СТЪКЛЕНИ ВРАТИ ОТ ФЛОР ДЕКОР

  • 21.06.2022
  • Всички

Стъклените врати са тенденция в съвременния дизайн заради елегантността и изтънчеността, която притежават. Те са предпочитани в салони за красота, търговски и спортни центрове, офиси, хотели, заведения за хранене, а напоследък все повече и за жилищни помещения. Повечето дизайнери на жилищни сгради използват в проектите си прозрачни или матирани конструкции за интериорни врати, места за сядане, кухненски студия и вградени гардероби. Стъклените врати намират приложение както в дневните, така и в спалните, за да се  избегне ефекта на затвореност и да се придаде нужната стойност на изискания интериор. 

Процесът на проектиране на апартамент може да бъде предизвикателство за професионалиста поради  едновременното изискване на клиентите да имат визуално отворено пространство, но същевременно то да е отделено от миризми и шум. Стъклените врати помагат на интериорните дизайнери да се справят с това предизвикателство успешно и да задоволят тези на пръв поглед изключващи се изисквания. 

Скъпоценно и променливо, древно и същевременно много модерно, стъклото е материал, който едновременно показва и скрива. Стъклените врати се вписват идеално в стила на повечето интериори, като визуално разширяват пространството и придават усещане за "безтегловност" на дома или офиса. Те могат да спомогнат за разчупването на помещението, като създават впечатлението, че е част от едно пространство. Но освен светлина и привлекателност в интериорния дизайн на апартаменти и къщи, стъклените врати носят и практическа функция.


Ето някои техни предимства:

  • Позволяват на интериорните дизайнери да проектират пространства безпроблемно;
  • Притежават стабилност и дълготрайност, тъй като издържат на влага, удари и резки температурни колебания;
  • Те са екологични и пожаро-безопасни;
  • Дават много възможности за декорация на стъклената повърхност /матова, гланцова, тонирана, фина декорация/;
  • Позволяват на външната светлина да прониква дори в дълбоки пространства. Коридори, малки кухни, слепи бани и всякакви други пространства без прозорци вече не остават на тъмно и изглеждат по-големи;
  • Разделят пространствата и в същото време ги свързват по изискан начин, като се превръщат в обединяваща визуална котва.

Стъклените врати не са просто прегради, те променят облика на дома и помагат да се спести от сметките за електроенергия. Мит е, че плъзгащите се стъклени врати правят дома студен. Те имат ефективен дизайн и осигуряват уплътнение, което не позволява навлизането на студен въздух и изпускането на топлина. Стъклените врати имат същите изолационни предимства като обикновените врати и предотвратяват загубите на топлина и охлаждане.

На пръв поглед може да изглежда, че конструкциите от стъкло не са най-надеждният вариант за интериорни решения за дома или офиса, но това схващане е погрешно. Като материал за стъклените врати се използва закалено стъкло, чиято устойчивост на удар е в пъти по-висока от тази на обикновеното стъкло. Единственото уязвимо място на такива врати е крайната част, но дори и да се счупи, стъклените парчета няма да са остри, а ще се разпаднат на ситни парченца. 

Като недостатък може да се посочи, че по гланцираните или прозрачни панели на вратите често остават отпечатъци от пръсти. При обикновено избърсване на повърхността с мека кърпа тя бързо възвръща своя блясък. За тези, които нямат желание да почистват често стъклото, препоръчваме да използват врати с матирана повърхност. Макар и не толкова прозрачни и пропускащи светлина, този тип врати също внасят "въздушност" и особена елегантност в интериора.

Стъклените врати винаги са ценни решения, които се превръщат в основен архитектурен елемент на помещенията. Те дават много възможности за избор, но цените им не могат да се нарекат ниски. Стъклените врати са  инвестиция, която трябва да се проучи добре, когато се пресмята необходимият бюджет при проекта на интериора.

Вратите от стъкло на полския производител ERKADO, които могат да се намерят в магазините на Флор Декор, са добър избор като съотношение цена-качество. Серията стъклени врати GRAF включва около 50 модела - елегантни и модерни, те се предлагат в много цветове и текстури. Могат да се монтират успешно в бани, сауни и гардероби, тъй като имат свойството да осветяват малки, често без прозорци помещения. Голямото им предимство е, че са напълно устойчиви на влага. Могат да са изработени от закалено стъкло с дебелина 8 мм, тонирано стъкло или ламинирано стъкло. Предлага се и млечно стъкло с черна или бяла декорация. 

Стъклените врати на ERKADO отговарят на най-високите стандарти и отварят нови хоризонти по отношение на проектирането на жилищни и бизнес помещения. Гаранцията на извършвания монтаж и комплексните услуги, които Флор Декор предлага на своите партньори, са още един аргумент в полза на избора им.


ЗА КОНТАКТИ:


+359 890 111 850
[email protected]
www.floor-decor.bg


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория. 

 

Добави Коментар
Няма добавени коментари