ЗА ЦЕНИТЕЛИТЕ НА ИСТИНСКИЯ ВКУС

  • 16.10.2023
  • Всички

Страстта към виното Ви отвежда в един многообразен свят. Спомени за празници, срещи с винопроизводители и търговци на вино, познаване в детайли на процеса на отглеждане и прибиране на реколтата: всичко това изостря инстинкта ни за нюансите, които ценим толкова много. Запазването им изисква професионално съхранение – за да могат да се развият преди сервиране, трябва да се поддържа правилната температура. Само 1 °C може да е разликата между „ОК“ и „Страхотно“. Перфектното изпълнение на всички тези условия е задачата, която си поставя Liebherr. Разгледайте нашите охладители за вино – и разберете как можете не само да съхранявате колекцията си при перфектни условия, но и да запазите същността на виното.

Качества, по-добри дори от тези на винарска изба

За да запазят това, което познавачите ценят, охладителите за вино на Liebherr предлагат някои уникални функции. Те не само съответстват на винарските изби по отношение на петте основни елемента на перфектното съхранение- качество, перфектен климат, практичност, дизайн и сигурност -  но дори ги превъзхождат благодарение на нашия инженерен опит.

Температурата не се променя преди да дойде перфектният момент

Виното обича стабилността. Идеалната температура за съхранение е между +10 °C и +12 °C. При тази температура виното отлежава търпеливо, докато дойде моментът да разкрие пълния си потенциал.Тогава на дневен ред идва друга температура: идеалната за консумация.

При виното много  неща са въпрос на вкус: включително светлината

От векове виното обитава сенките на изби. Със съвременните охла- дители за вино на Liebherr вече може да получи вниманието, което считаме, че заслужава: перфектно представено в своя дом. Но заедно с това идва и необходимостта виното да бъде защитено от вредните компоненти на светлината. Невидимата светлина в ултравиолетовия спектър причинява нежелани химически реакции във виното. Послед-ствията са очевидни: червеното вино избледнява, а белите вина придобиват златистожълт цвят. Светлинният удар – или „goût de lumière“, както го наричат французите – унищожава баланса на виното и притъпява аромата му. Ултравиолетовата защита е и причината много вина да се поставят в кафяви или зелени бутилки, които филтрират светлината – идея, усъвършенствана от инженерите на Liebherr при моделите със стъклена врата.

Стареенето има специална съставка въздух

Винаги е прекрасен момент, когато първата чаша се излее от бутил- ката и виното разгърне пълния си букет. Защитата от външни миризми е от решаващо значение, за да е сигурно, че само собствените уникални аромати на виното излизат на преден план. По време на съхранение въздухът прониква през клетките на естествения корк и попада в бутилката – но този въздух не се състои само от кислород без мирис, но ако бутилките са в кашон, виното може да поеме и мириз- мата на картона. Миризмите на храните могат да са дори още по-голям проблем. Ако се държи у дома, особено когато е изложено на нефилтрирания въздух в кухнята, всяко вино в крайна сметка губи уникалния си характер и се разваля. Освен естественият корк има и други начини за запечат- ване на бутилките с вино. В частност винтовите капачки се подобриха значително през годините и са перфектно добри в това, за което са проектирани. Въпреки това, тъй като винтовите капачки не дишат толкова добре колкото естествения корк, страхотните колекционерски вина все още използват предимно традиционни коркови тапи.

TempProtect Plus

Двойна защита. С TempProtect Plus нашите климатизатори за вино измер- ват непрекъснато температурата с два датчика. Това Ви предоставя двойна сигурност, че Вашите вина са защитени от колебания на температурата. Получавате предупреждение мигновено, ако някой от датчиците регистрира критична промяна в температурата и Ви позволява да предприемете бързи действия.

Регулиране на влажността 

Чрез HumiditySelect влажността при моделите GrandCru може да се настройва на две степени: изсуша- ване или овлажняване. Моделите на GrandCru Selection са оборудвани с HumidityControl. Тази функция поз волява да се задава необходимата влажност в диапазона от 50 % до 80 % относителна влажност*. Ако стойността спадне под 50% относителна влажност, уредът сигнализира за това.


ЗА КОНТАКТИ:

00800 50 80 900
[email protected]
www.home.liebherr.bg


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория. 

Добави Коментар
Няма добавени коментари