СТОМАНЕНИ ВРАТИ ERKADO

  • 07.10.2022
  • Всички

Входните стоманени врати са най-новото попълнение в продуктовото портфолио на полския производител ERKADO. Това е специално разработен продукт за използване на открито. Предлагат се в изключително богатство от дизайни и широка гама от цветове. Те са с една от най-високите стойности на топлоизолация на пазара и отговарят на изискванията на програмата "Чист въздух".

Конструкция на стоманени врати ERKADO

Входните врати ERKADO са изработени от стоманена поцинкована ламарина с дебелина 0,6мм и  PVC покритие. Крилото е с пълнеж от полиуретанова пяна с плътност 750г/м3, а рамката е от лепена борова дървесина. PVC покритието се отличава с висока устойчивост на променливи атмосферни условия, UV-лъчение и механични повреди. Текстурата, адаптирана към декоративния мотив, създава продукт с висока естетическа стойност, в добавка към неговите качества за безопасност и устойчивост на взлом.
Вратите се предлагат с различна дебелина на крилото /от 64 до 88 мм/, от което се определя коефициентът на топлопредаване – колкото е по-нисък /при дебелина 88 м/, толкова по-малки са загубите на енергия. С намаляване на дебелината на крилото намаляват и топлоизолационните  качества на вратите. На какво се дължи високата степен на топлоизолация на стоманените врати ERKADO?

Освен дебелината на крилото, от значение са и още няколко елемента в конструкцията на стоманените врати, които отговарят за тяхната топлоизолация. Благодарение на тях те заемат едно от първите места сред външните врати по степен на термозащита.

Ето ги кои са:

  • Термоизолираща лайсна, която освен, че гарантира висока топлоизолация, осигурява и естетичен завършек ;
  • топъл алуминиев праг ;
  • прилягащ праг (т.нар. Четвърти прилягащ ръб), който значително подобрява уплътняването по целия периметър на вратата ;
  • алуминиева  каса с термопреграда, която осигурява значително по-добра топлоизолация ;
  • централно уплътнение в касата ;
  • падащо уплътнение /като допълнителна опция/  за максимално уплътняване на вратата в зоната на прага

Сигурност на стоманени врати ERKADO

Входните врати  трябва да отговарят на определени стандарти за устойчивост на взлом.  Вратите на ERKADO са с клас RC2 устойчивост според нормите на ЕС. За сигурността на вратата, освен стоманеното крило,  отговарят и още няколко важни елемента от конструкцията :

  • 3 панти с 3D регулиране и капачки; 
  • 4 противовзломни щифта ;
  • пълен насрещник за регулиране на натиска;
  • многоточкова брава с 3-точково заключване

Избор на стоманени врати ERKADO

Колекцията стоманени врати ERKADO се състои от над 20 модела с възможност за избор от няколко стандартни ширини или изработка по поръчка. За довършване на визията и в зависимост от избрания модел на вратата могат да се използват декоративни панели Plain /от закалено стъкло/ или панели Label за деликатен 3D ефект. Интересна възможност са и Stamp - естетически щампи, изработени върху крилото на вратата и създаващи изразителен мотив.
Друга възможност за засилване на естетическия ефект при входните стоманени врати ERKADO е добавяне на допълнително остъкление около вратата в различни конфигурации и с различен цвят /графит, матово, прозрачно и др./. При остъклението се използват стъклопакети от обикновено или противовзломно стъкло, които също като вратите могат да бъдат с различен коефициент на топлоустойчивост.

Цялостната комбинация - стоманена врата  от предпочитан модел, декоративен панел и допълнително остъкление - създава ефектен ансамбъл и може да придаде висока естетическа стойност на интериорния проект.

Производството на стоманени врати  ERKADO започва през последната година, след продължило няколко години тестване на идеите и проверка на необходимите параметри и възможности. В разработката им е вложен над 50-годишният опит на полския бранд, един от лидерите сред производителите на врати в света. Резултатът - продукти, които осигуряват усещане за комфорт и безопасност и притежават всички необходими качества да станат част от модерните интериорни проекти. 

Стоманените врати на  ERKADO, които могат да се намерят в магазините на Флор Декор като утвърден представител на полския производител у нас, дават нови възможности и перспективи по отношение на проектирането. Монтажът с гаранция, предлаган от Флор Декор, както и останалите комплексни услуги, предоставяни от него /консултация с личен асистент, оглед и вземане на размери, доставка и разнос / са допълнителен аргумент в полза на избора им.


ЗА КОНТАКТИ:


+359 890 111 850
[email protected]
www.floor-decor.bg


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория. 


 

Добави Коментар
Няма добавени коментари