SPC APRO - ПОД, УСТОЙЧИВ НА ВСИЧКО!

  • 30.09.2024
  • Всички

SPC е съкращение от Stone Plastic Composite flooring (подова настилка от камък и пластмаса). Това е вид луксозна винилова подова настилка, която включва твърда сърцевина за по-голяма издръжливост и здравина. Тези настилки предлагат множество предимства, които ги правят предпочитан избор както за жилищни, така и за обществени пространства, като офиси, търговски площи и ресторанти.

SPC подовите настилки с марка APRO, на които Флор Декор е официален вносител, са настилки от ново поколение, осигуряващи съвършеното решение за всеки, който търси баланс между достъпност, издръжливост и естетическа привлекателност. Предлагат се в различни дървесни декори и благодарение на специалната технология за изграждане на дълбок релеф те още по-автентично наподобяват естествен паркет.

КАКВО ПОЛУЧАВАТЕ С SPC ПОДОВИТЕ НАСТИЛКИ APRO

  • Износоустойчивост: Подовите настилки APRO имат един от най-високите износоустойчиви слоеве от 0,55 мм. Този слой гарантира дългогодишна устойчивост на настилката, дори при интензивна употреба.
  • Дебелина: Дебелината на настилката е 6,5 мм, включително 1,5 мм интегрирана подложка. Това я прави по-здрава, по-устойчива и по-удобна за монтаж в сравнение с други подови настилки на пазара.
  • Заключваща система: PLANK моделите използват заключваща система Uniclick, а за моделите HERRINGBONE се прилага системата Unidrop, което осигурява здраво захващане и лесен монтаж.
  • Микро 4V фаска: Тази характеристика придава на пода по-естествен и автентичен вид, като имитира естествен паркет.

СТРУКТУРА НА SPC ПОДОВИ НАСТИЛКИ APRO

SPC настилките с марка APRO се състоят от 5 слоя, на които дължат своите качества и предимства:

  • ULTRA MATT, UV повърхностен слой: Това е най-горният слой, който придава на настилката елегантен матов завършек и защитава пода от избледняване и увреждане от UV лъчи.
  • Износоустойчив слой: Този слой е с дебелина 0,55 мм и осигурява изключителна устойчивост на износване, надраскване и други механични повреди.
  • Декоративен слой: Придава на настилката нейния автентичен дървесен вид, което я прави неразличима от естествен паркет.
  • SPC Rigid Core: Сърцевина, изработена от каменно-пластмасов композит, съставен от варовик и PVC пълнители (каменно брашно). Тази структура осигурява здравина и стабилност на настилката.
  • IXPE Подложка: Интегрираната подложка от омрежена полиетиленова пяна със затворени клетки IXPE предлага допълнителен комфорт при ходене и подобрява топло и звукоизолацията, намалявайки шума от стъпки.

ПРЕДИМСТВА НА SPC ПОДОВИТЕ НАСТИЛКИ APRO

  • Водоустойчивост: SPC настилките APRO са водоустойчиви, което ги прави идеални за помещения с висока влажност /кухни /. Водата и влагата не влияят на тяхната структура и външен вид.

  • Устойчивост на UV лъчи: Декоративните слоеве на настилките са устойчиви на UV лъчи, което предотвратява избледняването на цветовете дори при продължително излагане на слънчева светлина.

  • Издръжливост и дълготрайност: SPC подовете са изключително устойчиви на удари, надраскване и други механични повреди. При правилна грижа и поддръжка SPC настилките може да издържат десетилетия. Точната продължителност на живота им зависи и от интензивността на употреба. 

  • Лесна поддръжка: Този вид настилки са устойчиви на петна и лесни за почистване -  достатъчен е влажен моп и мек препарат за подове. Препоръчително е да се избягва използването на агресивни химикали или абразивни инструменти, тъй като те могат да повредят повърхността.

  • Топлинен комфорт: Ходенето бос по SPC под е приятно благодарение на добрата топлоизолация. Те са съвместими и със системи за подово отопление, което добавя допълнителен комфорт.

  • Тих под: За разлика от ламинирания паркет, SPC настилките минимизират шума от ходене, което ги прави подходящи за жилищни и офисни пространства.

  • Екологичност: изработени са от екологично чисти,100% рециклируеми материали.

МОНТАЖ НА SPC ПОДОВИ НАСТИЛКИ APRO

Монтажът на SPC подовите настилки APRO е изключително лесен, благодарение на системите Uniclick / за модел PLANK/ и Unidrop /за моделите HERRINGBONE/. Тези системи позволяват бързо и лесно заключване на панелите, без нужда от лепила или пирони. Това значително съкращава времето за монтаж и улеснява процеса.

ПОДРЕЖДАНЕТО НА ПЛОСКОСТИТЕ ПРИ МОНТАЖА МОЖЕ ДА БЪДЕ В ДВА ВАРИАНТА:

  • PLANK (нареждане по дължина): Това е традиционният начин за нареждане на плоскостите. Подредбата по дължина придава на пространството класически и елегантен вид. Осъществява се с Uniclick система, която присъства както на дългата, така и на късата страна на ламелите и осигурява перфектното заключване помежду им. 

  • HERRINGBONE (модел на рибена кост): Този начин на монтаж е по-разчупен със своята уникална визия. С него можете да добавите на помещението стил и изтънченост. Unidrop системата осигурява отлична заключваща ефективност и гарантира лесен монтаж на късите страни на панела. 

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

SPC подовите настилки с марка APRO предлагат перфектния баланс между достъпност, издръжливост и естетическа привлекателност. С техният избор вие инвестирате в качество и дълготрайност, за да направите вашето пространство по-уютно и красиво за дълги години напред.

Можете да ги намерите в шоурумите на Флор Декор, където ви очакват специалистите от фирмата,  готови да отговорят на вашите въпроси и да ви консултират при нужда.


ЗА КОНТАКТИ:

+359 890 111 850
[email protected]
www.floor-decor.bg


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория. 

Добави Коментар
Няма добавени коментари