КОЛЕДАТА Е ДИЗАЙНЕРСКА – ИЛИ КОЙ КОЛКО Е СЛУШАЛ ПРЕЗ ГОДИНАТА

  • 28.12.2016
  • БГ дизайн

Естествено продължение на една успешна и богата откъм събития, постижения и нови приятелства година беше подобаващо да отпразнуваме края й. Сигурни сме, че дълго ще помните дните от 16-ти до 18-ти декември, които заедно прекарахме в прегръдките на снежен Пирин в хотел „Бялата лавина“, гр. Банско. Благодарим на всички приятели и партньори – над 40 дизайнери от платформата и представители на фирмите от нашата Годишна партньорска програма, които се включиха в празника „Коледата е дизайнерска“, и ни помогнаха да получим още едно споделено и незабравимо преживяване!

Върнахме се назад към постиженията и преодолените трудности, обменихме опит, скрепихме много приятелства и си спомнихме ключови за българския дизайн събития, които заедно осъществихме през изтичащата година. С усмивка върнахме назад лентата към „Дизайнът е повече от хората“ – ежегодния национален форум за представяне на материали, технологии и нововъведения в областта на интериорния дизайн, който за първи път в България събра 100-те най-изявени интериорни дизайнери на едно място. На това събитие екипът на Dibla за първи път с гордост представи Годишния каталог „Най-доброто от интериорния дизайн през 2015“ – нов продукт, който отдава заслуженото на българските професионалисти в бранша.

Спомнихме си и над 10-те неформални тим-билдинга, организирани от екипа ни през 2016-та, по време на които дизайнери, търговци и производители създадоха редица партньорства и нови контакти. Годината ще остане специална за нас и с успешно проведения престижен конкурс „ПРОпорция“ с невиждан досега у нас награден фонд, който се оказа силен стимул и вдъхновение за творците от гилдията. Резултатите от конкурса още веднъж доказаха таланта на българските дизайнери и способностите им дори в кратки срокове да сътворяват качествени и напълно изпълними проекти. На последвалата церемония по награждаване „Награди за дизайн – Дибла“ сред над 210-те участници с общо над 92 проекта бяха отличени победителите в три категории. Но не се сърдим, че толкова затруднихте престижното ни жури с международно участие.

Щастливи и горди сме, че за предстоящата година нашето семейство от фирми-партньори предстои да се увеличи с още четири фирми с безспорен професионализъм и висок авторитет: „Магнифлекс“ – водещ производител на матраци в Европа, марка–синоним на комфорт и спокоен сън; „Паркетсенс“ – бутик за висококачествени паркети от най-реномирани производители в света; „Баущоф и метал“ – специалисти в областта на довършителните работи и сухото строителство, и не на последно място: „Икор“ – фирма, представяща богата и разнообразна колекция от декоративни елементи за интериорен или фасаден дизайн. Благодарим на нашите партньори за 2016 г. Нола 7, Карпет Макс, Призма Лайтинг, Баухаус, Дием, Шнайдер Илектрик, Никром, Салекс, Джия 2001, Идеал Стандарт, които и през 2017 г. непоколебимо и отдадено ще продължават редом с нас да развиват и подкрепят дизайнерския бранш в България.

И все пак, какво е Коледа без подаръци? На 16 декември собственикът на платформата – Генчо Гоев, направи най-големия и важен подарък на гостите на коледното празненство, като обяви новата инициатива на платформата – „Подбрано от Дибла“. Новият продукт ще оптимизира времето за общуване между фирмите доставчици, производителите и дизайнерите, времето за доставка на продуктите; ще улесни работата на дизайнерите при подбора на редовни продукти, които се влагат в интериора, да окрупни закупуването им и така да осигури на дизайнерите от платформата изключително добри и изгодни търговски условия. Уверено можем да заявим, че „Подбрано от Дибла“ ще бъде първия инструмент за пасивни доходи на дизайнерите от платформата, както и надежден път за разработване и предлагане на български дизайнерски продукти.

За най-нетърпеливите ни приятели, разбира се, бяхме подготвили и „действителни“ подаръци, поднесени не от един, а от двама Дядо Коледа – пременените в бели бради и шотландски поли Иван Гроздев от „Фимера“ и Генчо Гоев от „Дибла“.

Празничното настроение ни съпътстваше през цялото време. На 17-ти декември дизайнерите имаха възможност да покажат таланта си и на пистата, а вечерта – да демонстрират и уменията си над масите, препълнени с шотове... 

„Коледата е дизайнерска“ за пореден път доказа, че заедно сме успели да създадем една сплотена общност, среда за разговори, запознанства и изграждане на нови контакти и приятелства, в която дизайнерите с удоволствие да обменят опит, идеи и да си помагат в общия творчески път. Сърдечно благодарим на всички вас, които повярвахте, че това е възможно! 

Добави Коментар
Няма добавени коментари