ВОДЕЩИ РЕШЕНИЯ ЗА СИГУРНОСТ ОТ ERKADO

  • 02.02.2024
  • Всички

Полският производител на врати ERKADO включва в продуктовата си гама противовзломни и противопожарни врати, с които поставя нови стандарти в областта на сигурността. 

Противопожарни врати LEDA

Противопожарните врати LEDA от сериите EI 30 и EI 60 в еднокрил или двукрил вариант са вътрешни входни врати, изработени с помощта на технологията HALSPAN. Осигуряват надеждна защита срещу взлом и пожар, като същевременно имат елегантен и стилен външен вид.

Огнеустойчивост

Вратите LEDA спират разпространението на огъня и дима в помещението, в което е възникнал пожар. Това дава на собствениците на жилища или служителите ценно време за евакуация или обезопасяване на останалата част от имота или инсталацията. За битови и промишлени сгради се препоръчват врати от класове EI 30 и EI 60, които издържат на огън съответно 30 и 60 минути.

Конструкция

Вратите LEDA са със специален пълнеж от плоскости HALSPAN с дебелина 44 мм за EI 30 и 54 мм за EI 60, което допринася за здравата им конструкция. Общата дебелина на крилото е 50 mm за EI 30 и 60 mm за EI 60. 

Пожароустойчиво стъкло: Включването на пожароустойчиво прозрачно стъкло повишава безопасността, а ширината му остава фиксирана независимо от ширината на крилото.

Звукоизолация

Акустичната изолация на вратите с технология HALSPAN с падащо уплътнение  е Rw=32 dB, което осигурява спокойна и тиха среда в помещенията.

Врати HYPERION - превъзходна защита от пожар и взлом

HYPERION са вътрешни пожароустойчиви и взломоустойчиви входни врати, изработени по патентована технология на ERKADO.

Огнеустойчивост

Вратите HYPERION, с клас EI 30, предлагат 30-минутна пожароустойчивост, осигурявайки критичен прозорец за евакуация и намеса по време на пожарна авария.

Устойчивост на взлом

HYPERION  притежават сертификат за защита от взлом с рейтинг RC2 за врати, отварящи се към вътрешността на помещението. По този начин осигуряват високо ниво на сигурност за обитателите.

Конструкция

Изработени по патентована технология на ERKADO, вратите HYPERION съчетава здрави материали и иновативен дизайн, за да осигури несравнима сигурност за жилищни и търговски помещения. Те притежават специален пълнеж с дебелина 44 мм, обща дебелина на крилото 50 мм и рамка от иглолистна дървесина, както и с противопожарни и димозащитни уплътнения + падащо уплътнение за по-голяма сигурност.

Звукоизолация

Със звукоизолация Rw=39 dB вратите HYPERION свеждат до минимум външния шум , с което допринасят за спокойствието в помещенията. 

Общи характеристики на вратите LEDA и HYPERION

Противопожарните, димоустойчиви и акустични функции и на двата модела врати се осигуряват само чрез инсталирането на пълен комплект, който включва: крило на противопожарна врата (фабрично монтирано с уплътнения, ключалка, панти, падащо уплътнение), рамка, дограма, както и вложка и дръжка, отговарящи на изискванията на полския стандарт.

Покритие AntiFinger 

Това специално покритие свежда до минимум замърсяванията и следите от пръстови отпечатъци, като запазва вратите непокътнати и намалява усилията за поддръжка.

Завършващ слой 

Вратите LEDA и HYPERION имат възможност за завършващо покритие  в цвят по избор с ламинат Greko, Premium и CPL. 
Кантът на крилото е създаден по технологията STANDARD с ABS кант, като се предлагат възможности за персонализиране в цвят или стандартен черен кант срещу допълнително заплащане.

Декоративни елементи с интарзия

Те придават изисканост и се предлагат се в цветове четкана стомана, черен, четкано злато и ДЪБ CLASSIC CPL с широчина 8 mm или 50 mm. Интарзията от двете страни се отнася само за крило LEDA пълно, а за двукрилите врати тя е запазена за активното крило.

Допълнителни функции на вратите LEDA и HYPERION

Опции на рамката 

Пожароустойчивата нерегулируема рамка от иглолистна дървесина, уплътнението за защита от огън и дим и падащото уплътнение допълнително подобряват защитните характеристики на вратите.

Можете да изберете между огнеупорна нерегулируема дървена рамка или стоманена рамка в различни цветове от палитрата RAL.

Панти и заключване

Вратите се предлагат с четири регулируеми панти ∅16, брава с патентовани патронни възможности за самозатварящ се автоматичен механизъм срещу допълнително заплащане

Въпреки че и LEDA и HYPERION предлагат изключителни характеристики за сигурност, изборът между тях зависи от конкретните изисквания и предпочитания. LEDA се отличава с опцията си за по-висока пожароустойчивост EI60 и различните конфигурации на стоманената рамка, докато HYPERION притежава сертификат за устойчивост на взлом RC2 и малко по-висок клас на звукоизолация.

Стремежът на ERKADO към иновации и качество проличава и в двата модела, като гарантира, че клиентите могат да намерят перфектното решение за сигурност, съобразено с техните специфични нужди. 


ЗА КОНТАКТИ:

+359 890 111 850
[email protected]
www.floor-decor.bg


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория. 

Добави Коментар
Няма добавени коментари