ОЧАКВАЙТЕ ИЗЛОЖБАТА И КНИГА-АЛБУМ ЗА „СЪВРЕМЕНЕН БЪЛГАРСКИ ПРОДУКТОВ ДИЗАЙН“

  • 02.11.2023
  • Всички

Изложбата „Съвременен български продуктов дизайн“, организирана от издателство „Бисмар“ и списание MD, ще бъде открита на 6 ноември 2023г. в 18.30 часа в галерия „Артур“ на пл. „Журналист“, ул. „Цанко Церковски“ № 36. Тя ще бъде отворена за посетители всеки ден от 15.00 до 19.00 часа до 12 ноември. Входът е свободен.

Изложбата включва 28 продукта на български дизайнери, работещи у нас и в чужбина, създадени след 2000 година – велосипеди, летателни апарати, мебели, играчки, съдове и др. Тя ще бъде част от шестото издание на фестивала за дизайн – МЕЛБА. На нея ще могат да се видят интересни експонати, носители на най-престижни международни награди за дизайн и да се научат подробности за тях и техните създатели.

По време на откриването на изложбата ще бъде представена и книгата „Български продуктов дизайн 2000/2022“. На събитието ще присъстват някои от дизайнерите на продукти, включени в книгата и изложбата. 
Всички посетители ще имат възможност да си купят книгата на място с 10% отстъпка, а учащите се – с 20%. Книгата може да се купи на място в редакцията на издателство БИСМАР в гр. София, кв. Лозенец, ул. „Борова гора“ №20 или да се поръча тук, а с въвеждане на промо код Designers15 всички членове и партньори на DIBLA ползват 15% отстъпка.

Първата книга за съвременен български продуктов дизайн от 21. век на издателство „Бисмар“, излезе наскоро. Общо 50 български дизайнери и студиа с разработените от тях над 350 продукта са включени в представителното двуезично издание, подготвено от екип от утвърдени професионалисти. На 400 страници са показани мебели, осветителни тела, превозни средства, уреди, инструменти, играчки, предмети за бита, съдове и много други продукти, дело на българските топ дизайнери.

Голяма част от дизайнерите са носители на общо над 100 престижни международни награди за дизайн, сред които 12 награди Red Dot, от които три – Best of the Best, три – IF Design, девет – A’ Design, девет – Good Design и пет – German Design Awards. Специалната им селекция цели изграждане на представителен образ на съвременния български дизайн. Място в книгата е отделено и за историите на някои емблематични продукти.

Изданието е ориентирано както към българската, така и към чуждестранната аудитория и цели популяризиране на постиженията на българските дизайнери. Книгата би била полезна за всички, които се занимават с дизайн и производство на различни продукти, както и за интериорни дизайнери, архитекти, инженери, а също и за студенти, преподаватели и всички почитатели на добрия дизайн.

Идеята на книгата ще бъде подкрепена от поредица от изложби в София, всички окръжни градове, както и някои по-малки населени места през следващата година, на които ще бъдат показани на живо реални продукти, включени в алманаха.

В рамките на изложбата ще се проведе и творческа работилница RЕDVERTEX на 8 ноември 2023г. (сряда) от 18.00 часа. Участието в нея е безплатно, а записването става на място в галерия „Артур“.

Посетителите на изложбата могат да участват в томбола и да получат шанса да спечелят един от пет абонамента за списание МD – дизайн, интериор, архитектура за 2024 г. За тази цел желаещите да се включат трябва на място да попълнят анкета.

Изложбата „Съвременен български продуктов дизайн“ се осъществява с подкрепата на RЕDVERTEX и е част от официалната програма на Melba Design Festival, а издаването на книгата се осъществи  благодарение на фирмите: ИКЕА България, Aeco Space, Okol Lake Park, Кроношпан България, Мебели Виденов, Продиз, ОРТ, BLD, Лигна Груп, Stens, Men at Work Project, Тед-Бед, Мебел Стил, Мебели Драги.


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория. 

Добави Коментар
Violeta Stoyanova
....