СТРОИТЕЛНО ИЗЛОЖЕНИЕ BAU МЮНХЕН 2023

  • 15.06.2023
  • Всички

Нолина представя последните новости на партньорите си Arbiton за експертни подови решения

НАЙ-ДЪЛГАТА ДЪСКА ВИНИЛОВА НАСТИЛКА НА ПАЗАРА - КОЛЕКЦИЯ AMARON SUPERIORE 

Arbiton представиха своята новаторска колекция AMARON SUPERIORE, включваща вероятно най-дългите SPC дъски в света >> с впечатляващите 2,18 м дължина! Истински авангардни решения за подови настилки!

Досега широкоформатните подови настилки бяха запазена марка на керамичните плочки или истинското дърво. Пълна новост са широкоформатните винилови клик дъски с HD минерална сърцевина. Новата колекция AMARON SUPERIORE представлява твърди винилови клик дъски с дебелина 5 мм, които са по-дълги от средната дъска в Европа. 

Тези големи формати правят пространството оптически по-голямо. Красив и приятен на допир, този под е идеален за големи, просторни стаи с естествена светлина. Това е колекция, създадена за най-взискателните клиенти и предлага панели със синхронна структура, отразяваща дълбочината на естественото дърво, дълбоко матирана повърхност, устойчива на надраскване. С патентовано Titanium Nano Layer покритие, панелите осигуряват до 30% по-висока устойчивост на надраскване в сравнение със стандартните винилови дъски. Напълно водоустойчива настилка, тиха и съвместима със системи за подово отопление. 

Колекцията AMARON SUPERIORE предлага уникална комбинация от три характеристики: изключителна дължина от 2180 мм, усъвършенствана технология HD Mineral Core и автентична структура на истинско дърво, предлагани в осем завладяващи цвята.

Със своето безупречно съчетание от качество, издръжливост и естетика, колекцията AMARON SUPERIORE преопределя съвършенството в индустрията на подовите настилки. Тази хармонична комбинация от размер, технология и естествена красота трансформира както жилищните така и обществените пространства, поставяйки нов стандарт за решения за подови настилки.

ПЪРВИЯТ В СВЕТА SPC ПОД НА ЛЕПЕНЕ

ГЪВКАВА НАСТИЛКА С УНИВЕРСАЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ

Arbiton разработва нова технология под на лепене с HD минерално ядро Mineral Dryback, осигуряващо изключителна стабилност на размерите което предотвратява отваряне на фуги между панелите. Това новаторско решение се предлага в 3 размера 1518 х 236 мм, 1227 х 236 мм и рибена кост 616 х 154 мм.

Тази настилка е перфектна за подово отопление. R=0.01 m3K/W! Освен керамичните плочки, това е може би най-ефективното подово покритие за подово отопление в света!

Гъвкавостта на материала е изключително полезно като има няколко причини за това.

SPC винилова настилка на лепене предлага по-голяма адаптивност и гъвкавост при инсталацията. Тя може да се използва за създаване на сложни форми и дизайни, което е особено полезно при полагането  на стълби или стенни решения с нестандартни форми.

Малката дебелина на гъвкавите панели прави тяхната употреба особено подходяща за реновация на стари настилки. Поради своята тънкост, тези материали могат да бъдат поставени директно върху съществуващата настилка, без да се налага да се премахва цялата стара настилка. Това не само спестява време и труд, но също така предлага икономически преимущества, тъй като няма нужда от допълнителни разходи за демонтаж и изхвърляне на стария под.

Настилката на лепене на Arbiton по нищо не отстъпва като издръжливост и износоустойчивост от тази на клик инсталация. 

Тези типове настилки са разработени да се справят със задълженията на ежедневния живот и да устояват на износване и на натоварвания. Изборът между настилката на лепене и настилката с клик система зависи от предпочитанията на индивидуалния потребител и от конкретните изисквания на проекта. От решаващо значение е правилната подготовка на основата и правилното прилагане и избор на лепило и подложка за постигане на добър резултат.

ЕСТЕСТВЕНИ ПОДЛОЖКИ НА МИНЕРАЛНА ОСНОВА ЗА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ПОДОВЕ

M-BASE - ПЪРВАТА ЛИНИЯ ЕКОЛОГИЧНИ ПОДЛОЖКИ НА ПАЗАРА (94% НАТУРАЛНИ СЪСТАВКИ), ПРЕДНАЗНАЧЕНА ЗА КЛИК ПОДОВИ НАСТИЛКИ

M-BASE са едни от най-природосъобразните подложки на пазара в момента. Тази гама е създадена за всички хора, които живеят с грижа за околната среда. M-BASE подложките се състоят над 94% от естествени съставки > включително минерали и органични масла. Подложките M-BASE минимализират използването на изкуствени компоненти. Елиминирането на синтетични багрила пък прави продукта годен за рециклиране. И не на последно място > опаковъчната кутия на подложките M-BASE също е биоразградима!

Новата линия включва продукти, както за подово отопление, така и за акустичен комфорт, но всички те комбинират най-добрите параметри за защита на пода. Защитата на заключващата система (устойчивост на натиск) от 280 kPa е стойност, която отговаря на изискванията и на най-взискателните подове. В допълнение, това са продукти 3 в 1 - тоест те вече съдържат пароизолиращо фолио и лента за свързване на съседни ивици на подложката.

Продуктовата линия M-BASE включва пет различни опции за подложки, пригодени за естествени подови настилки:

  •  M-BASE HEAT
  • M-BASE SOUND
  • M-BASE VINYL CLICK
  • M-BASE GLUE
  • M-BASE UNI 

Продуктова гама M-BASE е перфектен избор за подово отопление със своето ниско термично съпротивление. Изборът на подходяща подложка е от съществено значение – дървените подове, предназначени само за подово отопление, имат термично съпротивление от 0,12 m2K/W. Това означава, че подложката трябва да провежда топлината перфектно, за да не надвишава подовата система /подова настилка + подложка / 0,15m2k/w.

M-BASE осигуряват перфектен акустичен комфорт на помещението, много високо ниво на намаляване на шума в стаята (IS) 19 dB и отразен звук при ходене (RWS) 27%. Също така са изключително подходящи за помещения с висока интензивност на трафика.


ЗА КОНТАКТИ:


0886 087 267
[email protected]
www.nolina.bg

Facebook
Instagram


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория. 

Добави Коментар
Няма добавени коментари