HIGH - END DESIGN

Студио за интериорен дизайн
София
2-ро място 2023

C17

C17 е частен дом от градски тип, намиращ се в луксозния жилищен комплекс Secret Gardens в кв. Лозенец, гр. София. Интериорът е решен в духа на модерната класика. Изцяло белите стени с положени декоративни рамки в комбинация със стъпаловидния таванен корниз и чистите линеарни форми успокояват сетивата, докато внимателно подбраните мебели добавят топлина и характер и се превръщат в контрастни акценти. Антре пространството се влива в дневното помещение, благодарение на демонтажа на преградна стена. Това решение за разпределението е благоприятстващ фактор за усещането за простор в маломерното жилище от 59 кв.м. и допускането на естествена светлина в антрето. Това чувство се засилва от използването на широкоформатни керамични фаши Laminam за настилка в цялото жилище с изключение на спалнята, където настилката е от естествен дъбов паркет тип шеврон. Дневното пространство е нестандартно решено без трапезарна част по желание на клиента. Кухнята е комбинирана с островна част, която ще компенсира липсата на трапезна маса. По този начин малкото пространство се усвоява максимално функционално и комфортно и не се преокупира от мебели. Меката мебел в пастелно зелен текстил, хромираният финиш на аплиците и плафона с релефно стъкло и финия силует на белия лампион са притегателен център и превръщат помещението в зона за рекреация. Бялата цветова схема продължава и в спалнята, където неутралната палитра е обогатена с дървените повърхности на мебелите и медните нюанси на емблематичните аплици Melt Copper на британския бранд Tom Dixon. Melt е изкривен светлинен глобус с модерна визия. Светлината, отразяваща се от неравните повърхности, създава драматичен ефект на топящо се стъкло. Полилеят Flock of Light на бранда MOOOI се превръща от ефирен артистичен дизайн през деня в ято светлини с поетичен блясък през нощта. C17 is a private city apartment, located in the luxury residential complex Secret Gardens in Lozenetz, Sofia. The interior is designed in the spirit of modern classics. The entirely white walls with decorative frames, in combination with the stepped cornice and the clean linear shapes, soothe the senses, while the carefully selected pieces of furniture add warmth and character and turn into contrasting accents. From the entrance hall, the space flows into the living room, through the demolition of a partition wall. This solution of the functional distribution is a favourable factor for the feeling of spaciousness in the small home of 59.00 sq. m. and the admission of natural light into the entrance hall. This feeling is intensified by the use of large format ceramic tiles Laminam for the flooring everywhere in the home, except for the bedroom, where the flooring is of natural oak parquet arranged in a chevron pattern. The living room is unconventionally designed, without a dining area, by the choice of the owner. The kitchen is combined with a kitchen island, which compensates for the lack of a dining table. Thus, the small space is utilised as functionally and comfortably as possible and is not preoccupied by furniture. The soft furniture in pastel green textiles, the chrome finish of the wall lights and the ceiling lights with embossed glass, as well as the fine silhouette of the white floor-to-ceiling lamp, become a centre of attraction and turn the room into a recreation area. The white colour scheme is continued in the bedroom, where the neutral palette is enriched by the wooden surfaces of the furniture and the copper shades of the iconic Melt Copper wall light by Tom Dixon. Melt is a curved globe of light with a modern look. The light, bouncing and reflecting around the uneven surfaces, creates a dramatic melting hot blown glass effect. From a light and airy artistic design piece at daytime, the Flock of Light suspension lamp by MOOI, transforms into a swarm of lights with poetic glow at night. A Flock of Light captured in stillness.

  • 31.01.2024
  • 178

HIGH - END DESIGN

Студио за интериорен дизайн
София