ВРАТИ С ИНТАРЗИЯ

  • 13.10.2022
  • Всички

Вратите с интарзия (инкрустации) са интригуваща декорация на интериора, която съчетава естетически и практически ползи. Те могат лесно да придадат специфичен  тон и стил, като едновременно с това допринасят за оптическото подобряване на пропорциите на помещението. Инкрустирането позволява да се създават уникални композиции върху повърхността на крилото, което увеличава привлекателността и ефекта на моделите. Ето защо вратите с интарзия присъстват и в портфолиото на полския производител ERKADO

Как изглеждат вратите с интарзия  и към кой интериор се вписват най-добре?
Техниката „интарзия“, която се използва при този тип врати, идва от италианското intarsio, което значи изрязване, вдлъбнатина. Това е техника за декорация на повърхността, вид инкрустация, при която един материал е вдлъбнат, изрязан в дебелината на друг.  Интарзията спада към приложните изкуства и се използва в мебелното производство от векове за декориране чрез съчетаване на парчета дървесина с различен цвят и форма, инкрустирани едно в друго и прилягащи плътно като пъзел. Интериорните врати също могат да се превърнат в изящни произведения на изкуството с помощта на интарзия. 

Модерните инкрустации при вратите на ERKADO представляват декоративни вложки, които са идеално изравнени с повърхността на фурнира. Обикновено те са широки няколко милиметра и благодарение на различното си разположение създават уникални композиции върху повърхността на вратата, като по този начин увеличават привлекателността и атрактивността на моделите. Инкрустациите присъстват от двете страни на вратата и се изработват в четири цветови варианта: дъб, черно, четкана стомана и четкано злато. Изборът на тези конкретни декори не е случаен - благодарение на стиловото и цветовото разнообразие вратите с  интарзия на ERKADO могат лесно да се адаптират към почти всеки тип интериор - от модерен, през минималистичен,  до индустриален.

Ползи и предимства на вратите с интарзия

В допълнение към естетическите качества, които тези врати притежават, благодарение на разнообразието от аранжировки и декори, инкрустациите могат да бъдат полезни и за подобряване на пропорциите на интериора.  Вратите  с деликатни хоризонтални инкрустации могат оптически да разширят помещението, а тези с вертикални придават височина. Ако и другите елементи на интериорния проект са подредени по начин, който оптически влияе на пропорциите на помещението, със сигурност желаният ефект се увеличава.

Ценно предимство на вратите с интарзия на ERKADO е тяхната гъвкавост и голяма свобода при избора на елементите им.  Възможността да се комбинират различни цветове при крилата, рамките и инкрустациите позволява да се персонализира  уникален модел, който да се впише в цялостния декор и стил на вътрешното пространство. В интериорния проект може да се комбинират врати с различни аранжировки на елементи интарзия, което няма да наруши цялостното му  хармонично излъчване.

Този вид техника за декорация се използва върху врати с цял борд и по желание може да бъде приложена в няколко модела  от продуктовия каталог на ERKADO. Широчината на инкрустацията е 8 мм и 220 мм. Ефектът от съставянето на перфектната врата с елементи интарзия може да бъде допълнен с предлаганите от ERKADO аксесоари: широка гама обков, панти, первази. 

Врати с интарзия на ERKADO - във Флор Декор

Избор от модели на врати с интарзия на ERKADO, както и необходимите за тях аксесоари, могат да бъдат намерени в магазините на Флор Декор - утвърден и успешен дългогодишен представител на полския производител за България.

Като допълнение към предлаганите във Флор Декор продукти, са практичните и изгодни комплексни услуги, от които клиентите могат да се възползват. Те имат за цел да осигурят най-добро решение на изгодна цена. 

Комплексните услуги на Флор Декор включват:

  • Професионална консултация с личен асистент за експертни съвети и решения;
  • Оглед с индивидуално отношение и вземане на размери;
  • Доставка и разнос, изпълнени по високи стандарти;
  • Професионален монтаж с гаранция и поддържаща сервизна услуга.


ЗА КОНТАКТИ:


+359 890 111 850
[email protected]
www.floor-decor.bg


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория. 

Добави Коментар
Няма добавени коментари