GROHE GOES GREEN

  • 14.07.2021
  • Всички

GROHE България обича горите и вярва, че заедно трябва да се грижим за тях. Новата зелена кампания GROHE Goes Green има за цел да намали негативните ефекти от обезлесяването в България, като за всеки закупен термостат или душ система с термостат ще бъдат засадени по 10 дръвчета в различни райони на страната. Кампанията стартира през април и е активна до края на октомври 2021г.
 
Една от основните ценности на марката GROHE е устойчивото развитие. Компанията провежда различни инициативи и подпомага проекти за намаляване на пластмасовите отпадъци и почистване на водите. Една от тези инициативи е намаляването на пластмасовите опаковки, които марката използва за своите продукти. 

 

  • ТОЗИ ПЪТ GROHE БЪЛГАРИЯ РЕШАВА ДА ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ И НА ГОРИТЕ


Дърветата са също толкова важни за хората, колкото и водата. Обезлесяването е сериозен проблем, за който трябва да се погрижим заедно. Горите подобряват качеството на околната среда, като намаляват шума, възпират силните ветрове и поглъщат праха и газовете. Те имат решаващо влияние върху водния режим на реките и езерата, предпазват почвата от ерозия и регулират температурата. Влошаване на качеството на въздуха и унищожаване на биоразнообразието са само някои от негативните ефекти, до които води обезлесяването. GROHE се стреми да насочи вниманието към нещата, които можем да променим. Засаждането на нови дървета е чудесен начин да повлияем позитивно на състоянието на горите в България.

В основата на кампанията е заложен именно термостата заради неговите характеристики, допринасящи за грижата за околната среда. Термостатните смесители ви позволяват предварително да зададете предпочитана от вас температура на водата. Всеки път когато стартирате смесителя, той сам ще регулира дебита на топлата и студента вода, за да осигури желаната температура и да я поддържа постоянна през цялото време на къпане, като компенсира промените в налягането на топлото и студено водоподаване. По този начин технологията допринася за спестяване на ресурси в дългосрочен план, тъй като изразходва точно толкова вода и енергия, колкото е необходимо, и няма нужда водата да тече напразно, докато нагласявате точната температурата.

Първото място, за което GROHE България ще се погрижи, се намира в близост до Тетевен и село Голям Извор. Гората на мястото е била изсечена, след като голям брой от дърветата са заболели. Горското стопанство се е погрижило да обработи терена и да го подготви за новите млади дръвчета, които да бъдат засадени там. Районът ще бъде залесен с два вида дъбови фиданки –  Червен американски дъб и Цер.

Следете профилите на GRHOE Bulgaria в социалните мрежи, за да научите повече за кампанията.

..........................................................................................................................................................................................

ЗА КОНТАКТИ:


02 971 25 35
[email protected]
www.grohe.bg

..........................................................................................................................................................................................

     

ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория. 

Добави Коментар
Няма добавени коментари