KASTAMONU ENTEGRE ИЗНЕНАДАТА НА INTERMOB 2023

  • 01.11.2023
  • Всички

Тазгодишното издание на специализираното международно изложение Intermob се проведе в периода 30.09.2023 - 03.10.2023 г. в изложбения център TÜYAP в град Истанбул. Като едно от най-престижните събития в сектора на мебелната и дървопреработвателната промишленост на Балканите и тази година изложението събра най-изявените компании опериращи в сектора. Блясък, шум и неспирен човекопоток, а сред цялото това вълнение се натъкнахме на един своеобразен остров на красотата и спокойствието – щанда на KASTAMONU ENTEGRE. Тази година компанията, която е ежегоден участник в изложението, блесна с креативен и запомнящ се дизайн на изложбените си площи, в който умело бяха преплетени биофилни елементи, съчетани с иновативни продукти и решения. И понеже бяхме запленени от впечатляващия и иновативен проект, в следващите редове ще Ви разкажем малко повече за него. 

Щандът с площ от над 500 кв. метра ни заплени още от входа, където красиви арки нежно обграждаха изложбения терен. Зад тях свежи, светлинни табла пресъздаваха усещането за навлизане в тропическа гора. Малко по-навътре в щанда бяха разположени множество кокетни кътове, в които всеки продукт беше представен в умело съчетание с подходящи природни елементи.

С великолепното изпълнение на щанда си KASTAMONU ENTEGRE отново ни напомниха за своята мисия да бъдат „Мост между природата и живота“. Цялостната концепция на тазгодишното представяне на компанията имаше за основен фокус ангажираността към устойчиво развитие и кръгова икономика. Уютни кътове, пресъздаващи части от различни функционални жилищни помещения, дадоха душа на всички представени продукти - ламинирани плоскости от дървесни частици, гланцови МДФ плоскости, работни плотове, панели за врати и ламиниран паркет.

Но освен традиционното за компанията портфолио от материали, тази година във фокуса на обектива ни попаднаха и няколко нови продукта, с които ще се радваме да Ви запознаем. 

Следвайки актуалните трендове за устойчиво развитие, холдинга представи колекция от 100% рециклирани ламинирани плоскости от дървесни частици, производство на KASTAMONU ITALY. Модерните декори, вдъхновени от актуалните трендове в меката на интериорния дизайн, възпроизведени върху плоскости от рециклирана дървесина, привлякоха вниманието на стотиците посетители, както и нашето.

Едно от най-интересните нови предложения, разработка на научно-изследователския отдел на KASTAMONU ENTEGRE в партньорство с Wastespresso, определено бяха плоскостите от дървесни частици изработени с отпадаци от кафе. Този уникален продукт, чийто прототип се показва за първи път, използва иновативна технология, която интегрира отпадъците от кафе в производството на плоскости. Крайният резултат е продукт с интересна зърнеста структура и богати естествени и землисти тонове, който може да се превърне в атрактивен елемент в дизайна на вашия интериор. Проектът се реализира в партньорство със стартъп компанията Wastespresso , която събира отпадъците от кафе, след което те се смесват с дървесен чипс, като по този начин се получава изходната суровина за производство на плоскостите. Тази иновативна технология има потенциал да революционизира подхода към устойчивост и екологичен дизайн в индустрията, въпреки че понастоящем събирането на отпадъците от кафе е трудоемко и с ограничен обем.

Усилията на KASTAMONU ENTEGRE към разработване на продукти насочени към здравето на хората и околната среда се увенчават с успех с представянето на плоскостите NAF (No-Added Formaldehyde) Pure Board. Те са изработени от дървесни частици и не съдържат формалдехид. Лепилото, използвано за тяхното производство, включва само естествени дървесни смоли. Въпреки сложния процес на синтез на смолите, компанията продължава да търси и други възможни алтернативи и да изследва възможности за устойчиво производство.

Специално място беше отделено на най-новият продукт на KASTAMONU ENTEGRE - Compact Panel. CDF плоскости с плътност ≥ 1000 кг./м3, предназначени за интериорна употреба. Този нов продукт, който се отличава със своята здравина и функционалност на приложение, се предлага с дебелина 12мм, в три основни размера и разнообразие от цветови опции.

Непринудената, свежа атмосфера и атрактивното позициониране на продуктите, определено направиха престоя ни на щанда на KASTAMONU ENTEGRE вълшебно изживяване.


ЗА КОНТАКТИ:

0431 628 90
i[email protected]
www.kastamonuentegre.com
с. Горно Сахране, 6151
община Павел баня, България


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория. 

Добави Коментар
Няма добавени коментари