ПОДХОДЯЩАТА СВЕТЛИНА – ФАКТОР ЗА УСПЕШНИ ПРОДАЖБИ

  • 12.04.2022
  • Всички

Представете си, че на пред Вас са изложени висококачествени стоки, но вие не ги виждате добре. Това е дразнещо.... И непрофесионално. Всеки сериозен, отговорен и успешен търговец знае, че правилната светлина за всяка стока играе решаваща роля за осъществяването на продажби и поддържане на добро име в съзнанието на клиентите. 

Фирма „Поларис Лайтинг” Ви предоставя това така важно осветление, както за търговски обекти, така и за всеки вид помещение или външно пространство. 

Установено е, че хората възприемат 80% от заобикалящата ги среда с очите си. Това с особена сила важи по време на пазаруване. В един магазин търговски обект светлината е способна да създава атмосфера, предизвиква емоции, насочва вниманието към стоките и също така помага на клиентите да направят точния избор. 


Правилната светлина – продава! Тя означава успешна търговия!

Ние от POLARIS работим с осветление, отговарящо на най-новите технологии. Отличава се с качество доказало се във времето, както и с привлекателен и функционален дизайн. Предлагаме идеални решения, отговарящи на всякакви изисквания в зависимост от продуктите, които трябва да бъдат ефективно осветени. 

Светлината има силен ефект върху начина, по който изглежда едно помещение. Вземат се предвид важни параметри: 

- индекс на цветопредаване (CRI -  Светлината която използвате може да има силен ефект върху начина, по който изглежда едно помещение. Това често се преписва на нещо, известно като индекс на цветопредаване. Наричан още CRI, този индекс измерва способността на светлинния източник да „показва“ реалните цветове на обектите, като  естествен източник на светлина - например слънцето. Колкото е по – висока стойността на CRI, толкова по – реални са и цветовете на стоките пред Вас.

LED осветлението може да открие точното „настроение“, което да събуди у потребителя желание за покупка. Психологическите и естетическите категоризации на цветовете в топли и студени гами се определят от цветната температура – величина, характеризираща спектралния състав на излъчваната от даден източник светлина. Тя се определя чрез съпоставяне на температурата на абсолютното черно тяло (т. е. напълно поглъщащо падналите върху него лъчи), при което неговото излъчване има същият спектрален състав, и същото разпределение на енергията по спектъра, както и излъчването на целевия източник. По такъв начин се постига визуалното внимание не върху пода, а върху изложените на показ стоки, като в същото време не се дразнят очите. 

Светлината категоризирана спрямо вида стока

Плодовете и зеленчуците в магазина не са просто стоки за продажба. Те също така създават приятна атмосфера за пазаруване благодарение на добрата осветеност, придаваща привлекателни цветове на пресните, качествени плодове и зеленчуци. Цветовете могат да бъдат експлоатирани с осветителни тела с цветопредаване CRI, правещо доматите още по-наситено червени, салатите – подчертано сочно зелени, а картофите – с приятен земно кафяв цвят. Топлите цветове са подходящи за плодовете и зеленчуците, а с помощта на нашето LED осветление витамините и свежестта се запазват по-дълго, тъй като осветителните тела са предвидени с ниски нива инфрачервено/ултравиолетово лъчение.

Що се отнася до секцията с хляб и хлебни изделия, там се използва технологията за смесване на цветовете с цел постигане на уникален светлинен ефект, видимо  подобряващ свежия вид на продуктите. Жълтият цвят и топлата светлина обикновено се използват за осветяване на хляб и хлебни изделия, което ги прави да изглеждат още по-вкусни и дразнещи апетита.


Правилна светлина във всеки един търговския обект

Освен търговската площ, наситена със стоки, един обект за продажби трябва да бъде правилно осветен и в останалите обществени части – паркинги, аварийни изходи, детски кът, тоалетни и др. Съществуват стандарти за подземни и многоетажни паркинги, които посочват минималните изисквания за осветителната система. Важно е как изглежда дизайнът от гледна точка на пешеходците – осветлението трябва да позволява ясно идентифициране на превозните средства, обектите и приближаващите се хора, както и да дава възможност за цветово разграничаване и интерпретиране. Осигуряването на добре осветени зони на паркингите не само спомага за безопасността на придвижващите се превозни средства, но също осигурява по-предразполагаща среда за хората, оставящи или прибиращи паркираните си автомобили. 

Polaris Lighting разполага с пълна гама от аварийно осветление, знаци обозначаващи антипаника и евакуация, както и за централни и автономни системи, и много други. Безопасността следва да бъде критерий номер едно във всеки обект, включително търговските, затова е изключително важна отличната разпознаваемост, оптималното разпределение на светлината и надеждната електроника. Ние не правим компромис с всичко това и гарантираме, че ще намерите безопасния път дори при най-тежки обстоятелства. Знаците за безопасност изискват специфични осветителни тела, които са специално проектирани. Снабдени са с релевантна електроника за оптимално стартиране, дълъг експлоатационен живот и ниска консумация на енергия. 


ЗА КОНТАКТИ:


02/85 00 136, 052/68 17 05
[email protected]
[email protected]
www.polarislighting.bg
www.deltalight.com/en


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория.

Добави Коментар
Няма добавени коментари