ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОНКУРСА "ПРОпорция" | dibla design awards 2016

  • 30.11.2016
  • БГ дизайн

Представяме Ви победителите в националния конкурс за дизайн "ПРОпорция" | Dibla Design Awards 2016. "ПРОпорция" е първият конкурс, част от традиционните годишни награди на платформата Dibla и бе обявен в началото на август месец тази година. Конкурсът придоби сериозна популярност сред професионалистите в бранша и бе най-обсъжданата тема от гилдията. За периода от три месеца в него се регистрираха над 210 участници, а проектите, които се състезаваха в трите категории, бяха 92. Проектите за пореден път афишират високото ниво на предлаганата услуга у нас и са добра представителна извадка за възможностите и мащаба на дизайнерите от платформата. В състава на журито присъстваха авторитетни специалисти от национална и световна величина и журирането им не бе никак лека задача. Наградите бяха връчени на официална елитна церемония, която се състоя на 10-ти ноември в Sofia Event Center. Сред гостите бяха едни от най-популярните дизайнери в България, представители на най-големите фирми, обслужващи сферата на интериора и именити инвеститори. Събитието ще се запомни като едно от най-впечатляващите за бранша до сега и е пример за високото ниво, което Dibla се старае да поддържа. Неоспорим беше и интереса на медиите, включително и такива, които не са специализирани в интериорната област.

 

КАТЕГОРИЯ ХОТЕЛСКА СТАЯ 4**** 

Най-сериозен бе интереса в категория „Хотелска стая 4 звезди“, в която номинирани бяха цели пет проекта. Наградата се присъди на екип от двама млади и перспективни дизайнери, стартирали кариерата си в две от най-големите интериорни студия в страната – Fimera Design Studio и Studio Mode. Проектът „SIMPLICITY“ на Велизар Димитров и Стоимен Мутовски впечатли най-много журито. В основата му стоят простота, изчистени форми и повече свободно пространство. „SIMPLICITY“  е концепция, свързана с психологическата нужда на човека за уют. Пастелните цветове, съчетани с по-светли контрастни акценти, влияят успокояващо и релаксиращо след тежкото и изморително ежедневие. Строгите и елегантни форми, позволяват на окото да се "спуска" безпрепятствено по тях. Концепцията е реализирана с хай-енд дизайнерски продукти - комфортна и голяма спалня, голям гардероб със зашеметяващ дизайн, стилни осветителни тела и мека мебел. Всичко това в една перфектно съчетана бленда, с усещане за лукс и разкош. Дизайнерите са помислили и за поддръжката на помещението. Разпределението на мебелите и материалите, позволяват безпрепятствена поддръжка и почистване, което е есенциално за подобен вид помещения.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ЦЕЛИЯТ ПРОЕКТ ТУК

..................................................................................................................................................................................

КАТЕГОРИЯ "ОТКРИТА ЗОНА ЗА РЕЛАКС / ИЗНЕСЕНО СПА ЗА ДОМАШНА УПОТРЕБА"

Модулна система „RECreation“  - проект на EDO design Studio, взе наградата за „Открита зона за релакс | изнесено СПА за домашна употреба“. Студиото има сериозен дългогодишен опит в проектирането на интериорни пространства и това далеч не е първата награда, която получават. Дизайнерите Стефан Петров и Николай Николов представят своите проекти в платформата Dibla от 2014 година и в добре поддържания им профил може да се убедите в професионализма им. С проекта си „RECreation“, те направиха поредната демонстрация на своето ниво и представиха домашното спа като мечтано кътче за всеки дом или вила. „RECreation“  се състои от покрити и открити готови елементи, които позволяват изграждането на спа и уелнес зони, в различни комбинации, според наличното пространство, съществуваща архитектура и индивидуалните нужди на ползвателите. Семплите форми и олекотената конструкция са предпоставка за лесно производство, удобно складиране и транспорт, което води до понижаване на себестойността на изделията, както и кратък срок за доставка. Системата за полагане на разнообразни вътрешни и външни декоративни облицовки, без наличието на мокри процеси, позволява бързото и пълно интегриране на „RECreation“ във всяка среда и ландшафт, без да влиза в конфликт със съществуващи сгради и съоръжения.

 

РАЗГЛЕДАЙТЕ ЦЕЛИЯТ ПРОЕКТ ТУК

..................................................................................................................................................................................

КАТЕГОРИЯ "ОБОСОБЕНА ЗОНА ЗА РАЗГОВОРИ В OPENSPACE ОФИС"

Най-коментираната и може би най-сложна категория бе „Обособена зона за разговори в open space офис“. В нея с най-висок резултат сред всички участващи проекти и абсолютен победител бе проекта „PRODUCTOR“ на студио VOOOD. Екипът на студиото е съставен от Волен Валентинов, Мартин Николов и Иванета Атанасова. Волен Валентинов е едно от най-спряганите имена в бранша, с над десет годишен опит, а основаването на бранда VOOOD и налагането му е един от последните проекти на дизайнера. „Продуктор“ е отворена система, състояща се от продукти, които са в постоянна връзка помежду си. Продукти, които комуникират един с друг, за да изградят пространствена структура и дефинират интериорна молекула. Продуктите, техните взаимовръзки и комбинации са атомите, които изграждат тази интериорна молекула. Системата е насочена към хора, за които конструирането и дизайна са ежедневие - архитекти, дизайнери, инженери. Тя е саморазвиваща се - добавянето на продукти към нея, дава възможност за пълна персонализация и създава условия за необятни вариации и възможности, чиито лимит е само нашия собствен. "Продуктор" открива нови хоризонти за развитие на идеи и концепции чрез гъвкавост, надграждане и модуларност. Продуктите, които могат да бъдат включени в нея са неограничени, защото философията й е базирана на комбинаториката - по този начин възможностите за разработка и откриване на нови варианти са безкрайни. Атмосферата може да бъде променена лесно - посредством контролиране на обеми, светлина и звук.

 

РАЗГЛЕДАЙТЕ ЦЕЛИЯТ ПРОЕКТ ТУК

..................................................................................................................................................................................

 

Проектите са резултат на стриктно задание за използването на конкретни продукти от фирмите – спонсори на конкурсаBAUHAUS, CarpetMax, DJIA, Diem, Ideal Standard, NOLA7, Prisma, Salex и Schneider Electric.

Целта на тази инициатива е да демонстрира нивото на предлаганата услуга интериорен дизайн и да представи ползите от възлагането на проект на конкурсен принцип. Този метод е широко популярен на запад и дава на инвеститора възможности за оптимизиране на времето, максимално обстоен поглед над предложенията и съпоставка на тенденциите. Използването на ресурса от над 500 дизайнери, с който Dibla разполага и професионалния екип, който се занимава с цялостното менажиране от подготовка на заданието, до журирането на кандидатите в конкурса, осигуряват отлична възможност за работа с платформата и реализацията на различен тип проекти.

ВСИЧКИ ПРОЕКТИ ОТ КОНКУРСА "ПРОпорция" МОЖЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ НА СТРАНИЦАТА НА КОНКУРСА

 

Добави Коментар
Няма добавени коментари