МОДЕРНИЯТ МАСИВ И КЛАСИЧЕСКАТА ДЪРВОРЕЗБА

  • 06.11.2019
  • Всички

Мебелите за един дом винаги имат основа. Солидна и стабилна основа, която да бъде здрава, независимо от прищевките на времето. Дали обаче мебелите, които избираме за дома си, в последните години притежават това очарование на естествения материал, продиктуван от нуждата за близост до природата?

Масивната дървена мебел вече не звучи старомодно, а придобива нови форми, за да се доближи до усещането за уют, лукс и естествена среда. Представяме ви мебелна фабрика „Вълчев“! Един интересен бранд, който се захранва от магията на китното възрожденско градче Трявна, черпи вдъхновение от невероятната природна среда  и  не спира да катализира творческа енергия.

Собственикът на фабриката Мирослав Вълчев е от стар тревненски род и поема занаята от ръцете на баща си. Завършва профил „Дърворезба“ в тревненската школа и в Националната художествена академия. Този занаят го предава и на своите изпълнители-майстори във фабриката, които разчитат единствено и само на прецизността на ръцете си, изработващи винаги уникални и неповторими резбовани мебели.

Флоралните мотиви са любими на Мирослав Вълчев. Това да пресъздаваш флора върху флора кара сетивата да се доближават до първоизточника на нашата лична природа. Останалите мотиви, сред които има най-голямо разнообразие (животни, слънца, митични същества, антични форми) са изминали дълъг път, за да се влеят в ежедневието на днешния модерен човек.

Графичните мотиви в дърворезбата са сред най-актуалните щрихи в момента. Класиката и отсечените прави форми, вдъхновени от днешното технологично общество, се срещат, за да дадат нова атрактивна, специфична и уникална визия на всеки дом, кабинет или хотелско фоайе.

Изчистените мебели от масивен дъб са друга тенденция, която вдъхновява мебелна фабрика „Вълчев“. Уютът, топлината на дървото, здравината и дългият живот на масива, го правят предпочитан в много домове и обществени сгради, белязани с духа на артистизма и внушението за актуалност и неповторимост, които излъчва според концепцията си даден интериор.

Дъбът е най-издръжливият материал, които дизайнерите на мебели могат да използват. Дори след стотици години, той може да изглежда по-добре и дори да става все по-здрав. Това се дължи на бавното изпаряване на водата от дървесината, а дотогава можем да твърдим, че все още протичат живителни сокове по масивните дъбови мебели.

Мебелна фабрика „Вълчев“ прави цялостни интериорни решения – от планирането до ръчната изработка, специално за клиента. Не е въпрос само на точни размери или цвят, а на това да се въплъти личността и характера на собственика за поколения напред!

.............................................................................................................................................................................................

ЗА КОНТАКТИ:

тел./факс: +359 899 189525 

https://mebelvalchev.com/

https://www.facebook.com/mebelvalchev/

.............................................................................................................................................................................................


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория. 

Добави Коментар
Няма добавени коментари