HIGH - END DESIGN

Студио за интериорен дизайн
София
Финалист 2023

АПАРТАМЕНТ LIGHT VIEW

Light View е частен дом от градски тип, намиращ се в едноименната сграда Light View в кв. Кръстова вада, гр. София с площ от 82 кв.м. Входното пространство прелива в коридор, отворен към дневното помещение с кухня и трапезария. От коридора са достъпни мастър спалня със собствена баня, спалня за гости, и баня за гости. Френските прозорци, които допускат изобилие от естествена светлина, осигуряват прекрасна гледка към околната среда и създават усещане за безкрайност. Интериорът е решен в модерен стил, устойчив във времето, като се набляга на пясъчните тонове и дървесния фладер на орех. Изобилието на естествена светлина благоприятства решението пространството да не се пренасища с мебели, за да се засили усещането за простор. Кухненската част е максимално функционална, комбинирана с островна част с конзолен плот за хранене с четири седящи места, който компенсира липсата на трапезна маса. По този начин зоната за почивка с меката мебел остава максимално свободна и просторна. В интериора са използвани основно материали на испанския бранд Porcelanosa, от които се отличава атрактивния камък за кухненски плот и гръб, контрастиращ на опушеното стъкло и дървесния фладер и придаващ допълнителен детайл на обемите и формите в пространството. Декоративните мазилки по стени и тапетни врати нежно подчертават пясъчните настилки и облицовки в топлата гама. Корпусните мебели с изцяло огледални фасади създават интересна игра на погледа и придават дълбочина на пространствата. Използвани са текстили с различна текстура и структура, за да се създаде дълбочина на пластовете в преливащите тонове от сивата към топлата гама. Осветлението навсякъде е деликатно и неангажиращо – обособяват се различните зони, които подчертават топлите тонове в интериора. Light View is a private urban-type home, located in the Light View building in Krastova Vada district, Sofia with a total area 82 sq.m. The entrance space flows into a corridor, open to the living room with kitchen and dining room. A master bedroom with en-suite bathroom, a guest bedroom, and a guest bathroom are accessible from the hallway. The French windows, which let in abundance of natural light, provide wonderful views of the surroundings and create a sense of infinity. The interior is designed in a modern style, resistant to time, emphasizing sandy tones and walnut wood veneer. The abundance of natural light favors the decision not to overload the space with furniture to enhance the feeling of spaciousness. The kitchen area is maximally functional, combined with an island area with a cantilever dining table with four seats, which compensates for the lack of a dining table. In this way, the area with the soft furniture remains as free and spacious as possible. In the interior, materials by the Spanish brand Porcelanosa are mainly used, of which the attractive stone for the kitchen top and backsplash stands out, contrasting with the smoked glass and wood paneling and giving additional detail to the volumes and shapes in the space. The decorative plasters on walls and the clean lines of the doors gently emphasize the sand tone floors in the warm range. The furniture with fully mirrored facades create an interesting visual play and add depth to the spaces. Textiles of different texture and structure are used to create depth of layers in the iridescent tones from gray to warm range. The lighting everywhere is delicate – different areas are distinguished, which emphasize the warm tones in the interior.

  • 23.01.2024
  • 617

HIGH - END DESIGN

Студио за интериорен дизайн
София