ПЪТУВАЩАТА ЕКСПОЗИЦИЯ YOUNG BALKAN DESIGNERS 2019

15.11.2019 | Категория: Всички

След успешното представяне на пътуващата експозиция Young Balkan Designers 2019 в Тирана, Любляна и Загреб, като част от големи дизайнерски форуми, тя намери място и в град София, където в рамките на седмица от 10-и до 17-и ноември 2019 г. експонатите бяха разположени в креативния хъб Missia23, като част от тяхната инициатива „Месец, посветен на дизайна“.

Темата на тазгодишното издание на Young Balkan Designers 2019 е Circular Design. Зад името стои идеята дизайнерски проекти, продукти и концепции да допринесат за това Балканите да застанат на преден план в задаването на посока за така нужната промяна в производството и потреблението, която да доведе и до промяна на европейско и международно ниво за приемането на проблема  с климатичните промени и изчерпването на ресурси.

Организаторите от Mikser предизвикват млади дизайнери да помислят за кръговото развитие на производствения процес, как той може да отговори на променящите се нужди на потребителите на продукти и услуги и прилагането на местни умения и ресурси в процеса на решаване на проблеми и производство.  Кръговото развитие може да създаде положително въздействие, както по отношение на местната общност, така и спрямо нарастващите глобални проблеми.

Изданието на Young Balkan Designers за 2019 г. е подкрепено от Програмата за развитие на Организацията на обединените нации (ПРООН) и се реализира с помощта на Balkan Design Network - иновативна платформа, основана от асоциация Mikser от Белград, Хърватска Асоциация за дизайн и Public Room от Скопие,  предназначена да осигурява дългосрочна стратегическа подкрепа за развитието и популяризирането на балканския дизайн на европейско и международно ниво, под ръководството на регионални експерти по дизайн.

Избраните проекти тази година:

  •  BioPack, George Bosnas, Гърция
  •  Птици без крила - KIWI, Maja Repotočnik, Словения
  •  Bisazi, Jovana Vlaisavljević Хърватия
  • Свържете се в дизайна, Sara Badovinac , Словения
  • Направи си сам кошер, Brina Fekonja, Словения
  • Fooda Brand, Petra Salarić, Хърватия
  • Пейка с орехи, Milija Čpajak & Andjela Jerinić, Сърбия
  • React Athens, Ваня Бован и Ефе Озяба, Гърция
  • Seeder, Anđela Jerinić, Сърбия
  • Zaokret, Мария Кожич, Сърбия

След престоя си в Missia23 пътуващата изложбата се отправя към последната си спирка – Скопие, където ще може да бъде видяна в периода 27.11.2019 г. – 02.12.2019 г.

.............................................................................................................................................................................................


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория. 

Добави Коментар

няма добавени коментари
Зареждане...