ПРЕДИМСТВАТА ПРИ ОБРАБОТВАНЕ НА СТЕНИТЕ С ВАРОВА ШПАКЛОВКА

  • 07.09.2022
  • Всички

Напоследък все повече клиенти с различни нужди и идеи за своят дом, се спират на варова шпакловка. Тя е бюджетен избор с множество преимущества. Все още обаче, необходимата информация не достига навреме до повечето хора. Някои дори не знаят, че на пазара има различни видове шпакловки от различни материали, всяка със своите характеристики и особености, и че изборът на типа шпакловка е важен и определящ.

Ще се постараем да дадем накратко малко полезна информация.

Навременното решение за ползване на варов материал в довършителните работи води до спестяване на излишен труд, материали, разход, време и е условие да се ползват в цялост всичките му преимущества. При новото строителство оптималният момент за това решение е преди да е положена хастарната мазилка (изравнителна мазилка на стените, която се прави върху тухлата и поема по-големите неравности). 

Добре е тази хастарна мазилка, която по принцип се издава от строителя, също да бъде - варова или варо-циментова (същата която стандартно се слага в баните - помислете защо?). Разбира се варова шпакловка може да се положи и върху други материали, но ако те не са дишащи, то биха се ползвали само част от предимствата на варта.

След наличие на подходящ хастар може да се премине към по-фино заглаждане на стената и тук идва мястото на варовата шпакловката. Брезза ди колори ООД предлага два вида варова шпакловка – фина и едра. Тя е пастообразна и готова за работа и може да поема неравности по основата до 300 микрона. Двата вида могат да се ползват както в комбинации, така и самостоятелно. 

Нещо важно за натуралния варов продукт, което повечето хората не знаят, е че независимо дали е боя, мазилка или шпакловка, тя винаги прави декоративни нюанси в крайният слой и това е нейната красота. Колкото е по-тъмен е цвета, толкова и нюансите са по-силно изразени и колкото е по-светъл (като естественият мек, бял цвят на варта), толкова по-малко се забелязват, но ги има.  Бързо и лесно, здравословно и чисто, достъпно и бюджетно са основни предимства на варовата шпакловка.

Защо бързо и лесно:

Възможност за завършване на стената с 2 до 3 слоя, без шкурене.

Лесно за направа. Готов за работа пастообразен продукт с много „отворено време“. Всеки който шпаклова може да се справи, дори и самите клиенти. 

Колеги, които имат желание или необходимост, могат да се свържат с нашият обучителен център за да преминат специализирано обучение за работа с варови декоративни мазилки, както и да станат част от партньорската ни програма.

Защо здравословно и чисто:

Осигурява се оптимален климат и влажност в помещенията, при спазена отворената система на стената, като има естествена филтрация на въздуха.

Варта е антисептик, който не позволява развитието на мухъл и плесен и е антистатична - не привлича прах и е много подходящ материал за хора с респираторни проблеми  и алергии. 

Лесно се почиства – с влажна или суха мека кърпа или гъба. Има  възможност и допълнително да се защити с натурална пчелна вакса за още по-голямо удобство. Не цапа и не оставя следи при допир!

Защо достъпно и бюджетно: 

С малък бюджет без излишни стъпки за труд и допълнителни материали (грунд, шкурене, боя и пр.), с варовата шпакловка имаме чиста, красива, дълготрайна и здрава повърхност. Според техниката на нанасяне, продукта позволява да се изпълни и като краен декоративен финиш, освен основното му предназначение - за създаване на гладка и равна основа за последващо декоративно покритие. Много подходящ избор е и за таваните, включително и тези в банята. 

Лесна за поддръжка във времето и дава възможност за бързо и безпроблемно освежаване или промяна.

Също като декоративните варови мазилки, варовата шпакловка поема микро пукнатини и ако основата под нея е здрава то и тя ще е здрава. Дори с времето ще става все по-здрава стига да няма външна механична повреда. 

И не на последно място, при определени условия, варовата шпакловка би могла допълнително да се оцвети в над 90 цвята.


ЗА КОНТАКТИ

София, бул. Черни връх 189Г
0879 825 850
[email protected]
www.brezzadicolori.com


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория. 

 

Добави Коментар
Тотьо Попминчев
Каква е цената на фината и по едрата варова шпакловка и колко квадрата покрива една ръка?