ПРИКЛЮЧИ ВТОРИЯТ ЕТАП ОТ ЖУРИРАНЕТО В КОНКУРСА „АРХИТЕКТУРНИ НАГРАДИ ARCHINOVA 2021“

  • 17.09.2021
  • Конкурси

На 14-ти септември 2021 г. приключи втория етап от журирането на конкурса "Архитектурни награди ARCHINOVA 2021". Тази година конкурса се проведе под мотото „Архитектурата е предизвикателство“ . 

Участието с  проекти е  в следните категории: 

  • Концептуални проекти
  • Реализации: Многофамилни жилищни сгради
  • Реализации: Еднофамилни жилищни сгради
  • Проекти: Многофамилни жилищни сгради
  • Проекти: Еднофамилни жилищни сгради
  • Реализации: Обществени, индустриални сгради и хотели
  • Проекти: Обществени, индустриални сгради и хотели
  • Реализации и проекти за урбанизация - градска среда, паркове и други

*Всички подадени проекти по категории може да видите ТУК.


И тази година журирането протече в два етапа: Предварителна онлайн селекция и онлайн заседание на журито за окончателно класиране. След задълбочени обсъждания журито излъчи 22 номинации и избра победителите  в осемте категории. 

Благодарим на всички участници в журито за усърдната работа, отделеното време и обективното и професионално оценяване на проектите. Победителите ще бъдат официално обявени на церемонията по награждаването на 06.10.2021 в Inter Expo Center в гр. София. С участващите проекти  може да се запознаете на сайта www.archinova.bg.

Членове на авторитетното жури тази годна са девет утвърдени български архитекти: арх. Владимир Михов, арх. Георги Бачев, арх. Лорита Панова, арх. проф. д-р арх. Орлин Давчев, арх. Радо Илиев, арх. Христина Христова, арх. Румен Първанов, арх. Светослав Станиславов, арх. Тихомир Казаков. За председател на журито тази година единодушно бе избрана арх. Христина Христова.

..........................................................................................................................................................................................
ARCHINOVA е некомерсиален архитектурен конкурс, чиято цел е да поощрява и популяризира качествената архитектура на базата на четири основни критерия: иновативност на архитектурни решения и приложени технологии; устойчивост на архитектурата и хармонично вписване на сградите в околната среда; функционалност на сградите; естетика.

Организатори на наградите са специализираните медии в областта на архитектурата, строителството и интериорния дизайн: ka6tata.com, The-Building.eu и Citybuild.bg

ARCHINOVA 2021 се осъществява със съдействието на: Alukönigstahl, Wienerberger, Grohe, Ideal StandardHörmann, Semmelrock Stein+DesignETEM

Официални партньори на ARCHINOVA 2021 са: КАБ, САБ и ИЕЦ

Партньори: Университет по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), Архитектурно-строителна седмица (АСС)

Медийни партньори: Dibla.com, Detaili.bg, Stroiteli.bg, сп. "Жилища" 


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория. 

Добави Коментар
Няма добавени коментари