ШУМЪТ В ОФИСА – ИМА РЕШЕНИЕ!

  • 12.11.2019
  • Всички

Съсредоточаването на работното място се влияе от рецепторите ни. Ако някой се разхожда нервно в стаята, докато се опитваме да пишем, ще има същия ефект върху вниманието ни, като шумните разговори между колеги. Модерната среда за работа става все по-отворена и е част от желанието за приемственост и приятелски отношения между хората. Тя дава повече светлина в помещенията, повече възможност за комуникация и споделяне и по-добра обмяна на идеи между екипите. Всички проучвания показват, че отвореният тип пространства влияят добре на продуктивността на служителите и те се чувстват по-щастливи.

След всички интересни решения за офис средата обаче, трябва да се обърне внимание на един сериозен казус – нуждата от тишина за повече концентрация.  Според проучване на Джулия Трежър - автор на книгата “Sound business”, хората имат много малък капацитет на концентрация. Ако колегите ни говорят наоколо, независимо че разговорът не е конкретно насочен към нас, ние сме склонни да загубим 66% от съсредоточеността си.

Съществуват някои бързи и краткотрайни решения, които да помогнат в екстремно шумни ситуации в офиса. Слушалки – те изолират от околната среда, но дори слушането на силна музика не помага, когато трябва да се концентрираме за сериозна работа. Разходка – раздвижването помага за насочване на мисълта в една посока. Но какво трябва да се случи, ако работата е свързана с много ежедневни разговори – не може да се разхождаме всеки път при обаждане. Налагат се иновации, които да срещнат изолираността на старите класически офис пространства и социалността на модерните работни помещения.

След като са се погрижили за ергономичните решения в офиса, българските лидери за офис обзавеждане ChairPro предлагат и решение за продуктивност и концентрация. Шумоизолиращите стени и панели са подвижни, цветно адаптивни, леки и предлагащи усамотение и отделяне от шумното пространство. Шумът в отворен тип офис е средно около 65-70 децибела, което за чисто техничен тип работа, не би било проблем. Но за креативна работа, като писане, извличане на информация, анализи, стойността не трябва да надвишава 55 децибела. Няма нужда да издигаме стени. Съществуват подвижни!

Шумоизолиращата подвижна стена SELVA SELL на ChairPro може да ни спести 8 децибела от околната среда. Тя има форма тип „параван“, която може да ни отдели при важна среща.  

Новаторско решение е акустичен панел Twin Panel на ChairPro - челна преграда за бюро, която има шумоизолиращо действие, както и релса за по-голяма организираност на работния плот. Цветовата гама е широка и позволява по-дръзки решения за интериора.

Сред най-дръзките и иновативни решения е акустична система за срещи Q SONIC. Това е цялостен модул за шумоизолиране с футуристичен дизайн, където всяка среща ще бъде поверителна и поднесена с лично отношение.

Каквото и да изберете, намерете дълготрайно решение за спокоен и концентриран работен процес, за да сте спокойни, че използвате целия си продуктивен капацитет!

.............................................................................................................................................................................................

ЗА КОНТАКТИ:

тел.: 0700 10 750

https://www.chairpro.bg/

https://www.facebook.com/chairpro.bg

https://www.linkedin.com/company/chairpro-bulgaria

Шоурум:

гр. София, бул. "Цариградско шосе" 149, комплекс хотел "Expo"

.............................................................................................................................................................................................


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория. 

Добави Коментар
Няма добавени коментари