LAUFEN. НОВА ГАЛАКТИКА В ЕКСПО БАНЯ СОФИЯ

  • 25.10.2021
  • Всички

Нови измерения в дизайна на банята от Konstantin Grcic, Patricia Urquiola, Toan Nguyen. 

Докоснете се на живо до швейцарската марка LAUFEN - симбиоза между дизайн, качество и функционалност.

LAUFEN (Швейцария) е един от елитарните брандове за продукти за баня в цял свят. Имиджът на LAUFEN е органично свързан с иновативни материали и именити дизайнери, затова не е случайно, че марката е символ на дизайн, който диктува стилистиката на бъдещето и технологии, които пишат история. Фабрика с повече от 125-годишна традиция в производството на изделия за баня, днес LAUFEN е част от структурата на мултинационалната група Roca. Сега обновената експозиция в изложбената зала на Рока България – Експо Баня София - представя най-новите колекции на LAUFEN, зад които стоят имената на дизайнери като Konstantin Grcic, Patricia Urquiola, Toan Nguyen.

Освен с формата и архитектурните линии, които не остават незабелязани, представените дизайнерски изделия за баня впечатляват с изяществото на порцелана, от който са изработени. 


SAPHIRKERAMIK – ТАЙНАТА НА ИЗЯЩНИЯ ПОРЦЕЛАН С ИЗУМИТЕЛНИ РАЗМЕРИ

Разработен специално за LAUFEN, SaphirKeramik е иновативен материал, който позволява да се изработват изделия във всякави форми, с много тънки, но и много здрави стени.  Малко са производителите в света като LAUFEN, които могат да отлеят наведнъж толкова красиви и същевременно с внушаващо големи размери керамични изделия за баня! Това прави SaphirKeramik движеща сила при развитието на дизайна и избор на професионалистите в бранша. Едновременно твърд и податлив, SaphirKeramik е щадящ и към околната среда, което e в тон с ценностите и дългосрочните цели на компанията. 


НОВИТЕ КОЛЕКЦИИ, ПРЕДСТАВЕНИ ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ  

Val от Konstantin Grcic

Изключителният дизайнерски потенциал на революционния материал SaphirKeramik на LAUFEN се разкрива в колекцията за баня Val, проектирана за швейцарския лидер в областта на банята, от звездния дизайнер Konstantin Grcic от Мюнхен. Елегантните архитектурни линии, изключително тънките ръбове и фините структури на повърхността правят умивалниците от тази колекция уникални в световен мащаб.


SONAR ОТ PATRICIA URQUIOLA

Международно признатата и еклектична дизайнерка Patricia Urquiola разкрива третото поколение на SaphirKeramik на LAUFEN - тя пренася този изключителен материал с голяма чувствителност в трето измерение, създавайки тази нова колекция с името: SONAR


KARTELL BY LAUFEN

Далече от ежедневието. Напред в бъдещето. Колекцията Kartell by LAUFEN ще пренесе всеки на място сред непозната красота. Дизайн, създаден от хората, продукти с оригинални лини, нови цветове и форми, които ще заинтригуват всички сетива. Предизвикайте себе си. Вдъхновете се на сайта на колекцията Kartell by LAUFEN


INO ОТ TOAN NGUYEN

Новата колекция за баня Ino, проектирана за LAUFEN от френския дизайнер Toan Nguyen, се разчита като свежа интерпретация на класическите форми на умивалниците. Иновативната колекция умело използва творческите възможности на SaphirKeramik на LAUFEN - елегантни, приканващи и почти безтегловни обекти. 



Концепцията на представяне на марката LAUFEN в изложбената зала на Рока България - Експо Баня София - се отдалечава от класическия подход към пространството в банята и се превръща в стремеж да се реализират нови форми на визуално изкуство чрез непрекъсната промяна на облика и функционалността в банята.

Това, което прави продуктите на LAUFEN уникални от пръв поглед, е комбинацията от емоционален дизайн от юг и северната традиция за прецизност и безкомпромисно качество. 

Не пропускайте да разгледате дизайнерските колекции на LAUFEN в изложбената зала на Рока България, както и в магазините на избраните дистрибутори на марката.


За допълнителна информация, 2D, 3D и BIM файлове, както и за записване на час за персонална среща с LAUFEN експерт, може да се обърнете към:

Експо Баня София (шоурум на Рока България)
бул. "Мария Луиза" 16, София
02 939 60 90
[email protected]
FACEBOOK: ExpoBathSofia
INSTAGRAM: expobathsofia

 


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория. 

Добави Коментар
Няма добавени коментари