CAST studio Ltd.

Студио за интериорен дизайн
София
Номиниран 2023

B73

Пентхаус B73 обхваща последните два етажа на луксозна сграда на бул. Джеймс Баучер в София, построена от Бигла 3. Aпартаментът се отличава с възхитителни изгледи към Витоша и градината на бившия японски хотел, както и с уникален интериор. Включва просторна зона за живеене с хол, трапезария, кухня, три спални със собствени бани, офис със зона за релакс, складово помещение, тоалетна за гости, 27-кв. м тераса на първо ниво и 104-кв. м покривна тераса с 360-градусов панорамен изглед. Дневната зона разполага с висок атриум, визуално свързан с офиса, шестметров прозорец към съседната тераса и стъкло от таван до пода на южната стена, което разкрива удивителната гледка към Витоша. Паркетът е от висококачествен естествен дъб, придаващ топлина, а цветовата гама балансира с изразителните форми в интериора. Изключителният дизайн на кухнята и острова й включва естествен орех и черно-бял мрамор. Главният акцент е стълбата, преминаваща в камина, облицовани с "Corian" и дървесина, формирани с помощта на цифрови технологии. Други уникални елементи са металната ажурна решетка, окаченият таван и облицовките от японски вулканичен камък. Апартаментът е оборудван със система "Smart home", управляваща осветлението, отоплението и завесите. Входната врата е с вграден сензор за пръстов отпечатък, а вътрешните врати са с иновативен дизайн. Финалните щрихи в интериора са добавени чрез подвижното обзавеждане от водещи италиански марки. В проекта се съчетават страст, прецизност и креативност. The Penthouse B73 encompasses the top two floors of an upscale building on James Baucher Boulevard in Sofia, constructed by Bigla 3. The apartment stands out for its breathtaking views of Vitosha Mountain and the former Japanese hotel garden, coupled with a distinctive interior. It features a spacious living area with a lounge, dining space, kitchen, three bedrooms with en-suite bathrooms, an office with a relaxation zone, storage space, a guest toilet, a 27-square-meter terrace on the first level, and a 104-square-meter rooftop terrace offering a 360-degree panoramic view. The living area boasts a high atrium visually connected to the office, a six-meter window opening to the adjacent terrace, and floor-to-ceiling glass on the southern wall, revealing the astonishing Vitosha view. The flooring is high-quality natural oak parquet, lending warmth, while the color scheme balances with expressive interior forms. The exceptional kitchen design with its natural walnut and black-and-white marble island is a focal point. The centerpiece is the staircase transitioning into a fireplace, clad in Corian and wood, shaped with digital technologies. Other unique elements include the metal lattice, suspended ceiling, and cladding from Japanese volcanic stone. The apartment is equipped with a Smart home system controlling lighting, heating, and curtains. The front door has an integrated fingerprint sensor, and the interior doors boast innovative designs. The final touches in the interior come from movable furniture by leading Italian brands. The project combines passion, precision, and creativity.

  • 21.12.2023
  • 303

CAST studio Ltd.

Студио за интериорен дизайн
София