ИПА

Архитект
София
3-то място 2023

Апартамент R2 / Apartment R2

Апартамент R2 Проектът представлява мезонет, разположен в една от четирите сгради в жилищен комплекс „ГОРА“. Общата площ на жилището е 175 кв. м. На партерното ниво, кота +0.00, са разположение дневна с трапезария, кухня, баня за гости и складово помещение. В тази зона се събират всички основни общи помещения на жилището, предоставяйки функционалност в ежедневието. На второто ниво, кота +3.40, се намират родителска спалня с дрешник и баня към нея, детска спалня с дрешник и баня към нея, и перални помещения. Входното пространство е отделено цветово от останалата част на дома. Тъмносиният цвят контрастира със светлите тонове на дневната зона. Ролята на визуална преграда играе и гардероб за дрехи, преливащ в стенната ламперия. Основен акцент е зоната с двойна височина, подчертана с дизайнерско висящо осветително тяло, което внася уникален характер на пространството. Визията се допълва от автоматизирани завеси, които не само придават съвременен и стилен вид, но и предоставят практичност чрез удобно управление. Смяната на настилката между гранитогрес и паркет, служи като визуален преход между дневната и коридора, създавайки естествено разграничение и добавяйки динамика към интериора. Кухнята и дневната са разделение със стъклена хармоника, която осигурява възможност за пълно разделяне на пространствата при нужда или желание на собствениците. Като продължение на преградата се явява пространството под стълбата, пригодено за използване двустранно – откъм кухнята и откъм дневната. Спалните помещения са с индивидуален характер, следвайки предпочитанията на обитателите. Родителската спалня е в светли тонове и елементи от дърво, като бледочервеният нюанс, присъстващ и в гранитогреса на банята, придава специфичното звучене на тази зона. Детската зона контрастира с избраните тонове – розово и синьо. ----------------------------------------------------------------------------------- Apartment R2 The project features a maisonette situated in one of the four buildings within the GORA residential complex. The apartment spans a total area of 175 square meters. On the ground level there is a living room, dining area, kitchen, guest bathroom, and storage room. This space serves as a central gathering point where all the main common areas of the residence converge, providing functionality for daily life. On the second level, there is a master bedroom with a closet and bathroom, a children’s bedroom with a closet and bathroom, and laundry room. The entrance area stands out with its unique color scheme that sets it apart from the rest of the home. The dark blue color contrasts with the light tones in the living area, creating a striking visual contrast. The role of a visual barrier is also played by a wardrobe, flowing into the wall paneling. A main highlight is the double-height area, enhanced by a designer pendant light fixture that brings a unique character to the space. The finishing touch is provided by automated curtains, which not only provide a modern and stylish look, but also offer easy control. The change of flooring between granite tiles and parquet serves as a visual transition between the living room and the corridor, creating a natural distinction and adding dynamic to the interior. The kitchen and living room are separated by a glass accordion partition, which provide the flexibility to completely separate the space as desired or needed by owners. The space under the stairs appears as an extension of the partition and is accessible from both the kitchen and the living room. The bedrooms are personalized to reflect the individual preferences of the residents. The master bedroom is decorated in light tones and wooden elements. The pale red shade, which is also visible in the granite tiles in the bathroom, gives the specific sound of the area. Meanwhile, the children’s area stands out with its contrasting tones of pink and blue.

  • 02.02.2024
  • 638

ИПА

Архитект
София