ВАРОВИТЕ ПРОДУКТИ ДНЕС - МОДА ИЛИ НЕОБХОДИМОСТ

  • 10.11.2021
  • Всички

Изборът на натурални мазилки от вар и глина за нашия дом, напоследък става все по-актуален. Тази нова мода всъщност е възраждане на доказало се във времето старо. Спомен от миналото в съвременен прочит. Логично е в съвременното натоварено, стресово и забързано ежедневие да търсим все по-добри решения за себе си и да жадуваме за комфорт. Такъв, най-често ни предоставя нашия автомобил и „екстрите“, с които разполага (кожен салон, климатроник и пр.). Въпросът е дали и как можем да имаме оптимален комфорт и в нашия дом. Отговорът е "ДА", можем и мазилките от ВАР и ГЛИНА са инструменти, с които можем да го постигнем. 

Ето някои от основните фактори повлияващи комфорта в дома и как варовите и глинени мазилки се свързват и допринасят за него:

  • Влажност и чистота на въздуха в помещения 

Оптималната за човешкия организъм влажност на въздуха е между 40-60 %. Варовите и глинени мазилки, които са „дишащи натурални продукти“, имат естественото свойство да поемат, отдават и балансират влагата, поддържайки я в оптимални нива. В определена степен пречистват и въздуха, а така осигуряват едновременно комфортна и здравословна среда. Изключително подходящ избор са за хора с алергии и деликатна дихателна система. 

  • Топлинна инерция 

Параметъра топлинна инерция измерва способността на даден материал да се противопоставя на преминаването на топлинния поток и да натрупва част от него, поддържайки хомогенна, постоянна и комфортна вътрешна температура, въпреки че външната температура се повишава и намалява. Глината е материал с много добри показатели в този смисъл и в зависимост от дебелината на наслояване. 

  • Красота 

Натуралните мазилки от вар и глина предоставят достатъчно голям избор от подходящи ефекти за всеки вкус и дизайн - от семпъл ненатрапчив, до силно изразен и характерен. Покриват всички възможности за финиш - мат, гланц, сатен, металик, релеф и комбинации помежду им. А с богатството на земните цветове, тези които срещаме навсякъде в природата и които не дразнят окото, правим плавен преход от вън - на вътре и каним природата в дома си. 

  • Правят бариера срещу някои външни влияния като земна, космическа радиация и излъчвания.
  • Приятни са на допир.
  • Кратко време за полагане, най-често в 2-3 слоя, без нужда от шлайфане, като всеки слой може да се поставя след изсъхване на предния (до 24 часа).
  • Варта притежава високо PH  (алкална е), което не позволява развитието на плесени и микроорганизми.
  • Въглеродния отпечатък при производството както на варовите, така и на глинените мазилки - е нулев, или много близо до нулевия.
  • Дълготрайност.
  • Някои варови мазилки са подходящи и за мокри помещения и бани, включително и за душ пространствота, което дава възможност за по-различни дизайнерски решения. 

Във време на присъствието на толкова много скрити и явни токсични влияния и атаки (химикали, мебели, подови настилки, храна, излъчвания, мръсен въздух вън и вътре, мухъл, вируси и пр, и пр.) варта и глината могат да ни осигурят спокойствието и лукса на комфортната и здравословна среда. Както казваше баба „когато варосаме курника кокошките не боледуват, а и за дръвчетата е полезно“.  Полезно е също и за нас!

От началото на 2021 година Брезза ди колори са изпълнили над 100 000 м2, покрити с варови и глинени мазилки. Клиентите им са прозорливи хора с поглед и мисъл за бъдещето, знаещи какво искат, собственици на частни къщи, апартаменти и хотели. Щастливи са, че техни партньори и съмишленици са компании с доказано име в бранша като: ИО Архитекти ООД, Артекс инженеринг АД, Nero Interior Studio by Toskov, Ирис дизайн ООД и много други. 

В Брезза ди колори ООД, много успешно развиват свой обучителен център за майстори, през който до сега са преминали над 150 човека. С голяма част от тях вече си партнират успешно и с лекота. Това са професионалисти, които разбират и обичат занаята си, искат да се развиват и да стават все по-добри, да предлагат и правят актуални неща с полезни за тях и клиентите материали. Към Брезза ди колори ООД можете да се обърнете за консултация, поръчка на екологични материали и предложение за най-компетентния изпълнител за резултата, който целите!

Осъзнавайки и убеждавайки се в множеството преимущества на варта и глината, чрез собствен опит, Брезза ди колори ООД успешно популяризират и развиват тези декоративни мазилки вече близо седем години и с радост продължават да го правят, защото има всеобщ смисъл и полза!


Брезза ди колори ООД

София, бул. Черни връх 189Г
0879 825 850
[email protected]
www.brezzadicolori.com

 


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория. 

Добави Коментар
Няма добавени коментари