JUMPTHEGAP® - СРЕЩА НА ДИЗАЙНЕРИ И ВЪЛНУВАЩА ДИСКУСИЯ

  • 13.03.2019
  • Всички

За пореден път, в рамките на международния конкурс за дизайн jumpthegap®, Експо Баня София бе домакин на jumpthegap®(talk) среща, част от цикъла международни дискусии за архитектура и дизайн. Хосеп Конгост, директор „Дизайн и иновации“ в Roca, както и член на журито на международния конкурс за дизайн и архитектура jumpthegap®, и Генчо Гоев, един от водещите съвременни дизайнери у нас, създател на Националната платформа за интериорен дизайн „Дибла”, споделиха професионален опит и дискутираха въпроси за съвременния дизайн с млади български професионалисти.

Срещата в София бе и в подкрепа на младите дизайнери и архитекти, желаещи да участват в международния конкурс за дизайн jumpthegap®. Домакините от Рока България представиха в детайли настоящото осмо издание на конкурса в търсене на банята на бъдещето. С интересни примери и факти от гледна точка на Roca като производител на продукти за баня с повече от век опит, Хосеп Конгост представи развитието на дизайна на банята или т. нар. от него революция на това пространство. От чисто функционален дизайн на обекти днес посоката е smart технологии в банята и интегриран дизайн на продукти и услуги.

Как този дизайн оживява с продуктите в дома или общественото пространство представи Генчо Гоев. Той сподели своя опит на водещ съвременен интериорен дизайнер в България. Неговата гледна точка допълни дискусията и отново постави акцент върху въпроса „За кого се прави дизайн?“. Опознаването на потребителя е водещо за добрия иновативен и успешен дизайн. Генчо Гоев насърчи младите български дизайнери и архитекти да приемат предизвикателството за участие в осмото издание на международния конкурс  jumpthegap®.

„Най-трудното е да се синтезира идеята. Тя трябва се представи така, че да бъде разбрана от пръв поглед.“, сподели Хосеп Конгост за успешно участие в конкурса. За него още „вдъхновението за дизайна е навън, в света около нас.“ и „Конкурсът е за представяне на нови визионерски идеи, макар и неизпълними засега.“

.............................................................................................................................................................................................

"Дибла" и "Рока България" подкрепят и пожелават успех на участниците в осмото издание на международния конкурс за дизайн jumpthegap® ! Не забравяйте – срокът за регистрация за участие в конкурса е 27 март, а наградният фонд за осмото издание на конкурка – 26,000 евро! Допълнителна информация за конкурса и журито на български език може да прочетете ТУК.

.............................................................................................................................................................................................


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория. 

Добави Коментар
Няма добавени коментари