ИНОВАТИВНАТА LVT & RIGID НАСТИЛКА ОТ ARBITON

  • 22.10.2019
  • Всички

Първият референтен обществен обект на "Нолина" с революционната LVT & Rigid подоба настилка от Arbiton бе реализиран тази пролет в драматичен театър "Адриана Будевска", гр. Бургас. В началния етап от ремонта е реновирано фоайето на театъра като в него са поставени близо 180 кв.м настилка. Обектът е изпълнен с модел "Дъб Аляска" от колекция Amaron, която се отличава с големия размер на дъската (229x1511mm) и внимателно подбраните цветове, придаващи на всеки интериор оригинален и модерен характер. Колекция Amaron се състои от 10 декора от серията WOOD DESIGN и 4 от серията XXL STONE DESIGN. Благодарение на технологията HD mineral core, панелите са изключително здрави и издръжливи – подходящи за жилищни и търговски помещения с интензивна натовареност. Патентована 5G клик система прави пода лесен и бърз за сглобяване.

„Препоръката за полагане на иновативната настилка с каменно ядро SPC (stone polymer core) бе на арх. Людмила Кисьова-Николова, с която работихме по довършване реконструкцията на театъра.“ сподели директорът на драматичен театър "Адриана Будевска" Борислав Чакринов. „Критериите, които трябваше да покрива настилката бяха: добра визия, подходящ цвят, да е шумопоглъщаща, водоустойчива, износоустойчива, да се поддава на огъване и с малка дебелина.“ сподели самата арх. Кисьова.

SPC има много предимства, а именно висок клас на износоустойчивост AC5, висок клас на противоплъзгане R9,  реакция на огън Bfl-s1 (трудногорим), както и по-добра акустика в сравнение с ламината. Новата генерация LVT & Rigid под е по-устойчив на надраскване, здрав и тих. Поради малката си дебелина SPC подът е много добро решение и при реновация: може да се постави директно върху стара равна настилка, както е направено и при ремонта в театъра.

„Нуждата от малка дебелина бе ключова при този обект, за да не се налага смяна и на вратите.“ Арх. Кисьова сподели още: „Аз нямах никакви колебания спрямо продукта, но по-важното е, че директора на театъра се довери на преценката ми.“ Драматичен театър "Адриана Будевска" е избра фирма "Нолина" и подовите настилки от ново поколение Arbiton и за втория етап от реновирането на сградата, където са обновени четири гримьорни, гардеробна и коридор с обща квадратура 120 кв.м. 

Този тип настилки са изключително подходящи за обществени помещения с висок трафик. Уникалният им дизайн отговаря на изискванията на всеки интериор, така че лесно да се създаде перфектно свързано пространство. Подходящи са за големи пространства с възможност за монтиране до 200 кв.м. без прекъсване, което разгръща цялата им красота, независимо дали са с модерен дизайн на дърво или така популярните декори на камък и бетон.

Подовете на Arbiton са са напълно безопасни: клас A+ без формалдехиди, не отделят вредни токсични вещества, също така са екологични, защото са 100% рециклируеми. HD минералното ядро гарантира високата стабилност на размерите дори в много слънчеви помещения. Красива като дърво и практична като керамични плочки, това е максимално усъвършенствана подова настилка.

За повече информация посетете офисите на НОЛИНА в страната: София, Варна, Бургас, Пловдив и Стара Загора.

.............................................................................................................................................................................................

ЗА КОНТАКТИ:

София, бул. Асен Йорданов №9

тел./факс:  0887 429 665 

[email protected]

www.nolina.bg

.............................................................................................................................................................................................


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория. 

Добави Коментар
Няма добавени коментари