С УСЕЩАНЕ ЗА ПРОЛЕТ

  • 12.04.2019
  • Всички

Офталмолозите казват, че една от причините хората толкова да харесват зеления цвят е защото той отморява очите. А и не е необходимо да си учен, за да си даваш сметка за свежестта, лекотата, енергията, която растенията внасят във всяка една среда.

БИОборд е компания, която позволява да направите бита и ежедневието си по-зелени, да предадете рекламното си съобщение по най-модерен и екосъобразен начин, да освежите с истинска жива зеленина помещенията, без да посягате към саксиите с мушкато и филодендрони на баба ви.

Исторически погледнато, фирмата има холандски корени, което обяснява и изключителното значение, което отдава на социалната отговорност, естествените материали и екологични средства за реклама или декорация. Представете си огромен, но сравнително смътен контур на фигура; постепенно забелязвате как фигурата сякаш расте, придобива ясна форма... И един ден се оказвате изправени пред пълнокръвно триизмерно изображение от жива зеленина! Какво по-добро и привлекателно средство за реклама би могла да търси някоя съвременна марка с претенции за екологичност?

Или попадате във хотелско фоайе, където колоните и фасадата на рецепцията са „облицовани“ в плътен жив мъх… Впрочем, редица български и световни компании вече избраха да се обърнат към БИОборд за екологично брандиранe и зелена интериорна декорация.

Основната – но не единствената им – суровина за такова „озеленяване“ е крайно интересна. Ще започнем с това, че тя по същество е… бяла. Става въпрос за т.нар. „скандинавски мъх“ (Cladonia stellaris), който всъщност е лишей… Естественият му цвят е бял, но не се притеснявайте – никой не пръска с бояджийски пистолет коронките му, за да станат зелени. Просто към корените се прилагат естествени багрила, за да придобие съответните краски. Възможно е какво ли не оцветяване – и той пак изглежда и стои напълно естествено, а приложенията му се ограничават само от фантазията на дизайнера! Със скандинавски мъх могат да се покриват цели интериорни стени, да се изграждат пана и картини, да се покриват мебели и ненагряващи се части на осветителни тела, да се подреждат декори и брандиране… И понеже това е естествен и жив продукт, той винаги носи усещането за свежест, намалява умората и стреса. Част е от серията MOSS Design на БИОборд.

БИОборд е идеалното решение и за най-чувствителните от нас – скандинавският мъх е хипоалергичен. Това го прави подходящ дори за много придирчиви обекти, от рода на клиники, болници, санаториуми… Освен това, той не привлича насекоми и не задържа патогенни микроорганизми, отблъсква праховите частици във въздуха, не абсорбира миризми, не гори. А като се добави и фактът, че не изисква поддръжка, поливане или специално осветление – това го прави идеален за почти всяко едно помещение!

И при всичко това той все така е жив! Тестове в Япония показват, че благодарение на консистенцията си, мъховете „дишат“ по специален начин и това спомага за пречистване на въздуха от цигарения дим и пепелта. Не че има нещо лошо във филодендрона на баба, даже напротив, но той е несравнимо по-капризен. На това отгоре, той расте, вехне, съхне, изменя се… Докато озеленителните решения на БИОборд със скандинавски мъх MOSS Design са трайни и не променят формата си.

Разбира се, няма никакъв проблем „саксийна“ растителност (било то като вертикална градина, било просто като отделни растения) да съжителства, краси и освежава помещенията ни заедно с мъховете. Така формите са по-разнообразни, а ароматът на влажна почва носи приятни асоциации за някои хора. Но ако желаете устойчива жива зелена декорация, която съчетава предимствата на скандинавския мъх и разнообразните форми от други видове растения, БИОборд могат да създадат за вас и такива декори, вплитащи горски мъхове с разнообразни растителни видове в презервирано състояние от серията MOSS Wild, които отново не изискват поддръжка.

Разбира се, от БИОборд могат да ви разкажат и покажат много повече, но ние вече сме достатъчно впечатлени от привлекателните и оригинални ефекти, които те позволяват да се постигнат. Непридирчива и хигиенична зеленина във всякакви помещения, която излъчва пролетно настроение и свежест във всеки сезон – какво повече да желае човек?

.............................................................................................................................................................................................

ЗА КОНТАКТИ:

089 8484 361
[email protected]
www.greenwalls.BIOboard.bg

.............................................................................................................................................................................................


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория. 

Добави Коментар
Няма добавени коментари