Interio

Студио за интериорен дизайн
София
Номиниран 2022

Leisure Geometrism Лежерен Геометризъм

Лежерен Геометризъм е името на авторския тапет в трапезарията, който е продуктов дизайн на студиото, но името също олицетворява и интериорната концепция на апартамента. Геометрични линии, но лежерни, носещи посланието за непринуденост и лекота на пространството. Водещи са диагоналните линии, които именно задават неформалната, уютна атмосфера, която е търсен ефект. Диагоналът, допълнен от формата на полукръга, видим върху тапета и по стените в баните, допълва това усещане за непринуденост и комфорт. Навсякъде е търсен баланс за омекотяване на по-строгите геометрични и вертикални линии с меки, овални форми. Металните паравани в трапезарията и в спалнята, боядисани съответно в цвят бронз и антрацит, са по индивидуален дизайн на студиото и са специално изработени за този апартамент от майстори на метала. Вдъхновени са от оригиналните шоджи врати и прегради в традиционната японска архитектура, но интерпретирани по един модерен, асиметричен начин, който да зададе индивидуалност и определен характер на пространството. Избраните цветове са в топли, земни тонове като меко зелено, глина, топло бяло, които в допълнение с грубата мазилка по стената дават усещането за земя, баланс, топлина и уют. Подът в цялото жилище е от орех в неговите характерни топли нюанси. В зоната на кухнята, както и на отворения дрешник, намират място модерни екстри като скрита климатична система, помещаваща се в таванните снишения, които много добре обособяват и самите зони в цялостното отворено пространство. Гардероб антре и бюфет трапезария - продуктов дизайн на студиото. Интериорните врати са модерни, тапетни, със скрити каси, високи 270 см, в иначе обособената светла височина на интериорното пространство от 290 см. Leisure Geometrism is the name of the author's wallpaper in the dining room, which is a product design of the design studio, but it also embodies the interior concept as well. Geometric lines, but leisure, make the space light and airy. Diagonal lines are the most visible in the space, that set the informal and cosy atmosphere. The diagonal, complemented by the semi-circular form seen on the wallpaper and in the bathrooms too, convey a sense of calm and comfort. Asymmetrical balance is seen in the living area, which intensify the leisure and casual atmosphere in that zone. Strong geometric and vertical lines are softened by oval shapes. The metal screens in the dining room and in the bedroom are painted in bronze and anthracite respectively, are individually designed by the studio and custom made for this interior project by local metal craftsmen. They are inspired by the original Shoji doors and screens in traditional Japanese architecture, but interpreted in a modern asymmetrical way to give the space a certain character and individuality. The colours are warm, earth tones such as soft green, clay, warm white, which, in addition to the rough plaster on the wall, give the feeling of earth, balance, warmth and calm. The floor throughout the residence is walnut with its characteristic warm shades. In the kitchen area, as well as in the walk-in closet, there are modern extras such as a hidden air conditioning system in the recessed ceiling, which in other hand defines the zones as well. The wardrobe in the entry and the buffet in the dining are custom made. Interior doors are modern, wallpaper-styled, with hidden cases, 270 cm high, and floor to ceiling height of the apartment is 290 cm.

  • 05.02.2023
  • 990

Interio

Студио за интериорен дизайн
София