КАК СТИЛНО ДА СКРИЕТЕ ВРАТИТЕ В ПРОЕКТИТЕ СИ

 • 29.08.2022
 • Всички

Понякога една интериорна врата - независимо дали става дума за крило, панти или рамка - трябва да се слее визуално със стената, което налага използването на скрити врати, или още наричани „тапетни“. Това може да се определя от стила и дизайна на помещението, от предназначението му  или от архитектурните изисквания.

Един от водещите полски производители на интериорни врати ERKADO осигурява решения и в това отношение - скритите системи Covert. Предлагани в магазините на Флор Декор те имат няколко важни характеристики, които могат  да улеснят професионалистите в интериорни решения за разработката на техните проекти:

 • Вид на крилото - вратите могат да бъдат с фалцово крило, отварящо се навътре, или безфалцово - с отваряне навън;
 • Укрепване на крилото – осигурява се от дървена рамка, покрита с две HDF плоскости и запълнена с "пчелна пита" или панел от плътна плоскост; 
 • Ръб на крилото – може да се изработи по фалцова или безфалцова технология;
 • Ширина на крилото - 60, 70, 80, 90 или 100 см;
 • Комплектоване - Вратите са в комплект със скрита каса и панти. Всеки един от тези елементи могат да бъдат в цветове: алуминий, бял и черен;
 • Завършване - Завършващият слой на скритите врати Covert може да бъде плоскост HDF, покрита с ламинат PREMIUM, лак UV или ламинат, предназначен за боядисване, полагане на тапет или друг вид декорация. По този начин вратата се слива с текстурата на стената , като се постига естетическа хомогенност с нея; 

Предимства на скритите врати в интериорните проекти

 • Придават лаконичност и минимализъм  

Когато става въпрос за използване  на врати, подходящи за минималистична архитектура и стил, наистина всичко е въпрос на незабележимост . Грациозната способност на скритите врати  да "изчезват" в стената се дължи на внимателното обмисляне на  техните детайли и на използваните материали, което ги превръща в любимо предизвикателство за много инетриорни дизайнери. 

 • Променят визуално пропорциите на помещението

Скритите врати могат да се използват за визуално увеличаване на пространството. Тъй като няма прекъсване в равнината на стената, помещението изглежда по-голямо. Освен това визуално увеличават и височината на таваните, тъй като липсата на рамка повдига и „носи“ тавана нагоре.

 • Прикриване на сервизни помещения

Скритата врата може да се използва и в буквалния си смисъл и с нея да се скрие входа към килер, перално помещение, гардеробна или баня.

 • Създават много възможности за декорация 

Скритата врата позволява да развихрите въображението си и да създадете шедьовър на дизайна върху стените, без да се налага да заобикаляте и да се съобразявате с отвора на вратата. Може да се изрисува в един тон със стената, да се декорира със същия тапет или ламперия.
Вариант е върху нея да се монтира огледало -  полезен аксесоар за всеки коридор или гардеробна и благодарение на правилното разположение на отразяващата повърхност може визуално да подобри пространството и да го изпълни със светлина.

 • Многофункционалност

Освен от естетични съображения, за използването на скрити врати може да има и чисто прагматична нужда. Предвид малката квадратура на съвременните жилища, те са все по-актуален избор в интериорните проекти. Тези врати често се монтират в много тесни отвори, при които не може да се приложи конвенционалната конструкция с каса и рамка.

Скритите врати са подходящи за всички нестандартни оформления и ако клиентът ви желае да му предложите проект, който е авангарден и модерен – винаги можете да го впечатлите, като предвидите използването на такива врати в него.

Независимо дали става въпрос за индивидуална консултация, взимане на размери, доставка или монтаж – ФЛОР ДЕКОР предоставя всички необходими услуги в зависимост от вашите нужди и свързани с техните продукти. По този начин имате възможност да предложите на своите клиенти най-доброто решение на изгодна цена. Всичко това - при лесен и ефективен процес на работа, което е от решаващо значение за поддържане на добри отношения с клиентите и за осигуряване на дългосрочни взаимоотношения. 


ЗА КОНТАКТИ:


+359 890 111 850
[email protected]
www.floor-decor.bg


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория. 

Добави Коментар
Няма добавени коментари