ДУМАТА ИМА ЖУРИТО - ДОБРИЯТ ДИЗАЙН КАТО МИСИЯ

  • 14.11.2017
  • Всички

За втора поредна година церемонията по награждаването Dibla Design Awards ще се проведе в модерната високотехнологична и вече добре позната зала на SEC. Съсобственик и изпълнителен директор на групата Special Events Group (SEG), водеща в предоставянето на специализирани услуги за събитийната индустрия в България е г-н Калоян Тодоров, който тази година е и в почетния състав на международното ни жури. Г-н Тодоров завършва маркетинг и мениджмънт в УНСС. През 1996 г. заминава да учи във Виена, където работи като технически специалист в „Конгрестехник Австрия“, а пет години по-късно основава „Конгрестехник България“, станала в последствие част от SEG. Отговаря за корпоративната идентичност и определя посоката на развитие на дизайнерския отдел в групата. Един от основоположниците на модерния събитиен дизайн у нас, с голям международен опит и над 25 000 осъществени събития в кариерата си.

.............................................................................................................................................................................................

Sofia Event Center е уникална по рода си мултифункционална зала, без еквивалент в България. Замислена и проектирана в продължение на година от водещи специалисти в сферата на организиране и техническо изпълнение на събития, SEC е подходяща за провеждане на всякакъв тип събития – конференции, конгреси, гала вечери и награждавания, церемонии, ревю-спектакли, камерни концерти, изложения и много други. Капацитетът й от 1400 седящи места и над 2000 правостоящи я прави една от най-големите локации за събития в София. Възможността за разделяне на залата на по-малки части, както и перфектната й звукоизолация, допринасят за мултифункционалността и високото качество на проекта. Освен технологични новости и висококачествено оборудване, залата предлага на своите клиенти и посетители сценичен дизайн и декорация от световна класа.

.............................................................................................................................................................................................

  • Ефектен интериор, изчистен интериор или технологичен интериор?

Изчистен интериор. Колкото по-изчистен, толкова по-добре. Като представител на поколение 40+ установявам, че технологичният интериор започва да става предизвикателство. Прекалено бързото развитие на технологиите, стандартите и комуникацията между тях, довежда до все по-голямо затруднение при използването им.

  • SEC е партньор за втора поредна година на Dibla Design Awards, какво Ви спечели в кампанията?

Желанието да си говорим за дизайн, за неговото развитие в България и, разбира се, за възможността да предоставим платформа, на която разговорите за дизайн да се превърнат в нещо нормално, а не екзотика. По мои наблюдения българските дизайнери са много креативни, но нямат къде да се “похвалят” с постиженията си, няма къде гилдията да обмени опит на живо. Dibla Design Awards 2017 прави точно това.

  • Какво Ви се иска да видите в заявките на участниците?

Не само креативност, но и добре изпипани проекти, пост продукция, коректно описание на идеите.

  • Как корпоративната идентичност определя дизайна?

Би следвало да има много пряка връзка между двете. В днешно време може да се постигне много добър микс от мебели, оборудване и арт инсталции. Не е нужно  да имаш най-скъпите мебели и отвсякъде да блести и свети. Важното е да направиш правилната комбинация, но да не забравиш, че дизайнът трябва и да е удобен - в полза на хората.

Добави Коментар
Няма добавени коментари