ВЪНШНИТЕ ВРАТИ HÖRMANN НАЛАГАТ ТЕНДЕНЦИИ В ДИЗАЙНА И ФУНКЦИЯТА

  • 02.02.2022
  • Всички

След като през изминалите години Hörmann пусна на пазара серийно защитно оборудване RC 3 за всички алуминиеви външни врати, през тази година се акцентира върху по-богатата гама от мотиви и цветове. За специалния случай на приложение „входна арка“ се предлага врата с шумоизолация с прекъснат термомост, която може да се закупи само от Hörmann.

Обков за врати black.edition
Програмата на Hörmann за външни врати включва, както врати от алуминий, така също и врати от стомана/алуминий. В зависимост от изискванията по отношение на оборудването и дизайна, строителните предприемачи и специалистите по обновяването, могат да изберат подходящата външна врата. Към обкова за врати от серията black.edition сега вече се предлагат допълнителни, съответстващи на индивидуалните предпочитания, възможности за оформление, които освен това са съобразени и с актуалните цветови тенденции на черната гама в жилищното пространство. Прахово боядисаният обков за врати в цвят тъмночерно, мат RAL 9005 поставя съвременни акценти. По този начин всички алуминиеви външни врати на Hörmann (ThermoSafe, ThermoCarbon, ThermoSafe Hybrid, ThermoPlan Hybrid) и външната врата от стомана/алуминий Thermo65, могат да бъдат снабдени с външна и вътрешна дръжка, с кръгла розетка и панти в черен цвят. За постигане на хармоничен цялостен външен вид този обков за врати е съобразен с обкова от серията black.edition за интериорните врати на Hörmann.

Новости при външната врата от стомана / алуминий Thermo65
Именно при вратите за т.н. „входни арки“ от съществено значение е достатъчната шумоизолация и добрата топлоизолация, тъй като те предоставят възможност за външно разположен достъп, например до отделните апартаменти в дадена жилищна сграда. Със стандартното спускащо се подово уплътнение тя удовлетворява изискванията на клас за шумоизолация 2, а с предлагания като опция праг - тестваната шумоизолация до 43 dB (клас за шумоизолация 3). Освен това шумоизолиращата врата с прекъснат термомост разполага с добра топлоизолация с коефициент на топлопроводимост до 0,95 W/m3·K. 

Hörmann разшири предлагания асортимент от стоманени/алуминиеви външни врати Thermo65 и с четири нови мотива с остъкление. Той включва мотивът за врата 610S, който не се нуждае от рамка на остъклението. Това ѝ придава особено изящна и елегантна визия. Трите останали мотива разполагат с правоъгълно или ромбовидно остъкление с рамка от благородна стомана.

Изборът на остъкленията при серията Thermo65 вече е допълнена от т. нар. „шпионско“ стъкло. От по-осветената си страна, напр. от външната страна през деня, това стъкло има огледална повърхност, което го прави непрозрачно и не позволява видимост във вътрешното пространство. От по-тъмната към по-светлата страна обаче то е прозрачно и позволява видимост.



Новости при алуминиевата външна врата ThermoSafe
И при алуминиевата външна врата ThermoSafe, Hörmann предлага по-богата гама от мотиви. Добавени са 14 нови мотиви в класически дизайн. Единадесет от тези мотиви са с висококачествена, прикрепена рамка с орнаменти, а три от тях с фрезовано профилиране с визия на касети. По този начин производителят отговаря на нарастващото търсене на класически мотиви, които са предпочитани например при обновяване на стари сгради, или които хармонизират с къщи в селски стил. По избор външната врата може да бъде изпълнена и от вътрешната страна с класическите мотиви, така че да хармонизира с интериорните врати на Hörmann от серията ClassicLine.


ЗА КОНТАКТИ:

02 943 4224
info.sof@hormann.bg
www.hormann.bg


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория.

Добави Коментар
Няма добавени коментари