ТЕНДЕНЦИЯ В ИНТЕРИОРА ЗА 2023г.

  • 12.10.2022
  • Всички

През 2022 г. Започнахме да живеем по-свободно и да се събираме отново със семейството и приятелите. Но за много от нас домовете ни остават център на нашето съществуване. Оформяща се като смесица между стилове в тенденцията, която експертите казват, че можем да очакваме да видим по изразено през остатъка от 2022г., както и в следващите няколко години. Инспирирана от 3те топ стила за 2023г., смесицата между натурални елементи и цветови палитри, замяната на белия интериор с пастелните цветове и нашумелия в последните години минимализъм прераства в максимализъм без да губи смисъла си по своемо. 

Но как минимализъм и максималъзъм в едно - Изчистени линии, маломерност, но умереност в комбинация със сложни електрифицирани механизми, които управляват мебелите, така, че да са Ви в помощ докато ги използвате. 

Желанието за комфорт и стабилност са теми, които ще продължат да доминират. Последните няколко години дадоха на толкова много от нас възможността да помислим кои сме и как искаме да живеем“, казва интериорният дизайнер Джошуа Смит. „Домовете ни трябва да вдъхновяват ума ни и да подхранват духа ни и това може да се изрази по толкова много различни начини за различни хора.“

Популярният в последните години минимализма се характеризира с малко мебели, светли цветове, изчистени помещения и премахването на всичко излишно - добре е описан от дизайнерът Мис ван дер Рое като “Less is more” (По-малко е повече). Естетиката е бяла, студена и даже безлична.

Противоположното на минимализма е максимализма, който следва идеята, че “More is more” (Повече е повече). Максимализмът се характеризира с наслоени шарки и текстури, силно наситени акцентни цветове, разнообразни материали и изобилие от аксесоари и изкуство. 

Този стил ще продължи да набира популярност именно защото преобразува пространството по-приветливо и уютно, и дава истинско усещане за игривост, смелост и характер в интериора. Доказано е, че зеленият цвят създава атмосфера на спокойствие, комфорт и мир, и откликва на нуждата ни от връзка с природата. Може би именно това е причината за нарастващата популярност на нюанси на земните цветове, като кафяво и зелено, в интериора, било то като боя, акцентни елементи (килим, възглавнички,...), или живи растения.

Освен, че предоставят така нужната ни визуална връзка с природата, естествените цветове отварят редица възможности за интериора на дома впоследствие. Лесно е да се изберат допълнителни акцентни цветове, които комплиментират естествените материали, като дърво, камък и кожа - например каменно сиво, матирано черно и шоколадово кафяво. Според експерти, мебели от светло дърво ще продължат да набират популярност поради качеството на светлите цветове да правят пространството по-ефирно, леко и светло.

Както в модата, така и в интериорите, пастелните цветове продължават да са особено популярен избор. Експерти казват, че цветове като светло розово, жълто и синьо насочват ума към моменти и картини от лятото, като слънчеви дни и партита на плажа или край басейна. Тъй като са светли цветове, те имат характеристиката да правят помещението по-голямо. 

Със своята мекота пастелните цветове вдъхват усещане за спокойствие, позитивност, любов и радост.

Ние от CALMA INTERIOR STUDIO с любезното съдействие на Кроношпан България и механизми BLUM създадохме мостра за нашият шоурум на кухня от бъдещето, която е не само красива и съчетава всички визуални изисквания за естетичност, но спомага работният процес на домакинята така, че използването да е максимално удоволствие !


ЗА КОНТАКТИ:

0887 501 618
[email protected]
https://www.calma.bg
https://www.facebook.com/calma.bg

 


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория. 

Добави Коментар
Няма добавени коментари