ДИЗАЙН НА ДОМАШНИ ИЗЖИВЯВАНИЯ

  • 02.12.2021
  • Материали и технология

Какво е усещането, когато за пръв път влезем в нечий бъдещ дом? 

Ние и партньорите ни от Валкреа.Хаус, изпитваме вдъхновение от възможностите, които това празно пространство предлага. Представяме си как стаите се превръщат в място за събирания и уединение, за размисъл и учене, за игри и емоции. Създаването на интериорен дизайн е една пленителна игра от идеи, възможности и съчетания на цветове, материали и функции. Благодарение на тях придаваме на празните помещения елегантност чрез изящни линии, спокойствие чрез минимализъм или може би игривост чрез находчив артистизъм. Всеки има възможността да създаде собствен уникален стил за своя дом

Задачата на Валкреа.Хаус обаче не е да създава интериорен дизайн. Вместо това те умножават функциите на интериора, за да предоставят нови и разнообразни домашни изживявания. Уникалният стил на дома вече не е само един-единствен. Чрез система за умен дом, интериорът може да разполага с палитра от уникални стилове според случая, настроението и фантазията на обитателите. 

Как го постигат? Чрез експертизата им в изграждането на концепция за умни функции и вписването им в ежедневието на клиентите им. Всяка една от тях носи със себе си нови преживявания и емоции в домашното пространство, защото обитателите не разчитат само на декорацията, но и на синхрона между светлина, звук, слънцезащита, температура и домашни уреди. 

С едно натискане на бутон на стената или в апликацията, помещенията улавят тънките разлики между тиха вечер, работна концентрация, оживено събиране с близки или дори време за почистване с Queen. Това, което по принцип е дневна, може да бъде уютна кула за наблюдение,когато навън вали. Това, което по принцип е спалня, може да бъде директорски офис при следващата видео среща. Това, което по принцип е заден двор, може да бъде калифорнийски плаж в летните уикенди. А когато домът е празен, той може да се погрижи за себе си и да спре ненужните разходи или да пусне прахосмукачката-робот, да си свърши работата, без да пречи. По този начин интериорният дизайн от статична константа, във времето се превръща в динамично отражение на уникалния стил и ежедневие във всеки дом.

НЯКОИ ДОБРИ ИДЕИ:

  • Осветлението може да следва биологичния циркаден ритъм – сутрин и вечер да облива дома в топли тонове, а през деня да използва по-студени нюанси на бялото. С подходящата настройка нощно време лампите винаги ще светят с приглушена светлина, за да не дразнят очите.
  • В антрето може да се постави мултифункционален ключ, който да контролира конкретни устройства, когато излизаме или се прибираме в дома. Например, едно натискане може да изключи всички лампи, телевизори, климатици и да пусне щорите. А вместо тях да задейства прахосмукачката-робот, системата за сигурност и симулацията на присъствие след залез слънце. Когато се връщаме вкъщи пък от ключа може да се светнат лампите, но заедно с това и да се пусне плейлиста с песни и да се отворят щорите, ако навън все още има дневна светлина.
  • Тъй като системата има връзка с интернет могат да се програмират различни реакции в дома спрямо различни данни, които са налични. Така например може да се използва геолокализацията на обитателите, за да се спира отоплението, когато няма никой в дома. А когато влезнем в радиус от 500 метра, то отново да се пуска, за да стигне комфортна температура докато се приберем вкъщи.


ЗА КОНТАКТИ:

Валкреа.Хаус

0886 969 442 (Митко Цонев)
[email protected]
www.valkrea.house
sreshta-s-vh.as.me/schedule.php - за среща с Валкреа.Хаус


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория. 

Добави Коментар
D Change
Your way of describing everything in this piece of writing is in fact pleasant, all be capable of simply be aware of it, Thanks a lot.
D Change
Very good information. Lucky me I discovered your website by chance (stumbleupon). I've saved it for later!
D Change
Hey There. I found your blog using msn. This is an extremely well written article. I will make sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post. I will certainly comeback.