ПОБЕДИТЕЛИ ПРОФИЛ НА ГОДИНАТА И СПЕЦИАЛНА НАГРАДА DIBLA

  • 20.04.2022
  • Всички

Наградата за „Професионален профил“ в Националната платформа за интериорен и продуктов дизайн Dibla е едно от най-важните и очаквани отличия за всички над 1250 дизайнери, регистрирани в Платформата. Най-добре поддържаният професионален профил се определя въз основа на най-висок среден рейтинг на публикуваните проекти през годината с най-много общи преглеждания от потребителите и заслужено я спечелиха професионалистите от 2Studio

Ето какво споделиха победителите в категория Професионален профил в Dibla:

  • Очаквахте ли тази година Вие да получите отличието за професионален профил и как се чувствате?

За нас тази награда беше голяма изненада. Създадохме профилът си в DIBLA в началото на 2016 г. От тогава платформата се разрасна доста, нивото на интериорния дизайн в нея с всяка година се повишава, ето защо тази награда ни прави много щастливи. Много се радваме, че измежду всички профили посетителите на дибла са харесали и са оценили нашата работа.

  • Какво можем да очакваме от следващите Ви проекти и творчески планове?

Във всеки следващ проект се стремим да надграждаме това, което сме научили досега. Обичаме да учим, експериментираме и да правим различни неща.  Благодарни сме на клиентите, които ни се доверяват и вярват на нашата преценка.

  • Какво за Вас е важно да притежава един добър интериорен проект?

Функционалност, естетика, индивидуалност. За нас функцията е на първо място. Без добре обмислена функция всичко останало, като цветове, материали и детайли се обезсмисля. Добрата естетика и цялостно усещане в интериора се дължи на добрата композиция на обемите и правилни съчетания на материали. От особена важност, разбира се, са и детайлите. Ние вярваме, че всеки интериор трябва да има своя индивидуалност, отразяваща начина на живот и характера на обитателите при жилищните интериори или пък продукта/мястото/посетителите при обществените.

  • На мнение ли сте, че е важно съществуването на платформа като Dibla, която обединява множество проектанти и дизайнери, и защо?

Определено да. DIBLA е полезна както за нас, така и за клиентите, които търсят. Тя е единствената добре функционираща и поддържана платформа, обединяваща наистина много, може би всички реално работещи в сферата студиа и дизайнери. Тук буквално с един поглед човек може да види какво се прави в България в сферата на интериорния дизайн. Хората могат да изберат дизайнер, който се доближава най-много до техните усещания за добър дизайн. Защото е изключително важно да се избира проектант спрямо работата му.  Също така изключително полезни и приятни са събитията от типа на Design>people, които освен че създават контакти между производители, доставчици и дизайнерите, научаваме новостите в бранша, но също така подпомагат и за  създаването на една много приятна приятелска и  колегиална атмосфера между дизайнерите. Съществуването и положителното развитие на DIBLA може само да радва нас и нашите колеги.


 

РАЗГЛЕДАЙТЕ ПРОФИЛА ТУК


От тази година в Dibla има и нова категория „Специална награда“ тя се присъжда на един от участниците в съревнованието, привлякъл вниманието на Платформата със спецификата и стила на проектите си, независимо от конкурсната класация. Първата награда в новата категория заслужено спечели Dada Project Studio – Ivan Alexandroff Architects&Designers с проекта им Black Peak.

Ето какво още споделиха първите притежатели на Специална награда в Dibla Design Awards

  • Как се чувствате като първи носител на специалната награда нa Dibla? Проектът Ви определено много се отличава от останалите в съревнованието, на какво се дължи, според вас? Споделете ни малко повече за него.

Усещането към специалната награда е специално. Всеки артист очаква, преди всичко, този „аплаус“, който осмисля работата му. Получена от DIBLA, тя носи професионална енергия и ентусиазира екипа на Dada Project Studio. Относно проекта, реализирахме тунинг на архитектурното разпределение, в контекста на проектната концепция – да създадем интериор, в който „главният герой“ да е ПРОСТРАНСТВОТО! Обширно, с много артистична визия, запомнящо се със специфичната си естетика. С екипа ми се придържаме към методика, която следи правото на всеки интериор да има своето уникално въздействие. Индивидуално формообразуване, но всички елементи да са в общо композиционно съжителство.

  • Вие сте архитект с голям опит. Разкажете ни, какво смятате, че е важно, за да се отличи един проектант с неговите проекти, от колегите му в гилдията, така че да стане разпознаваем?

„Модата е преходна, стилът е вечен!“ Този цитат отговаря на въпросът. Но изграждането на индивидуален и разпознавам стил е процес. Той изисква не само широки познания и талант, но и съвест. Съвестта на дизайнера определя неговата отговорност към начинанието, което е започнал, и да има ясното съзнание, че той проектира за участници в процеса, а не пасивни потребители.

  • Смятате ли, че има градация в бранша и, на какво се дължи тя, според вас?

Живеем в клишета, мултипликации, интериорни дуплики. Това поставя въпросът за принципите на професионалното поведение. И това че интериорният проект е не само естетическа задача с определени функции, но и морална! Споделяйки това, както и отговорът на предишния въпрос, определят „градацията в бранша“.

  • Какво бихте искали да пожелаете на участниците в конкурса и на организаторите?

Преди доста години имаше повод да кажа: В България всеки ден се ражда един дизайнер. Сега всички започнали практиката си на проектанти имат щедро предоставената им възможност да представят проектите си на платформата на DIBLA и с амбиция, и с оптимизъм да се присъединят към конкурса. Респект към мисията на организаторите! За мен е привилегия през всичките години да наблюдавам усъвършенстване на  DIBLA и най-същественото, че се съдейства при изграждането на естетически критерии в обществото.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ЦЕЛИЯ ПРОЕКТ ТУК


Ако желаете и Вие да бъдете сред победителите в Dibla Design Awards 2022, може да се включите още сега! Повеще информация може да откриeте ТУК: dibla.com


 


 


Партньори на Dibla Design Awards:


Годишни партньори на Dibla:


Медийни партньори за церемонията 2021:

Добави Коментар
Няма добавени коментари