ПОБЕДИТЕЛИТЕ НА DIBLA DESIGN AWARDS 2022

 • 30.03.2023
 • Всички

Конкурсът за интериорен дизайн Dibla Design Awards 2022, организиран от платформата dibla.com, пожъна голям успех за седма поредна година. Наградените бяха обявени на 29 март 2023г. пред повече от 1200 гости, които лично се докоснаха до магията на интериорния дизайн и първи научиха имената на най-добрите в бранша. Събитието се проведе в Inter Expo Center и беше от световен мащаб, което показа как трябва да се провеждат подобни събития в България. Стилната атмосфера, артистичното оформление, красиво подбраната музика и специалните гости на събитието допринесоха церемонията по награждаването да събере рекордна публика и заслужено да се окаже център на медиен и обществен интерес.

Благодарим на всички участници, които се включиха в конкурса с над 100 проекта, одобрени за преминаване към етапа на журиране. Те убедително доказаха, че интериорният дизайн в България се разраства и печели авторитет от година на година. Безспорните достойнства на подадените заявки предизвикаха сериозно международното жури, съставено от наши и чуждестранни специалисти в областта на дизайна. А за нас всеки от участниците е победител! Желанието да се утвърдиш на събитие от нивото и мащаба на Dibla Design Awards е важно и фундаментално за развитието и признанието на всеки истински професионалист.

Церемонията уважиха с присъствието си представители на българския бизнес елит, водещи медии, потенциални инвеститори и клиенти. Едни от най-влиятелните и популярни компании в бранша у нас са част от партньорска програма на Dibla, и тази година бяха подготвили специално обособени зони на преживявания. Звездите на събитието бяха, разбира се, интериорните дизайнери, които имаха възможност да създадат полезни контакти и да споделят информация за свои реализирани и бъдещи проекти.

Церемонията беше открита от Генчо Гоев, създател и собственик на Платформата. Той приветства гостите и благодари на участниците. Водещите на церемонията бяха Валентина Александрова и Костадин Крантев, които със своята енергия, чар и професионализъм поддържаха доброто настроение на присъстващите.

На церемонията специално пристигналите членове на авторитетното жури Atilla Veress – преподавател по продуктов дизайн в Istituto Europeo di Design и Olgierd Jaskulski - дизайнер на марката VOX, споделиха своите виждания за стратегическото оформление, за това как дизайнът определя околната среда и изгражда бъдещето. Те, заедно с други почетни гости на събитието – проф. Васил Живков - ръководител на катедра „Интериор и дизайн за мебели“ в Лесотехническия университет, София, и преподавател в катедра Интериор и дизайн за архитектурата в УАСГ, София, г-н Илиан Милинов - основава Ilian Milinov Studio, член е на Дружеството на художниците в България, лектор в много конференции, сред които и TEDxBG, дизайнерът на 2017г. - Меги Илиева, дизайнерът на 2018г. - Краси Капитанов, управителят на Интер Експо Център - г-н Ивайло Иванов, г-жа Цветана Шипкова, главен редактор на списание MDг-н Гуан Син - първи секретар по културата и туризма, при посолството на Китайската народна република в България, г-н Джовани Мартинели - заместник-председател, отговарящ за Инфраструктура и Строителство в Confindustria Bulgaria, обявиха победители в тазгодишните награди за интериорен дизайн. Класираните на първо място в отделните категории са:

 • Категория “Магазин/Изложбена площ” - STUDIO L DESIGN с КНИЖАРНИЦА “ХЕЛИКОН”, БУРГАС. В ЗОНАТА НА КОМФОРТА.
 • Категория “Офис/Работна среда” – Cache Atelier с Офис пространство GTS
 • Категория “Bar & Diner” – CASAMIA с Manco Bar & Club
 • Категория “Ресторант” – ИПА с UNICA
 • Категория „Кафе-сладкарница и заведение за бързо хранене“ - Cache Atelier с Братя Хлебари – Garitage Park
 • Категория „Хотел“ – ESTA DESIGN STUDIO с UMANI HOTEL
 • Категория “Медико-дентална, SPA и Фитнес” – арх. Димитър Аврамов с Фитнес център Титаниум
 • Категория “Апартамент” - DA architects с GO!
 • Категория “Семейна къща” – STUDIO ONE с JC 21

Всички наградени проекти скоро ще намерят място в традиционния ни годишен каталог „Най-доброто от интериорния дизайн 2022“.

Наградата за най-добре поддържан професионален профил в платформата dibla.com също намери заслужено място в Церемонията. Крафтекдизайн получиха признание за самодисциплина, активно и всестранно поддържане на професионалния си имидж, за постоянна работа, за талант, оценен от публиката, изразен в броя на поставените проекти, броя на гледанията и отговорното отношение към собствения профил.

Dibla за втори път връчи специална награда на един от участниците в състезанието. Наградата бе връчена на инвеститора г-н Борис Благоев за хотелът BEY HOUSE ROYAL HOTEL. Наградата връчи Симона Заркова, колега интериорен дизайнер, творчески директор и организатор на изнесени събития в Dibla. Тя изказа благодарност на всички участници за положените усилия и ентусиазъм и припомни да не забравяме българското.

Конкуренцията за титлата „Дизайнер на годината” винаги е напрегната – това говори за високото и непрекъснато издигащо се ниво на българския дизайн, както и за развитието в обществото на ползотворна среда за неговата изява. Най-желаната награда отиде при SGI Architects & Masterplanners, от миналогодишните носители на същата награда Fimera Design Studio.

SGI Architects & Masterplanners  е студио за архитектурен дизайн. Фокусът на студиото е върху създаването на места и устойчиви общности със социална и икономическа цел, като същевременно прилага отговорна устойчива практика във всички аспекти на дизайна. Създадена през 2008г. от Арх. Александър Доу и Арх. Тихомир Казаков, днес компанията оперира с около 50 специалиста, базирани в софийския и офис. Екипът на SGI е създаден от различни специалисти включително архитекти, инженери, дизайнери и визуализатори, които осигуряват високо ниво на компетентност за градоустройство, проектиране и обслужване на нашите клиенти.

Dibla ще продължи да създава инициативи, които вдъхновяват и насърчават креативните в областта на интериорния дизайн да се развиват, усъвършенстват и научават нови неща, които да прилагат в своите проекти, така че дизайнът в България да получава все повече заслуженото международно признание. Това е мотивирано от успеха на събитието Dibla Design Awards.


Ако желаете и Вие да бъдете сред победители в Dibla Design Awards 23, може да се включите още сега!

Повеще информация може да откриeте ТУК: dibla.comПартньори на Dibla Design Awards:

   

 .............................................................................................................................................................................................

Годишни партньори на Dibla:

  .............................................................................................................................................................................................

Медийни партньори за церемонията:

Добави Коментар
Няма добавени коментари