ЗА НЕПРЕХОДНИЯ ДИЗАЙН...

  • 12.01.2022
  • Всички

Когато говорим за непреходния дизайн в съзнанието ни мигновено се появяват примери от произведения на големи архитекти и дизайнери, останали неподвластни на времето, благодарение на своята висока естетика, функционалност и внимание към всеки един детайл. Затова днес ще ви разкажем за едно място в Пловдив, в което си дават среща италианският дизайн и рафинираното излъчване на една къща с история – Ессенца. 

Годината е 1902, а Пловдив е в своя културен и икономически подем. Архитектурните примери от това време се отличават със своето великолепие, което се разкрива в елегантните фасадни и живописни интериорни решения.  В такъв тип архитектурен паметник на културата се помещава и шоурумът на фирма Ессенца. Собствениците реставрират къщата и й вдъхват отново живот, като я превръщат в дом за най-добрите образци на модерния италиански дизайн и водещи европейски производители на мебели и осветление - Baxter, Minotti, Molteni&C, Dada, Vitra, Jumbo, Natuzzi, Flou, Gervasoni, Cattelan, Calligaris, Lago, Sangiacomo, Doimo, Barovier&Toso, Flos, Terzani, Ketall, Royal Botania и много други.


Всеки престъпил прага на къщата се съгласява, че определението „шоурум“ не е достатъчно. Ессенца печели множество награди и висока признателност от представители от сферата на архитектурата, дизайна и изкуството. 

Разхождайки се из пространствата на шоурума можем да се отпуснем в комфорта и естетиката на модели дивани от водещите производители на мека мебел – Minotti, Natuzzi, Gervasoni. В едно от главните помещения като изящен акцент на великолепно изрисувания с фрески таван от 20-ти век е поставено осветително тяло на една от най-старите фабрики в света Barovier&Toso. Кристалният полилей, направен изцяло от мурано стъкло, е емблематичен модел за венецианската фабрика, създадена в далечната 1295 година. Подобни модели украсяват бутиците на световни брандове като Dolce&Gabbana и Louis Vuitton. Светлините на полилея нежно потъват в мраморния плот на трапезната маса с модерно излъчване от Cattelan Italia.


Фината еклектика в интериора на шоурума е постигната чрез елегантно съчетание между автентичния дух на къщата и модерните произведения на продуктовия дизайн. С времето шоурумът се превръща освен в пространство за дизайн и култура, и в събирателен център за професионалисти и любители от света на дизайна, архитектурата и изкуството. Организират се събития с участието на водещи архитекти и дизайнери, с цел презентирането на най-новите продукти и тенденции в света на интериорния и продуктовия дизайн.


Благодарение на ексклузивните си условия на българския пазар, Ессенца предоставя най-добрите такива на своите партньори и клиенти. В периоди от годината, фирмата провежда промо кампании със специални промоции, с което превръща италианския дизайн в повече от достъпен. 


Екипът им работи в тясно сътрудничество с клиентите и партньорите си, за да може да гарантира най-добрата селекция от дизайнерски решения за всеки един проект, като отговаря на всички изисквания за дизайн, бюджет и мащаб. Тук можете да получите детайлен синтез на всичко необходимо за вашия интериор - мебели, осветление, тапети, аксесоари и др. С богатата гама от продукти във висок и среден италиански клас, фирмата има възможността да предостави разнообразен избор на своите клиенти и да отговори на всякакви стилови и ценови изисквания.


ЗА КОНТАКТИ:


+359 888 103 033
[email protected]
www.essenza.bg
https://www.facebook.com/essenza.plovdiv
https://www.instagram.com/___essenza/


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория. 

 

Добави Коментар
Няма добавени коментари