ДУМАТА ИМАТ ПАРТНЬОРИТЕ НА DIBLA DESIGN AWARDS

  • 18.05.2023
  • Всички

IKIS LIGHT

ИКИС е българска компания основана през 1998г. като с опита придобит в продължение на повече от 20 години, се е доказала като водещ производител на осветителни тела и доставчик на висококачествени осветителни решения  в България. Фирмата предлага, разработва и внедрява интелигентни светлинни решения, индивидуално проектирани и разработени осветителни тела за специфичните нужди на нашите клиенти, както и професионални решения в интериорния дизайн.

  • Каква роля според вас играе осветлението в един интериорен проект и защо?

Осветлението буквално вдъхва живот на интериорния дизайн. Като функция, то може да създаде дълбочина, да привлича вниманието към определени точки в пространството или да обозначава места за релаксация. Зависи какъв е търсеният ефект. Но във всеки случай, добре планираното и качествено осветление се слива по естествен начин с интериорния дизайн и го прави наистина завършен. 

  • Какви са ключовете за създаване и развитие на разпознаваем бранд според вас?

Нагласата, че няма такова нещо като ‘прекалено малък детайл'. Това е кредото, което следваме от вече 25 години и сме щастливи да кажем, че резултатите са налице. 

  • Смятате ли, че е важно съществуването на платформа като „Dibla“ и защо?

Смятаме, че платформата е чудесна идея. Тя събира на едно място дизайнери, архитекти и проектанти, като по този начин улеснява колаборацията, но и помага на крайния потребител да намери най-подходящите професионалисти за своя проект. 


Color Home

Фирма Вамко е създадена през 1994 г. Позната още под марката COLOR HOME, компанията развива своята визия за винаги актуални тенденции при боитe, мазилките и екологичните с високо качество продукти за стени. Eдна година след създаването си, Вамко става изключителен представител и вносител на продуктите на световния лидер – AkzoNobel, познат с марките Levis, Sikkens и брандовете Dulux и Vivechrom.

  • Каква роля играят боите и мазилките в интериорния проект и защо?

На боите се пада основната роля в „бекграунда", защото правилно избраните цветове спомагат за общото възприятие на проекта. Мазилките, от своя страна, имат основна роля заедно с обзавеждането, защото те привличат вниманието и трябва да комуникират с мебелите.

  • Как бихте описали тенденцията в развитието на интериорните бои и мазилки?

Последните години акцента е върху "ЕКО". От 2007 година постоянно се затягат еко нормите от ЕС. В резултат, покритията стават все по-щадящи околната среда и здравето на човека. При мазилките се наблюдава тенденция към пресъздаване на сурови и натурални повърхности, но с необходимите качества за ежедневна експлоатация.

  • Какво бихте искали да пожелаете на дизайнерите и на платформата “Dibla”?

Да печелят 100% доверието на клиентите си и всичките им проекти да бъдат изпълнени така, както са ги създали.


Chair Pro

ChairPro е водещият доставчик на ергономични решения за модерните бизнес вътрешни и външни пространства. Нашият подход е разбиране на вашите уникални дизайнерски нужди и целта ни е да направим обзавеждането на офиса безпроблемно – от предоставянето на внимателно проектирани ергономични продукти, сътрудничеството при дизайна, осигуряването на безупречна доставка, монтаж и след инсталационна поддръжка.

  • Каква трябва да е връзката между интериорния дизайнер и фирмите в бранша?

Връзката между интериорните дизайнери и компаниите в бранша трябва да бъде синергична и комуникативна. Дизайнерът трябва да работи в тясно сътрудничество с производители, доставчици и други професионалисти в индустрията, за да осигури възможно най-добрия резултат за проекта на клиента. Отворената комуникация и желанието за споделяне на идеи и опит могат да доведат до много успешни партньорства и доволни клиенти.

  • Какво за вас е важно да притежава един добър продукт?

Добрият продукт трябва да включва функции и спецификации, които отговарят на нуждите и желанията на целевата аудитория, да бъде надежден и да работи според очакванията и да предлага положително потребителско изживяване. Освен това, той трябва да бъде на конкурентна цена и подкрепен от отлично обслужване на клиентите, за да изгради лоялност към марката и да насърчи повторните покупки.

  • Смятате ли, че е важно съществуването на платформа като „Dibla“ и защо?

Да, смятаме, че съществуването на "Dibla" e важно, защото тя промотира българските дизайнери и тяхната работа пред обществото. Тя също така е източник на вдъхновение, подпомага развитието на този бранш и, не на последно място, дава възможност за среща между дизайнери, производители и доставчици, което спомага за по-добра съвместна работа.


Tyent Bulgaria

Tyent България са екип от съзнателни, търсещи хора, посветени на човешкия прогрес. Мисията им е да вдъхновяват човечеството да бъде по-съзнателно и разумно, поставяйки здравето си и здравето на планетата в центъра на своето съществуване.

От Tyent България поставят на първо място здравето и щастието на своите Клиенти предоставяйки им най-високотехнологичните водни йонизатори в света на марката TYENT SOUTH KOREA.

 

  • Как бихте описали тенденцията в развитието на интериорния дизай по света.

Мога да споделя само впечетлeнията ми от работата на водещите интериорни студия и дизайнери от България само от последните 10 години. С който имах възможността да се запозная на церемоните на Дибла и като създател и инвеститор на емблематични ресторанти и култови културни пространства в София . Правейки паралел от 2006 година, до наши дни, мога да споделя, че съм искрено впечатлен от развитието на тази индустрия и нямям съмнения, че без намесата на професионалист в областта не може да се изпълни нито един интегриран проект на дом или обществено пространство. Вярвам и, че се спестява време и средства при реализацията с ваша помощ.

  • Какво за вас е важно да притежава един добър продукт?

Удоволствие ,Удволетворение и Радост!

  • Смятате ли, че е важно съществуването на платформа като „Dibla“ и защо?

Безусловно! Необходимоста от браншова организация и платформа, на която могат всички да предствят свойте проекти е безценно. Това развива цялата индустрия със скоростта на светлината. Нямям и колебание, че Дибла е в основата на високото професионално ниво на индустрията в България.


Партньори на Dibla Design Awards:

   

 .............................................................................................................................................................................................

Годишни партньори на Dibla:

  .............................................................................................................................................................................................

Медийни партньори за церемонията:

Добави Коментар
Няма добавени коментари