ЛЕСОТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ ОТБЕЛЯЗА ГОДИШНИНА ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА КАТЕДРА "ИНТЕРИОР И ДИЗАЙН ЗА МЕБЕЛИ"

  • 09.05.2023
  • Всички

На 24 април катедра „Интериор и дизайн за мебели“ при Лесотехническия университет чества своя 25-годишен юбилей. Събитието се състоя в София, в ресторанта на хотел WorkNomads, в приятна обстановка и под звуците на трио Destiny Chambers Trio.

Гости на катедрата бяха ректорското ръководство на ЛТУ начело с ректора – чл.-кор. проф. д.н. Иван Илиев, декани от ЛТУ, преподаватели от факултета и университета. Събитието уважиха и преподаватели от други сродни висши училища, включително деканът на Архитектурния факултет при УАСГ – проф. Орлин Давчев, колеги от НХА и Техническия университет в София. Най-многобройна все пак бе групата на бившите възпитаници на катедрата, както и на настоящите студенти и докторанти.

Събитието бе осъществено благодарение на някои от дългогодишните партньори на катедрата и университета, като фирмите Blum, Häfele, Redvetex, Kronospan и Ligna Group.

При откриването на събитието трима от основателите на катедрата, които неизменно са преподавали през тези 25 години, застанаха пред гостите - проф. Васил Живков, настоящ ръководител на катедра "Интериор и дизайн за мебели", проф. Ася Маринова и проф. Регина Райчева, също ръководители на катедрата през различни периоди. Проф. Живков изказа благодарност към всички своите колеги - преподаватели и студенти - за историята, която са създали заедно в продължение на 25 години. Той подчерта значението на бизнеса в образователния процес и лично благодари на всички, ангажирани с мисията на университета да създава професионалисти в бранша. Проф. Маринова наблегна на факта, че катедрата е водеща за специалност „Инженерен дизайн (Интериор и дизайн за мебели) и е допринесла много за нейното развитие. Проф. Райчева открои основни моменти, свързани с международното сътрудничество на катедрата и университета.

Приветствие по случай юбилея поднесе и ректорът на университета чл.-кор. проф. д.н. Иван Илиев. Той поздрави всички членове на катедрата, като им пожела все така да бъдат активни и в основата на развитието на факултета и университета. „Двадесет и пет години са млада възраст, но това не означава, че не са постигнати значими успехи от катедрата. Нека пожелаем на всички да продължат активно да работят за престижа на катедрата, факултета и университета“.

Деканът на факултет Горска промишленост – проф. Живко Гочев също приветства всички настоящи и бивши членове на катедрата. Той отбеляза значимостта на катедрата за развитието на факултета.

В заключение, проф. Живков каза: „Това събиране е не само за да отбележим този юбилей, това е една възможност да съберем част от нашите възпитаници, защото единственото признание за успешната работа на катедрата са точно те, възпитаниците на катедрата. А те са успешни интериорни дизайнери, конструктори и мениджъри в мебелния бранш, създали са едни от най-успешните интериорни студиа в България и печелят много престижни награди.“

Инж.-диз. Божана Йорданова, възпитаничка на катедрата, успешна дизайнерка повече от 15 години, разказа за своя творчески път. „Благодарна съм на катедрата за получените по време на моето следване знания и умения“, каза дизайнерката.

Събитието бе една прекрасна възможност да се съберат всички настоящи и бивши преподаватели от катедрата, много колеги, партньори, приятели и най-вече бивши възпитаници. Доброто настроение и усмивките не слизаха от лицата на всички през цялата вечер.


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория.

Добави Коментар
Няма добавени коментари