СТАРТИРА ДЕСЕТОТО ИЗДАНИЕ НА КОНКУРСА "БЪЛГАРСКИ МЕБЕЛ НА ГОДИНАТА"

  • 14.12.2023
  • Всички

Отворено е за участие десетото издание на конкурса „Българска мебел на годината 2024“, който вече ще се провежда онлайн, а регламентът предлага допълнителни опции и разширени категории. Всички желаещи могат да кандидатстват със свои реализирани или концептуални проекти през сайта на конкурса.

Новият формат увеличава възможностите за участие и в него могат да се включат не само производители на мебели, а и дизайнери, които са проектирали свои мебели при реализирането на интериор на апартамент, къща, офис, заведение и т.н. Предвидено е да се кандидатства както с единична мебел, така и с набор от мебели – серийно производство или по индивидуален проект.

Конкурсът предлага участие в две основни категории: реализирани продукти и концептуален дизайн. Във всяка една от тях участникът може да избере следните подкатегории: мебели за съхранение, тапицирана мебел, столове и маси, детски мебели, легла и матраци, мебели за обществени пространства, други (преградни елементи, стенни облицовки, закачалки и др.) 

В новата категория „Концептуален дизайн“ може да се участва с визуализация или прототип на мебел. Проектите на учащите се (ученици и студенти) ще се състезават отделно от проектите на дизайнерите и фирмите.

Предвижда се минимална такса за участие с реализиран продукт. Участниците с концептуални проекти, както и всички учащи се, не дължат такса. Повече подробности вижте в раздел „Такси за участие”.

Всеки участник може да кандидатства с неограничен брой продукти/проекти. Ранно подаване на заявки за участие е до 31 декември 2023г., а крайният срок е 20 февруари 2024г. Проектите ще се оценяват от 9-членно жури между 25 февруари и 5 март 2024г., а публиката ще може да гласува до 10 март 2024г. Победителите ще бъдат обявени на 13 март 2024г. по време на официалното откриване на Експомебел. 

Конкурсът „Българска мебел на годината“ се провежда от 2011г. като съвместна инициатива между списание MD на издателство „Бисмар“, БКДМП и Интер Експо Център. До 2019г. той бе част от изложението „Светът на мебелите“ и в него участваха всички изложители, които отговаряха на условията на конкурса.

Сега кандидатстването става изцяло онлайн в три прости стъпки: създаване на безплатен собствен профил чрез попълване на електронната форма след натискане на бутона „Участвай”. Необходимо е да се изпрати кратък описателен текст + до 5 снимки + кратко видео (по желание). 

Всички получени заявки се разглеждат от журито, което поставя точки от 0.5 до 5 през 5 десети по следните критерии: иновация, ергономия, естетика, функция, емоционално въздействие, въздействие върху средата и представяне на проекта. На отличените фирми и продукти ще бъдат връчени почетни дипломи и статуетки, а най-добрите ученически и студентски проекти ще получат и парични награди. По преценка на журито могат да бъдат връчени специални награди, например за устойчив дизайн, интелигентен дизайн, продуктова фотография и др. По желание на спонсорите могат да бъдат раздадени допълнителни предметни награди.


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория. 

Добави Коментар
Няма добавени коментари