УСТОЙЧИВ ДИЗАЙН В ИНТЕРИОРНИЯ ТЕКСТИЛ

  • 10.09.2023
  • Всички

Какво е устойчив дизайн?

Това е подход към дизайна, който отчита въздействието върху околната среда на даден продукт или услуга. Тя включва използването на материали и ресурси, които имат ниско въздействие върху околната среда, намаляване на отпадъците и създаване на продукти, които са и дълготрайни. В интериорния дизайн устойчивото развитие се фокусира върху създаването на пространства, които са здравословни и безопасни за обитателите, като същевременно минимизират въздействието върху околната среда.

Когато говорим за устойчив дизайн в интериорния текстил на първо място е редно да споменем

Органичните тъкани

Органичните тъкани са изработени от естествени материали като памук, лен, вълна и коноп. Те се отглеждат без вредни пестициди или химикали и се предлагат в много цветове и текстури.

Рециклирани тъкани

Знаете ли, че тъканта в интериорния текстил може да бъде направена от рециклирани пластмасови бутилки? Това със сигурност е доста интересна концепция, която може да си представим. Разбираемо първите ни мисли са дали тъканта не е твърда и всичко останало, но не и дишаща. ДА! Тя е мека, дишаща и устойчива.

Ridex „Изискан интериор, добър стил и най-новите тенденции“ - това е мотото на полската фирма Ridex. Тя е известна със своята внимателно подбрана библиотека от класически и съвременни дизайни с широка гама от разнообразни материи. Посветени са в това да произвеждат тъкани с вечна елегантност. В техните колекции може да се открият текстили от органичен памук и естествена вълна до пухкаво букле от 100% рециклирана пластмаса.

Mendola

 „Гордеем се с нашето пътуване и наследство, осигурявайки отлични постижения и устойчиво бъдеще за текстила” Една от отличителните черти на румънската фирма Mendola е изключително благоприятното съотношение качество/цена. В колекция 2022 те представиха тънки и плътни материи, в чиито състав има до 80% рециклирани суровини на достъпни цени. А най- новият им продукт е моделът Refresh, който има функция за пречистване на въздуха, намалява неприятните миризми и премахва вредните микроскопични частици.

Иновативна завеса, която подобрява качеството на живот

Друг интересен факт е че в текстилната индустрия съществува и иновативна завеса, която подобрява качеството на живот благодарение на функцията си за пречистване на въздуха, намалява неприятните миризми и отстранява вредните микроскопични частици. Ние от Curtains Bulgaria сме изключително щастливи и горди, че можем да предложим на нашите клиенти именно такива текстили, с мисъл за природата.


ЗА КОНТАКТИ:

0882 371 917
[email protected]
www.curtains.bg


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория. 

Добави Коментар
Няма добавени коментари