори в Годишната ни партньорска програма.

Участието ни в международния форум беше логичното продължение и практическо приложение на конкурса „ПРОпорция“ с цел проектите ви да бъдат предлагани като готови и цялостни дизайнерски решения на хотели и строители. Международният форум се оказа най-подходящата трибуна, от която да представим на водещи хотелски вериги важността на интериорния дизайн за хотелския маркетинг, високото ниво на предлаганата услуга у нас и възможностите и таланта на дизайнерите от платформата. Имахме възможност да обосновем и докажем мястото на дизайна като ключов лост в маркетинга на хорека-сферата.


От своя страна, представители от хотелиерския бранш са привлечени не само от възможностите, които дизайнът предоставя, но и от цялостния продукт, който предлага Dibla – от  организирането на конкурс с конкретна цел на инвеститора, до проектиране, реализация и цялостен мениджмънт на проекта. 

След водената от нас дискусия на тема „Ролята на архитектурата и интериорния дизайн за хотелския маркетинг“ резултатите не закъсняха – насрочени са първите срещи с хотели и вериги, на които ще бъдат обсъдени конкретни стъпки към евентуалното прилагане на готовите проекти. 
 

Добави Коментар
Няма добавени коментари